VANJSKA POLITIKA BRATSTVA I JEDINSTVA

VANJSKA POLITIKA BRATSTVA I JEDINSTVA

29. lipnja, 2014.

 

8BBD983B-0A8D-4AFC-B025-9BB5D6263E65 mw1024 s n Custom
Podilaženje nositeljima velikosrpskog programa

Napisao: Danijel Srb

Milorad Dodik iskoristio je pomoć HV u spašavanju stradalih u poplavama u jednom dijelu  Bosne i Hercegovine koji je pod njegovom kontrolom kako bi se u najmanju ruku narugao  ministru obrane RH  praveći ga ratnim zločincem. Odgovoran za ovakvo neprihvatljivo ponašanje je predsjednik Josipović koji je dopustio da pripadnici HV-a (pukovnik Božo Vukasović)  budu nazočni dodjeli priznanja u Banja Luci u kojoj  istovremeno našeg ministra obrane  de facto proglašavaju ratnim zločincem.
Cijenimo zalaganje posada nasih helikoptera koji su se iskazali spašavajuci sirotinju u Bosni i Hercegovini, ali je neprihvatljivo da se dopušta Miloradu Dodiku da se na ovakav  način izruguje pomoči HV-a i RH.

ORJENTIRANOST NA JUGOSFERU

Ne može  niti će Milorad Dodik odlučivati o tome tko je i tko će biti ministar obrane RH. Posebno mu ne može u tome de facto pomagati predsjednik RH Ivo Josipović koji je dopuštanjem odlaska vojnog izaslanika u BiH pukovnika Vukasovića omogućio javnu blamažu najviših državnih dužnosnika pri tomu dajući Miloradu Dodiku legitimitet koji mu  pozicijom nikakao ne odgovara jer  Republika Hrvatska je pomagala  Bosni i Hercegovini i ona ona je ta koja je međunarodni pravni subjekt, a ne Rapublika Srpska.

Ogorčeni smo ovakvim ponašanjem i predsjednika i ministrice vanjskih poslova jer ovo nije prvi put da se Hrvatskoj izruguju koristeći Josipovićevu orjentiranost na jugosferu i dokazivanje prijateljstva sa Srbijom i Republikom Srpskom pod svaku cijenu.

Ne može se voditi vanjska politika na beskrajnom dopuštanju vlastitog ponižavanja od srpskih nacionalista, bilo onih iz Srbije ili onih iz Bosne i Hercegovine. Dosta je takve  vanjske politike  Republike Hrvatske kojom se podilazi nositeljima velikosrpskog programa  uz naivno vjerovanje da će se promjeniti. Nedavno smo kao narod krvlju platili takvu naivnu politiku.

Ako predsjednik Josipović  ministrica vanjskih poslova Pusić hitno to ne shvate, ponovno ćemo skupo plaćati njihovu naivnost.
Hrvatska mora voditi svoju vanjsku politiku, a ne vanjsku politiku bratstva i jedinstva bivše Jugoslavije!

PUŠTANJE ŠEŠELJA

Najava skorašnjeg puštanja  ratnog zločinca Vojislava Šešelja  na slobodu  iz pritvora u Haagu  do okončanja  postupka pred Haaškim tribunalom vrhunac je pravnog-političkog cinizma Haaškog suda.

Puštanje četničkog vojvode uvreda je svim žrtvama srbijanske  politike za vrijme agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, svim progonjenim Hrvatima iz Vojvodine i Bosne i Hercegovine.  Ovakvim postupkom Haaški sud rehabilitira četničku politiku u Srbiji. Povratkom pravog predsjednika Srpske radikalne stranke  u Srbiju, kojeg je za vrijeme „boravka“ u Haagu zamjenjivao današnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, povratak je veliko-srpske politike.
Hrvatska stranka prava očekuje od predsjednika Josipovića, premijera Milanovića da ošto reagiraju na ovakvu odkuku Haaškog suda i da traže zadržavanje Šešelja u Scheveningenu.

Oštra reakcija trebala bi uslijediti posebno od ministrice Vanjskih poslova Hrvatske, no teško je očekivati od Vesne Pusić koja se ponaša kao ministrica Regiona da će uslijediti bilo kakva reakcija.
Ne reagiranje istih značila bi podrška zlokobnoj Šešeljevoj politici, njegovim izjavama o granicama na liniji Karlobag-Karlovac-Virovitici, podrška njegovim radikalima da ponovno pjevaju o „klanju i salati“.
Podrška je to politici „široke ruke“ Haškog suda kada su u pitanju srpski zločinci. T

 

33 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Čića Simo
  #1 Čića Simo 18 srpnja, 2014, 08:01

  Otac Ive Josipovića, Simo Dubajić i Milka Planinc su bili u 11. dalmatinskoj brigadi koja je izvršila povijesni masakr i pokolj u Kočevskom Rogu. Na pogrebu drugarice i komesarice Milje Malade, kasnije udane Planinc, 2010. godine, bio je nazočan i sadašnji predsjednik RH koji je ujedno izrazio i sućut. Uz njega, tada su svoju Milku istovremeno krenuli oplakivati i svi drugi partizanski zločinci koji s odličjima za pokolje Hrvata nekažnjeno uživaju Zagrebom i Hrvatskom. Njezin partizanski sudrug i zločinac Simo Dubajić, u svojim zapisima tobožnjega kajanja piše kako je upravo partizanska poručnica Milka Planinc odabirala desetine dragovoljaca, partizanskih egzekutora, koji su pod komandom Sime Dubajića poubijali preko trideset tisuća Hrvata, na povratku s Bleiburškoga polja, gdje su ih Englezi uz pomoć naivnog i najvišeg predstavnika s zagrebačkog Kaptola izručili partizanskim krvnicima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Klarens
  #2 Klarens 12 srpnja, 2014, 14:51

  “Nigel Farage”
  Vidi, vidi isprdak bi van
  A kam to govance malo svrbsko
  Kao ono
  Njemachka ludnica
  Nije to za njega
  Njemu treba opet engleska
  Iz druge ruke, da ne bude bruke
  Al treba to upakirat
  Opet USTASHE
  Ma opet te zvijeri
  Oni trebaju opet i uvijek biti
  KRIVI
  Dezhurni krivci
  Zgleda da Hrvat ni ne mozhe bit drugo nek ustasha
  NEDA KPJ i AMEN !!!!!
  E eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  Malo morgen !!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Klarens
  #3 Klarens 12 srpnja, 2014, 14:38

  Stoko moja voljena !!!!
  EU je NEMINOVNOST !!!!!!
  Ako sami to ne mozhete dokuchit
  PITAJTE PAPU FRANJU !!!!!!!!!!!!!!!
  Pa ako on kazhe drugachije
  EEEEEEEEEEE !!!!!
  Ochi vam ispale a josh uvijek ne kuzhite
  Da vas partija (KPJ) i dalje guzi
  Sve po spisku
  Mi kao nekulturna fashistichka bagra
  A oni, oni, ma slatki i mili
  Mirishu, mirishu
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  eVropa BRE
  Samo josh njih cheka
  Pa da procvjeta
  Ha hahahahahahahahahahaha!
  Ovo samo KPJ mozhe prodavat
  BUDALAMA
  Naravno preko svojih
  TELEDIRIGIRANIH ROBOTA
  Prvo ih upakira kao USTASHE
  Kao oni razotkriveni UDBashi su bili lazhni
  A sad su tu ONI
  Oni su PRAVI
  Pravi, najpraviji, ma nema pravijih
  Ma samo su oni pravi
  A zapravo sve su to govna iz
  GOVNARE KPJ !!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. mekdrek
  #4 mekdrek 11 srpnja, 2014, 18:50

  kakva vam korist pametni moji rvati od toga sto vidite da ovo dvoje gamadi gura hrvate u ekspresnu propast kad ih niste u stanju zaustavit, nego ih pustate da uzivaju u toj svojoj opakoj raboti?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code