VODSTVO SINJSKE ALKE KOD BANDIĆA

VODSTVO SINJSKE ALKE KOD BANDIĆA

9. lipnja, 2015.

vad_bandic01-610x400

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u petak 5. lipnja u zgradi Gradske uprave predstavnike Grada Sinja i Viteškog alkarskog društva Sinj predvođene zamjenicom gradonačelnika Kristinom Križanac i predsjednikom Stipom Jukićem.


Na već tradicionalnom posjetu Alkara gradonačelniku Bandiću, bilo je riječi o aktivnostima i projektima koji se realiziraju ususret jubilarnom, 300. izdanju Alke te o velikoj proslavi koja će objediniti i 300. obljetnicu oslobođenja Sinja od Osmanlijske opsade i 300 godina zahvalnosti Gospi Sinjskoj.


Zahvalivši gradonačelniku Zagreba na prijemu i osvjedočenom prijateljstvu i partnerstvu, predsjednik Alkarskog društva Stipe Jukić pozvao ga je na Alku koja će ove godine biti popraćena velikom proslavom u očekivano vrhunskom ozračju.


Alka je kulturna baština svih nas, generacija prije nas i onih koje tek dolaze – rekao je predsjednik Jukić, a zamjenica gradonačelnika Križanac naglasila da je grad Sinj postavo vidljiv upravo zahvaljujući Sinjskoj alci i Alkarskom društvu. Podsjetila je na prošlogodišnje atraktivno i vrlo uspješno predstavljanje Alke u Zagrebu.


Alka je zaštitni znak, ne samo Sinja i Cetinskog kraja, nego i cijele Hrvatske , rekao je gradonačelnik Bandić naglasivši da i će ta kulturno – povijesna manifestacija, kao i dosad imati punu potporu Grada Zagreba.


U znak sjećanja na susret, gosti su gradonačelniku darovali promotivne darove ususret obljetnici, a zauzvrat su dobili monografiju ZAGREB kratka urbana povijest i zlatno desetljeće.

Uz predsjednika Viteškog alkarskog društva i zamjenicu gradonačelnika Grada Sinja, na sastanku kod zagrebačkog gradonačelnika bili su i zamjenik predsjednika Dinko Bošnjak, alkarski vojvoda i član Upravnog odora Ante Vučić, članovi Upravnog odbora Ivo Delonga i Tomislav Župčić te harambaša Ivo Vukasović. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code