NAJNOVIJE NA PORTALU

VELIKI PROBLEM SU I JAVNOBILJEŽNIČKI UREDI – pismo profesora Krešimara Mihajlovića iz Zagreba

VELIKI PROBLEM SU I JAVNOBILJEŽNIČKI UREDI – pismo profesora Krešimara Mihajlovića iz Zagreba

8. veljače, 2015.

Poštovani,
Sve što ste napisali je istina.
Kako sam i sam ostao bez posla, imao sam priliku upoznati pljačkaški sistem.
Naime, maknut sam s mjesta ravnatelja OŠ Petra Zrinskog, škole u koju su se upisala djeca Zorana Milanovićeva, jer sam odbio ukloniti iz hola škole plakat natpisom „Hrvatski mučenici“, „Od pobjede, preko istine do pravde“ ilustriranog slikama hrvatske zastave, generala Mladena Markača i Ante Gotovine. Za nih, SDP i ekipu, postao sam ratni zločinac koji ima slike ratnih zločinaca u školi.
I moja kalvarija je krenula vrlo brzo. Do tada nisam niti znao kakav sistem vlada Hrvatskom i na kakav način pljačkaju ljude. Nisam se iščupao bez obzira što sam počeo raditi. Radi i supruga, ali i djeca su nam punoljetna i bez posla.
Skupio sam dokaze, čak su mi pomagali i pojedini odvjetnici i pokušao doći u televizijsku emisiju, ali voditeljica je odustala, vjerojatno zbog pritiska i straha za posao.

Nisu jedini problem odvjetnici. Veliki problem su i javnobilježnički uredi, te pljačkaške, za mene gangsterske firme utjerivača dugova.
Te firme su navodno otkupile dugove po cesiji.
Ali vi kao dužnik za to ne znate, nisu pri sklapanju ugovora o uslugama naveli to kao mogućnost, a zakonski treba i vaš potpis o suglasnosti.
Nadalje nazivaju vas uzastopno, s raznih brojeva jer imaju za to uređaje, prijete, vrlo su bezobrazni……

Osobno sam podnijeo, usmeno i pismeno policiji, prijavu protiv Eos Matrix d.o.o., Horvatova 82 Zagreb i ništa. Zbog Tele2. Odjavio sam mobitele, to nisu proveli, nisam čak dobio niti potvrdu o odjavi, samo naputak da trajni nalog kojim sam uredno plaćao račune, sljedeći mjesec, sam nakon prispjelog posljednjeg računa odjavim. Dakle uredno plaćanje trajnim nalogom, da bi nakon gotovo godinu dana saznao Tele2 traži dug za četiri mjeseca i to preko Eos Matrix d.o.o.
Slično iskustvo i sa nekom firmom Coface koja me teretila za nekih 160 kuna za nepostojeću policu osiguranja s jednom osiguravajućom tvrtkom s kojom nikada nisam sklopio ugovor.

I nemoćni ste, ne daju ispise računa, igraju se s vama o dugu koji za mene ne postoji a oni me terete. Krađa, lopovluk i gangsterizam a u svrhu uništenje čovjeka i otimačine imovine. Natpisi u Jutarnjem su laž kako su ljubazni i obzirni.
Ili dug od oko 170 kuna podmiren za pričuvu, a javlja se nekakav odvjetnik koji traži temeljem opće generalne punomoći novce za zastupanje. Dug je plaćen, o tome piše i samo GSKG ali ne on traži. Predstavnik stanara sam bio ja, pišem da nemamo stavki za odvjetnika u programu održavanja zgrade, već GSKG je to koje ima svoje, dovoljno educirane pravnike za sporove malih vrijednosti, ali ne – 3 godine se vodio spor na sudu za  nešto što nije postojalo – sva obilježja tz. perverznog suđenja. I na kraju su izgubili. A koliko mi je to oduzelo živaca? A što sa stvarnim dugom i većim iznosom?

Te tri stvari: javnobilježnički uredi, privilegirani odvjetnički uredi i firme utjerivača dugova su zlo koje treba ukinuti.
Besramno je da imate za tv pretplatu dug 80 kn+ 3,31 lipu zakonske kamate a Odvjetnički ured Hanžeković traži oko 940 kn troška.
Zakone koji im to omogućavaju treba ukinuti, a svima njima oduzeti razbojnički stečenu imovinu i vratiti ljudima. Također treba osuditi i one koji su izglasali te zakone.

Poštovani, mogao bi još dugo iznositi svoja negativna iskustva.
Na „ozakonjenu“ pljačku hrvatskog čovjeka pokušavam ukazati duže vrijeme. Na žalost blokirani su mi pristupi medijima i do njih teže dođem. Nešto objavim kao komentar na novinarske članke, nešto širim društvenim mrežama ili povremeno neki novinar pod svojim ili drugim imenom objavi.
Ako mogu pomoći, bit će mi drago. Za istinu se borim i još ne posustajem iako sam osobno proživljavam teške stvari.

Krešimir Mihajlović, prof. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code