UPITNA IZGRADNJA TURISTIČKOG NASELJA MAČJAK-ŠUMLJAK

UPITNA IZGRADNJA TURISTIČKOG NASELJA MAČJAK-ŠUMLJAK

17. rujna, 2012.

preko

Projekt gradnje velikog turističkog naselja zajedno s hotelom s četiri zvjezdice na predjelu Mačjak – Šumljak uz uvalu Prtljug na zapadnoj strani Ugljana u općini Preko, vrijedan 140 milijuna eura, teško će se realizirati zbog velikih financijskih problema tvrtke s kojom je sklopljen ugovor  i njezina osnivača.

Na javnom natječaju provedenom u lipnju 2012. godine zadarska tvrtka Duboko plavetnilo – Ugljan projektant d.o.o. Zadar, Obala Kneza Trpimira 33,  obvezala se da će općini Preko za 38,4 hektara terena platiti 17,2 eura po četvornome metru. Općinsko vijeće je potpisalo ugovor s Dubokim plavetnilom, s tim da cijenu od 6,64 milijuna eura za teren uplati na račun općine do 15. srpnja. Međutim, rok se stalno prolongira zbog neurednog poslovanja tvrtke s kojom je općina Preko potpisala ugovor. Račun joj je blokiran više od 1200 dana.

Temeljni kapital tvrtke iznosi 754.000,00 kuna.  Osoba ovlaštena za zastupanje je Milan Kotur, OIB: 82564837435 Ražanac, Ulica X 11, član uprave i  direktor – zastupa društvo samostalno i pojedinačno.

Osnivači/ članovi društva Dubokog plavetnila su Cubus Lux Plc, Velika Britanija i Sj. Irska, Broj iz registra: 5127325, Naziv registra: Registar Društava, Nadležno tijelo: Registar Društava za Englesku i Wales, Velika Britanija i Sj. Irska, London W1U 2SB, 66 Wigmore Street – jedini osnivač d. o. o.

Općina Preko treba platiti i 31 milijun kuna Hrvatskim šumama  za izdvajanje tog zemljišta iz šumsko-gospodarske osnove. Međutim, općina to ne može platiti te je tu obvezu prebacila na budućeg kupca, a iza kojega stoji neka  fantomska banka iz Los Angelesa, a koja ujedno traži i hipoteku na navedeni teren.

Općina Preko je naivno ušla u posao s tvrtkom Duboko plavetnilo – Ugljan projektant d.o.o. bez provjeravanja boniteta firme i njezinih osnivača te sada mora vratiti 1. 250.000,00 eura depozita Cubus Luxu koje je potrošila za izradu provedbenih planova i ostale dokumentacije. Odakle će vratiti? Zar će vraćati opet porezni obveznici?

 Navedene podatke dobili smo od Stranke Hrvatskog zajedništva Zadar

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code