VUKOVARSKI SPIN

VUKOVARSKI SPIN

24. listopada, 2013.

 

Piše: Saša Radović

Postavljanje dvojezičnih ploča, pa skidanje i razbijanje tih ploča učinilo je mnogo zla građanima Vukovara. Vratila su se ružna sjećanja i tužne uspomene. Ali, nekima je dobro došlo!

Nema sumnje da je autor „ćirilice“ premijer Milanović. Ta afera, ili bolje rečeno spin, bio je potreban da sramotu koju je nanio hrvatskom narodu i sebi Lex Perkovićem, baci u drugi plan. Spin je dobrim dijelom uspio, razbijene ili skinute dvojezične ploče uzbudile su javnost i izazvale opravdani gnjev branitelja. Ne samo Lex Perković, i suludi novi i novi harači pali su u drugi plan. Linić mirno odlazi po nove milijarde duga, iako mu to hrvatski građani nisu dopustili. Vlada prodaje sve što može, pa i ono što je stoljećima hrvatsko.

VLADA OŠTRI ZUBE

Spin, „ćirilica“ još je jedan dokaz totalnog nedostatka empatije, nedostatka suosjećanja sa svojim narodom, posebice s braniteljima koji su stvorili ovu državu. Većina građana Hrvatske, a ne samo građana Vukovara, znaju da su još uvijek preduboke traume rata – i da je ćirilica mogla pričekati! Arogantni premijer i njegova poslušna Vlade zatvorili su oči i povikali: „Zakon, zakon, treba poštivati zakon…“.

Treba poštovati zakon, ali…! Zašto ta bajna Vlada oštri zube tamo gdje ne treba, a ne na sebi. Po zakonu bi najprije u svojim redovima trebali očistiti pekmez, pa u Hrvatskom saboru, pa u lopovskoj pretvorbi, pa u zločinačkom ratnom profiterstvu… Što je s dužnosnicima koji su milijunima oštetili državu? Umjesto da država oduzme te milijune s njihovih debelih računa – oni to odrađuju „humanitarnim radom“. Svu tu prljavu kaljužu, moralno blato koje je uništilo i još uništava ovu nekada Lijepu našu – premijer i Vlada ne vide. Zapravo, vide oni dobro – ali im se ne isplati gledati, ugledali bi sebe u ogledalu.

Kad nema ni minimuma ljudske solidarnosti, pa kruto gledamo zakone – zašto gornjogradska elita ne donese kakav zakon o spinu „ćirilica“ po kratkom postupku? U Hrvatskom saboru prolazili su svakakvi zakoni, pa zašto ne bi prošao i neki o vukovarskim pločama. Ima mnoštvo solucija. Mogli bi, na primjer, proglasiti Vukovar gradom herojem s posebnim pijetetom u kojem nema dvojezičnih natpisa. I nikom ništa! Umjesto da se problem, kojeg nije ni bilo prije postavljanja ploča, riješi elegantno – tjednima i mjesecima u burnim TV emisijama povlačit će se tužne ljudske sudbine. Samo zato da Vlada sakrije ono što danas ne valja!    

Vlada mora prestati varati svoj narod. Umjesto metalnih i plastičnih vukovarskih ploča treba se okrenuti kuni, euru, dolaru… Grandiozne priče o velikim investicijama ne idu najbolje, zapravo uopće ne idu. Linićeve dubajske noći nisu nam primamile ni jednog šeika, a njegova putovanja u Ameriku po nove milijarde guraju nas sve dublje u blato. Ne pomažu ni Linićevi prijatelji, tajkuni s kojima provodi ljeta. Zato treba uzeti ono što možemo, ono što je pred nama u zemlji hrvatskoj i ono naše na Djevičanskim i Kajmanskim otocima… Ne treba vjerovati lopovima koji kažu da je to nemoguće – trag novca može se pratiti u svim bankama, čak i u svjetskim poreznim utočištima.

Krenimo nasumice, nije važno tko će biti prvi, tko zadnji, važno je da svi dođu na red, da sve ovce budu na broju. Krenimo, na primjer s aktualnim temama – HGK, HAC, Fima Media… Vidošević, Kalmeta, Sanader… Vidošević kaže da smo svi kao muževi (rogonje) koji zadnji saznaju. Točno! Dok u Sloveniji izdaju trilogiju (tri knjige) s imenima zločinaca hrvatskih ratnih profitera, mi ne znamo ništa. Kalmeta je još pametniji, služi se genijalnom uzrečicom: „Neka institucije rade svoj posao“. Ako živite u Hrvatskoj, gluplju rečenicu niste nikada čuli! Sanader je najpametniji, zapravo genijalan je. Po njegovim riječima, predavao je vjeronauk u Austriji i zaradio dva milijuna eura. Vjerojatno je učenicima dilao travu i bombone.

Trojici navedenih domoljuba treba postaviti sasvim obično pitanje:“ Odakle vam to?“ I kad se budu glupavo smješkali ne znajući što bi odgovorili, slijedi konfiskacija. Pravda, elementarna pravda! Država Hrvatska bit će bogatija za mnogo milijuna kuna ili eura. Navukla bi se i milijarda, vjerojatno. A takvih „trojaca“ ima i ima. Neke poznamo s TV ekrana, neke iz tiska, a neki su duboko skriveni u anonimnosti – u svojim hrvatskim i inozemnim vilama. Stotine tih „trojaca“, odnosno njihova konfiscirana nezakonito stečena imovina dobrim bi dijelom pokrila inozemni dug Hrvatske. Jedini problem je to što nitko ne postavlja magično pitanje – ODAKLE VAM TO? Zatim je vrlo lako izračunati koliki su bili zakoniti prihodi svake osobe. Sav ostali „višak“ je – krađa ili pljačka!

PLJČKA VLASTITA NARODA

Mutna, udbaška, pljačkaška vlast od početka nove Hrvatske stvarala je uvjete i mehanizme za nezakonito bogaćenje. Na prvom višestranačkom zasjedanju Sabora 1990. godine ukinut je Zakon o porijeklu imovine – isključivo zbog pljačke vlastitog naroda. Do danas su usavršavani mehanizmi za zaštitu nezakonitog bogaćenja. Na vrhu lanca je DORH, organizacija koja je pokrila sramnu pretvorbu i zločinačko ratno profiterstvo, milijardski šverc nafte i oružja. Štiti tajkune kao kokoš svoje piliće.

Zaokret Vlade ka transparentnom, otvorenom i poštenom radu u suglasju s narodom može riješiti sve nesuglasice, pa i problem duboke ekonomske krize. Vlada treba prestati s prevarama naroda, s rasprodajom države Hrvatske i sa svim spinovima. I mora konfiscirati opljačkano!

No, prije svega premijer Milanović mora prestati s vukovarskim spinom „ćirilica“ i zaboraviti dvojezične ploče. Zbog pijeteta herojskog grada Vukovara.

 

Anno Domini MMXIII.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code