“VRATIT ĆE SE NAŠA DICA” PIVA KLAPA MUNITA

“VRATIT ĆE SE NAŠA DICA” PIVA KLAPA MUNITA

18. srpnja, 2019.

Nakon izuzetno uspješnog prošlogodišnjeg singla “Svako lito”, za koju je klapa Munita dvostruko nagrađena na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima 2018., poznata zadarska klapa predstavlja novu pjesmu pod nazivom “Vratit će se naša dica”. Autor glazbe i teksta je član klape Vjekoslav Šuljić koji potpisuje sve Munitine skladbe posljednjih godina, dok je aranžman djelo sjajnog Ivana Popeskića, inače autora aranžmana hit pjesama mnogih hrvatskih estradnih zvijezda. Veliki doprinos pjesmi dao je Ivan Pešut koji je maestralno odsvirao gitarske dionice.
“Vratit će se naša dica” progovara o situaciji u kojoj smo suočeni s masovnim odlaskom naših ljudi. Tu surovu realnost posebno teško i već jako dugo proživljavaju otočani, a ona se u novije doba reflektirala i na državnu razinu, pa je upravo slika opustjelog školja nadahnula autora Vjekoslava Šuljića da sklada pjesmu koja, osim tuge i sjete, ipak nosi i poruku nade – nade u povratak.
Glazbeni spot opet je povjeren zadarskim kreativcima – autori i redatelji spota su Davor Strenja i Damir Matešić, a kao “kulisa” odabrane su najljepše lokacije slikovitog Novigrada, od poznatih skalina do Fortice. Dio spota snimljen je u zadarskom Diklu, a klapa zahvaljuje stanovnicima Dikla i konobi “Kveštura” koji su pomagali i omogućili snimanje. Posebnu toplinu i emociju spotu donijeli su “mali glumci”Toni, Nikola, Rafaela, Lea, Marieta i Roza – među njima su i djeca autora pjesme i spota.
Klapa Munita izvest će pjesmu “Vratit će se naša dica” u natjecateljskoj večeri festivala “Večeri dalmatinske pisme 2019.” u Kaštelima. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code