PIJANIST HAUSCHKA NA ŽEDNO UHO FESTIVALU

PIJANIST HAUSCHKA NA ŽEDNO UHO FESTIVALU

20. siječnja, 2014.

HAUSCHKA 2

Njemački pijanist, skladatelj moderne kompozicije – post klasične komorne glazbe  Volker Bertelmann – HAUSCHKA nastupit će 22. svibnja u dvorani &TD Studentskog centra u Zagrebu u sklopu 15. Žedno uho festivala.

Ovogodišnje izdanje festivala Žedno uho već je ukazalo prethodnom objavom legendarnog čikaškog avangardnog jazz sastava DKV trio da dijelom programa pomiče fokus na nešto ozbiljniju glazbu, ponajviše na modern/avant jazz i modernu kompoziciju. Ovim potezom umjetničkog direktora festivala Mate Škugora želi se podsjetiti publika na vrijednosti koje je Žedno uho promoviralo putem deset izdanja NO JAZZ festivala.

Volker Bertelmann – Hauschka izvodi prekrasne post-klasične komorne radove inspirirane minimalizmom te prožete duhom i nestašlucima u maniri Erica Satiea. Njegova glazba može biti mikroskopski detaljna i potiho očaravajuća, ili pak širokog i dramatičnog opsega. Riječ je o pjesmama koje vas mogu povesti na putovanje u duboku unutrašnjost klavira i upoznati vas sa svim onim osjećajima koje ovaj čarobni instrument može pobuditi u slušatelju. 

 Prizivajući duh Johna Cagea, Hauschka otvara svoj instrument i izvodi intervencije na njegovoj unutrašnjosti, koristeći žice za gitaru, izolir-trake, ping pong loptice, mini vibratore, lančiće i ostale komade škarta u potrazi za novim bojama i teksturama. Melodičke i harmoničke osobine ovog instrumenta, koje toliko često dominiraju u izvedbama za klavir, suprostavljaju se škljocanju, struganju i klepetanju iz kućne radinosti koje proizlazi kada se sviraju određene tipke.

 Informacije o cijeni ulaznica za koncert Hauschke 22. svibnja u dvorani &TD Studentskog centra u Zagrebu kao i datumu početka pretprodaje i mjestima na kojima će se iste prodavati, Žedno uho će uskoro objaviti u medijima i socijalnim mrežama.

LINKOVI:

 

http://hauschka-net.de/ – zvanični web

http://en.wikipedia.org/wiki/Hauschka wikipedia

http://hahnandhauschka.com/ zadnja bitna koolaboracija

https://www.facebook.com/HauschkaMusic facebook funpage

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=x3M4DgZvgXo 

http://www.youtube.com/watch?v=BZdG9vbYNLw

http://www.youtube.com/watch?v=D2HX3peUN8o

http://www.youtube.com/watch?v=_9xE6VNnFRI

T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code