VOLIM HRVATSKU  ZA PREKID DIPLOMATSKIH ODNOSA SA SRBIJOM

VOLIM HRVATSKU ZA PREKID DIPLOMATSKIH ODNOSA SA SRBIJOM

27. rujna, 2011.

Botica_i_Roko-3

Pokret  VOLIM HRVATSKU izražava ogorčenje  presudom srbijanskog Višeg suda za ratne zločine hrvatskom branitelju Veljku Mariću. “U potpunosti smo svjesni da je uspostavljen sustav kojem je cilj da sudi hrvatskim braniteljima zbog toga što su   uspješno obranili i oslobodili domovinu i zaštitili ju od velikosrpskih aspiracija i njihovih zločinačkih namjera. Od naših se branitelja traži da dokazuju svoju nevinost. Umjesto da se najprije traže dokazi, prvo se odredi meta, pronađe „krivac“ i unaprijed odmjeri kazna. Takva sudska praksa oduvijek se smatra neprimjerenom u civiliziranom svijetu. Za Srbiju, ništa ne čudi, no simptomatično je kako se taj prividno uljuđeni zapadni svijet odnosi prema Hrvatskoj. Hrvatska vlast, Vlada, Sabor i Predsjednik države u svom  podaničkom i sluganskom ponašanju, odrekli se hrvatskih branitelja koje doživljavaju kao prijetnju, a ne kao ljude kojima  moraju zahvaliti na  žrtvi koju su dali i bili spremni dati. Povremene neiskrene pozdrave zaslužnim  časnicima ili okupljanjem stručnjaka koji će dati svoj doprinos štičenju branitelja ili udjelom kakve simbolične mirovine teškom ratnom invalidu smatramo samo aspirinom, apaurinom, ili zapravo, morfijem, kojim se prikrivaju boli otvorenih rana hrvatskog društva.

Zašto šutnja hrvatskog sabora? Zašto muk od strane vladajućih i oporbenih stranaka? Tko je neutralizirao gnjev branitelja kojima prijete jednaki i veći montirani procesi? Zašto hrvatska Vlada, ni Predsjednik države trenutno ne prekinu sve diplomatske odnose sa Srbijom, protjeraju srbijanskog veleposlanika iz Hrvatske, ukinu aboliciju i proglase ništavnom presudu beogradskog suda i ne zatraže hitno izručenje Hrvatskoj, hrvatskog branitelja Veljka Marića i napokon počnu raditi svoj debelo preplaćeni posao za koji ih svi mi plaćamo.

Na popisu branitelja ima nas oko 500 000, reklo bi se taman za jedan novi Bleiburg, kakav nam pripremaju u dogovoru s „uljuđenom EU“- između ostalog piše u priopćenju za medije koje je potpisao predsjednik pokreta Volim Hrvatsku  Roko Šikić.

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code