UKRAJINSKI NEOFAŠISTI U SLUŽBI ZAPADA

UKRAJINSKI NEOFAŠISTI U SLUŽBI ZAPADA

4. ožujka, 2014.

znakovivremena-L

Napisao: Ile Papić Golub

Kada je postalo jasno da neće više biti nove revizije odnosa Ukrajine i EU-e , te nakon što su Putin i Janukovič u Moskvi dogovorili strateško partnerstvo, Zapad se odlučuje na svoj stari oprobani recept. Janukovič  se proglašava diktatorom i proziva ga se za napad na mirne prosvjednike. Istovremeno ga  pozivaju  da odstupi s vlasti.  I tada odjednom na scenu u Kijevu stupaju jako opasni ljudi, koji su cijelo vrijeme zapravo bili tu i čekali dozvolu svojih zapadnih gospodara da krenu. Umjesto zastavica uzimaju oružje i neviđenom žestinom uz fašističku ikonografiju napadaju policiju i vladine zgrade. Ukrajinska radikalna desnica stupa na scenu i preuzima glavnu ulogu o događanjima u Kijevu.

STRANKA SVOBODA

Umjerena opozicija i njihovi lideri kao što su Kličko i Jatsenjuk više nemaju nikakvu kontrolu nad njima. Cijeli proces  „korak po korak“ ide u građanski rat ili točnije u  „fašističku revoluciju“. Vodeću ulogu preuzima neo-nacistička stranka Svoboda i njihove militantne skupine koje naoružane  kreću u otvoreni rat s policijom. Podrška sa Zapada ne izostaje kako politička tako i financijska. Prije početka te neo-nacističke revolucije u Kijevu, američki senator John McCain  nastupa na Majdanu rame uz rame s pripadnicima Svobode. Da se tu ne radi o nikakvim slučajnim prosvjednicima kruha gladnih, govore nam podaci o toj stranci i pokretu. Svoboda je trenutačno četvrta najveća stranka u zemlji i ima 36 zastupničkih mjesta u parlamentu. Također su blisko povezani s drugim neo-nacističkim, fašističkim i radikalnim strankama i pokretima u Europi. Vođa Svobode Oleg Tjuhnjibok je tipičan neo-nacista i ekstremni rusofob. Njegova stranka je osnovana 1995. god. i od samog početka koristila je službene fašističke simbole koje liče na svastiku. U stranku mogu pristupiti samo etički čisti ukrajinci. Fašizam se brzo vratio u Ukrajinu kao i stari nacionalistički pozdravi „Slava Ukrajini“ na koje publika odgovara „Slava herojima“, koje s njima zajedno uzvikuje i „umjereni“ Kličko. No situacija postaje još radikalnija kada se od Svobode odvojile skupine tzv. „autonomni nacionalisti“ čiji su članovi uglavnom nogometni huligani a djeluju pod nazivom „Desni Sektor“ i posebno su se istaknuli   u zauzimanju vladinih zgrada. Djeluju samostalno i bez ikakve kontrole. Kada su se neki od ljevičarskih ukrajinskih skupina pokušale priključiti mirnim prosvjednicima napadnuti su i pretučeni od strane gore navedenih neo-nacističkih i fašističkih skupina. Ideološki kompletne prosvjede predvodila je Svoboda. Svjetski židovski kongres pozvao je na zabranu stranke Svoboda zbog njihovih fašističkih i anti-semitskih stavova. Sve proslave židovskih blagdana u Kijevu su otkazani zbog straha od nasilja, jer je prethodno jedan židovski student teško ranjen nožem pri izlasku iz lokalne sinagoge.  I upravo te udarne snage u ukrajinskoj revoluciji, Zapad je iskoristio za svoje interese izdašno ih pomažući financijski. Za Zapad su ukrajinski fašisti tako postali samo prosvjednici kao što su „džihadisti“ i ekstremisti u Siriji, samo pobunjenici koje oni na isti način podupiru i financiraju radi istih interesa, krvavog rušenja vlada i režima koji im se suprostave, u pohodu ka njihovom konačnom cilju, a to je Rusija.

HITLEROVSKI ZAKONI

Rusiju u njihovim geostrateškim planovima u konačnici treba matirati i razoriti. Zapadne sile su u ukrajinskoj revoluciji ostvarili svoj prvi dio cilja. U toj kratkoj krvavoj revoluciji u kojoj je poginulo oko 100 ljudi i ranjeno oko 800 uz pomoć ukrajinskih neo-nacističkih stranaka i skupina, Janukovič je bio prisiljen da odstupi spasivši glavu bijegom u Rusiju. Kakav god da je bio Janukovič on je demokratskim putem izabran za predsjednika i u konačnici zaslužuje suđenje za sve što je napravio, ali ne i linč koji su mu spremili. Nakon krvave revolucije, pobjednici su mimo dogovora koje su uz pomoć EU-a potpisali s Janukovičem na brzinu sastavili svoju vladu. Ta vlada je još brže donijela niz zakona od koji su neki takvi da bi im i sam Hitler pozavidio. Među tim zakonima posebno se ističe onaj o zabrani upotrebe ruskog jezika na cijelom teritoriju Ukrajine. Takvim zakonima ta nova vlada poslala je jasnu poruku ruskom stanovništvu koji živi u istočnoj Ukrajini i na poluotoku Krimu što ih čeka u budućnosti. Ovim potezima nova ukrajinska vlada uvelike je prešla crvenu liniju ali ovaj put rusku. Rusija je vrlo brzo na to reagirala slanjem dodatne vojske i vojne opreme na Krim i gomilanjem vojske na rusko-ukrajinskoj granici. Na taj način dajući do znanja novoj ukrajinskoj vladi ali i neo-fašističkim snagama da takav scenarij u istočnoj Ukrajini i na Krimu neće proći. Vlada pobjednika sve svoje nade kako vojne tako i financijske polaže u SAD, NATO i EU očekujući od njih veliku vojnu i financijsku pomoć. U isto vrijeme oko Ukrajine se steže omča kako financijska tako i politička. Što se tiče pomoći mogu na primjeru Libije i Iraka vidjeti kako ona izgleda. Nažalost, novi ukrajinski revolucionari ne shvaćaju da oni Zapadu trebaju samo zbog interesa. Kao u Siriji tako u cijeloj ovoj ukrajinskoj drami najveći gubitnik je ukrajinski narod a posebno onaj u zapadnom djelu ukrajine čije su oči uprte u Zapad.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Pero
  #1 Pero 18 ožujka, 2014, 06:54

  To je istina

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Đoko
  #2 Đoko 7 ožujka, 2014, 17:42

  Ne piše u članku dal ovi namjeravaju ili su već krenuli put Hrvatske jer i ovdje svega za rasčistiti ima.No, bunker već iskopao jesam odn. koristim onaj još iz vremena Austro-Ugarske.Ako doista zagusti ovo neće biti moj rat.Ne pušim više ono ” hrvatska lisnica u hrvatskome đepu.Ovu naivnost mnogi smo egzistencijom platili ,HVALA ali ne bih više.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code