VELIKI KONCERT NA BUNDEKU ZA DAN DRŽAVNOSTI

VELIKI KONCERT NA BUNDEKU ZA DAN DRŽAVNOSTI

22. lipnja, 2015.

index

Velikim koncertom na zagrebačkom jezeru Bundek, u četvrtak, 25.lipnja,  bit će obilježen ovogodišnji Dan državnosti. Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog i uz nastupe Olivera Dragojevića, Prljavog kazališta, Parnog valjka, Jacquesa Houdeka, Gabi novak, Sandre Bagarić, Radojke Šverko, Martina Tomčić, Najbolji hrvatski tamburaši, Djevojački zbor Zvjezdice, Klapa Grdelin, Kvartet Gubec… izvest će pjesme koje su obilježile više od dva desetljeća hrvatske samostalnosti i suverenosti.

 Dan državnosti u hrvatskom je kalendaru, ali i u srcima hrvatskih građana dan od iznimnog povijesnog, ali i emocionalnog značaja. Počevši od 25. lipnja 1991., donošenjem Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, preko teških ratnih godina pa sve do danas, svečanim obilježavanjem ovog dana veličamo i u sjećanje prizivamo njegovu povijesnu važnost.

Tako će i ove godine Dan državnosti  biti obilježen nizom događanja te velikim koncertom na prekrasnom zagrebačkom Jezeru Bundek. U četvrtak, 25. lipnja 2015.g., već od 17 sati građani će moći uživati u izvedbama folklornih ansambala grada Zagreba, ansambla Lado, zagrebačkih mažoretkinja, ali i u prezentacijama zagrebačkih sportskih klubova. S početkom u 21 sat, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog održat će grandiozni koncert s najvećim solistima hrvatske glazbe. Po prvi put na jednom mjestu –  na jezeru Bundek, građani će imati priliku čuti najveće zvijezde hrvatske glazbene scene i pjesme koje su obilježile 24 godine njezine samostalnosti.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code