MILANOVIĆ NA KONZULTACIJAMA U CAVTATU

MILANOVIĆ NA KONZULTACIJAMA U CAVTATU

24. kolovoza, 2014.

merkel-milanovic

Premijer Zoran Milanović odlazi u ponedjeljak, 25. kolovoza u Cavtat na radni sastanak sa “regionalnim” kolegama iz BiH, Albanije i Crne Gore uoči konferencije o zapadnom Balkanu koju u četvrtak, 28. kolovoza u Berlinu organizira njemačka kancelarka Angela Merkel.
Milanović će s predsjednikom albanske vlade Edijem Ramom, predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom i predsjednikom vlade Crne Gore Milom Đukanovićem imati radni ručak u Cavtatu nakon kojega su predviđene službene izjave za medije.
Kako se očekuje, predsjednici vlada trebali bi razgovarati u Cavtatu o prometnim projektima, osobito na dovršetku Jadransko-jonske autoceste koja bi preko Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije trebala povezati središnju i zapadnu Europu s Grčkom.
Njemačka kancelarka Merkel najavila je uoči sastanka u Berlinu s predstavnicima zemalja jugoistočne Europe da europska perspektiva priključenja EU potiče na zajedništvo i na razvoj tih zemalja.

Uz predsjednike vlada, ministre vanjskih poslova i gospodarstva Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije te Njemačke na sastanku u Berlinu sudjelovat će i predstavnici Hrvatske i Slovenije te predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

Foto: DPA T

31 komentar

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code