UNITED EUROPE SINGING U OSIJEKU I PEČUHU

UNITED EUROPE SINGING U OSIJEKU I PEČUHU

28. lipnja, 2013.

lipa grupna arheoloski

Nakon četiri mjeseca priprema i duplo toliko mjeseci organizacije najtrofejnije “domaće” amatersko pjevačko društvo HPD “Lipa” predstavit će se javnosti na Osječkom ljetu kulture s međunarodnim glazbenim projektom “United Europe Singing” the most popular classical choral pieces (Ujedinjena Europa pjeva-najpopularnija klasična zborska djela).http://ljetokulture.osijek.hr/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif” height=”1″ width=”1″>

Riječ je o projektu međunarodnog karaktera koji je uz jake snage “lipaša” potpomognut snagama članova dva izvrsna mađarska ansambla iz Pečuha, Panonskom filharmonijom te Mješovitim pjevačkim zborom Mecsek. Repertoar je vrlo zahtjevan i vokalno i tehnički. 12 glazbenih djela, čak 185 izvođača od kojih je 120 pjevača i 65 članova Panonske filharmonije. Zahtjevnost se multiplicira jer će pjevači skladbe pjevati na sedam jezika- njemačkom, francuskom, engleskom, talijanskom, češkom, mađarskom i hrvatskom.

“Bio je to veliki izazov, staviti pred zbor ovako šarolik i težak program no mogu sa zadovoljstvom reći da su pjevači vrlo predano pristupili uvježbavanju ovih djela i da smo potpuno spremni izaći pred publiku. Čak štoviše- jedva čekamo!”- rekla je dirigentica HPD “Lipa” Valerija Fischbach.

Zadovoljstvo što u ovogodišnjem programu OLJK-a sudjeluje i HPD “Lipa” iskazao je predsjednik Organizacijskog odbora Dražen Alerić. “Osječani znaju da je “Lipa” sveprisutna u gradu Osijeku. Njihov je doprinos nemjerljiv i ne sumnjam da će i ubuduće biti tako. Veliko mi je zadovoljstvo što sudjeluju na jedan izuzetan način u ovogodišnjem programu Osječkog ljeta kulture i ovogodišnjoj prezentaciji grada Osijeka i nedvojbeno, najvažnijem segmentu OLJK-a, obilježavanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju.”- zaključio je Alerić.

Osječani i gosti će pod zvjezdanim europskim nebom uživati u koncertu 2.srpnja u središtu barokne ljepotice Tvrđe s početkom u 21 sat.

Izvedbi u Osijeku prethodit će dvije. Prva 30.lipnja u 20,30 sati u središtu Pečuha i druga u noći, iste večeri, točno u ponoć na mađarsko-hrvatskom graničnom prijelazu Donji Miholjac- Dravaszabolcz.

Jedva čekamo “Lipu” na našem terenu! 

                                                                                                                                Martina Družinec

                                                                                                                  Odnosi s javnošću OLJK-a T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code