UHBDR91.: PRVI ŠKOLSKI SAT O DOMOVINSKOM RATU

UHBDR91.: PRVI ŠKOLSKI SAT O DOMOVINSKOM RATU

31. kolovoza, 2017.

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) predlaže Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa RH te svim osnovnim i srednjim školama da prvi školski sat počnu pod nazivom „Ne zaboraviti, ali oprostiti“, odnosno na temu Domovinskog rata. Naime, sada je već posve jasno i nedopustivo da i nakon toliko godina od početka agresije na Republiku Hrvatsku učenici iznimno malo znaju o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a poglavito o žrtvama koje su pale za slobodu. Ne znaju i ne uče o putu ratnih brigada s njihova područja, ratnim zapovjednicima, a još manje o braniteljima. Malo je ulica i trgova u svim gradovima i naseljima posvećeno ljudima koji su stvarali državu, dok se kulturni i gospodarski objekti koji nose imena po Junacima Domovinskog rata mogu nabrojiti na prste. Ako se i u nekoj školi govori o ovoj temu, to je uglavnom šturo i marginalno, tim prije što se Domovinski rat i dalje uči u svega nekoliko školskih sati, što je nedovoljno.

Vjerujemo da će pojedine škole, ako ne drugačije, a ono samoinicijativno poduprijeti naš prijedlog i početi školsku godinu prisjećanjem na dane ponosa i slave!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 31 kolovoza, 2017, 23:41

  KAKV DOMOVINSKI RAT??? TO JE BIO SUKOB DVIJU ZLOČINAČKIH RELIGIJA KOJE SU SE RASKOLILE U PRVOJ POLOVICI 11-ĆTOG STOLJEĆA ,OPET ZBOG MATERIJALNIH INTERESA KOJE SU PRETVOPRILI U ,TOBOŽ,RELIGIOZNE RAZMAKE. A OBE RELIGIJE SU ZLOČIAČKO-PLJAČKAŠKO-HEGEMONISTIČKE.I O KAKVOM SE TO RATU GOVORI ,KOGA TREBA IDENTIFICIRATI SA NACIONALNOM OPSTOJNOŠĆU !!!GLUPANI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 31 kolovoza, 2017, 20:57

  Svakako.
  Predlažem da u to ukljućite branitelje koji su dobri komunikatori, neka oni iznesu svoja sjećanja.
  Za bivše države nekad su to radili pioniri i kuriri, pa i sad ima onih koji o Domovinskom ratu mnogo znaju.
  Svaka čast Mladene za ovu inicijati – samo da ne bude izgovora da se nisu stigli pripremiti za SAT POVIJESTI.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code