UMJETNICI BARE I MODUL POKREĆU ATELJE OTVORENOG TIPA

UMJETNICI BARE I MODUL POKREĆU ATELJE OTVORENOG TIPA

21. prosinca, 2015.

Bare i Modul
U ponedjeljak 21. prosinca 2015. u Zagrebu, otvoren je “Lapo Lapo”, prvi studio ulične umjetnosti. Prostor se nalazi u Ilici 50 (u prolazu), a iza njega stoje istaknuti zagrebački street art umjetnici Bare i Modul koji su odlučili podijeliti prostor sa svojim kolegama, ali i svim ljubiteljima umjetnosti ove vrste.
Street Art Studio “Lapo Lapo” jedinstveni je prostor u gradu – on je platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost, sve one koji razmišljaju “izvan kutije” i stvaraju izvan granica konvencionalnih definicija likovnosti. Iza Street Art Studia “Lapo Lapo” stoje Miroslav Petković (Modul) i Boris Bare (Pimp My Pump).
Miroslava Petkovića Modula mnogi već znaju kao veterana zagrebačke street art i graffiti scene, koji se kroz posljednjih 20 godina dokazao svojim muralima diljem regije. S vremenom je svoje likovno djelovanje proširio na kaligrafiju, lettering i tipografiju te je sada jedan od rijetkih koji se time specijalizirano bave.
Boris Bare dio je uspješnog umjetničkog kolektiva Pimp My Pump s kojim je oslikao mnogobrojne stare zagrebačke gradske pumpe za vodu (tzv. Franceke) te ih profilirao u simbol grada Zagreba. S vremenom je svoje djelovanje proširio i na brojne gradske zidove, primijenjenu umjetnost, ali i druge intervencije u prostoru.
Uz radove ovog umjetničkog dvojca u studiju “Lapo Lapo” pronaći ćete i one s potpisom brojnih drugih relevantnih i poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i regije – Lonac, Stipan Tadić, Lunar, kolektiv R2D2, Djuvedj, 2Fast, Nikola Zorotović, Marko Zubak i mnogi drugi.
Ekskluzivno za ovu prigodu, ponuđen je liker od kanabisa, Vutra.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code