VANNI NAGRADA GRADA KOPRIVNICE

VANNI NAGRADA GRADA KOPRIVNICE

25. listopada, 2017.

 

 

Ivana Vrdoljak-Vanna primit će Medalju Grada Koprivnice! Odluku o tome donijelo je Gradsko vijeće Grada Koprivnice, a na poticaj Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.). Zahvaljujući ovoj udruzi, odnosno njihovim prijedlozima već su ranijih godina za počasne građane ovoga grada proglašeni generali Mladen Markač i Ante Gotovina. Lani je također na njihov poticaj priznanje grada primio i ratni zapovjednik slavne 117. brigade Dragutin Kralj, ali i drugi.

-Ove godine predložili smo Vannu (rođenu Ranilović), inače rođenu Koprivničanku, jednu od najboljih hrvatskih pjevačica zabavne glazbe, koja je i počela svoj put na estradu na koprivničkom natjecanju za mlade talente „Prvi glas“, a koje je organizirala moja malenkost – rekao nam je Mladen Pavković, novinar i publicist i predsjednik UHBDR91.

Dosad je snimila više uspjelih albuma, bila je članica nekoliko pop grupa, a 2001. predstavljala je Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije u Kopenhagenu, na kojem je osvojila deseto mjesto. Kao članica benda ET postala je poznata s pjesmom „Tek je 12 sati“.

-I na ovaj način želimo podsjetiti i na relativno veliki broj hrvatskih glazbenika koji su na svoj način sudjelovali u Domovinskome ratu, odnosno u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. I Vanna je snimila neke zapažene domoljubne pjesme, ali i nastupala tamo gdje je bilo „vatreno“. Naime, u ratu je većina dala, netko veći, netko manji, obol, tim prije što svi nisu mogli biti na prvim crtama obrane – istaknuo je predsjednik UHBDR91.

Popularna pjevačica će nagradu i 10.000 kuna primiti za Dan Grada Koprivnice, 3. studenoga.

Danijel Špehar T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Iva
    #1 Iva 25 listopada, 2017, 10:06

    Vrhunska pjevačica. Dobro da ste sesjetili. Hvala vam na tome.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code