UHIĆENA JOSIPA RIMAC

UHIĆENA JOSIPA RIMAC

30. svibnja, 2020.

Josipa Rimac, državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica, uhićena je danas u sklopu veće akcije u Hrvatskim šumama, neslužbeno doznaje Dalmatinski portal.

Informacija o uhićenju potvrđena nam je iz krugova bliskih Josipi Rimac. U pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina.

Uhićenje  je za Jutarnji list  potvrdio njezin odvjetnik Željko Gulišija.

– Gospođa Rimac je telefonski kontaktirala i ja ću preuzeti njenu objavu, doći ću iz Splita u Zagreb na njezino prvo ispitivanje. Za sada ne znam detalje zbog kojih je privedena – rekao je Gulišija dodajući da se Rimac nalazi u prostorijama PNUSKOK-a u Zagrebu.

Mediji su jutros izvijestili kako je zbog gospodarskih malverzacija uhićen predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, ali i da policija provodi radnje prema većem broju osoba.

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen je u petak ujutro. Jakopčić je odveden iz prostorija Hrvatskih šuma. Uz njega je bilo nekoliko policijskih službenika u civilu.

Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem.

U tijeku su pretrage poslovnih prostorija Hrvatskih šuma i Jakupčićev stan, rekao je izvor za Hinu. Navodno je u tijeku pretres prostorija u Šibeniku, a što se povezuje s ovim slučajem.

Jakupčić bi tijekom poslijepodnevnih sati trebao biti ispitan u Uskoku. Jakupčić je uhićen u o opsežnoj akciji MUP-a i Uskoka u a jutros je najavljeno da se tijekom očekuje  još uhićenja.

IZVOR: www.maxportal.hr M.M.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code