ČUDO U EUROPSKOJ LIGI

ČUDO U EUROPSKOJ LIGI

15. srpnja, 2013.

Hrvatski

Ekskluzivno iz Marmarisa u Turskoj

Piše: Melita Lochert

Hrvatska odbojkaška reprezntacija vraća se s Europske lige sa srebrnom medaljom. U finalu je bolja bila belgijska ekipa 3:0 (21:14, 21:14, 21:13), no Hrvati su definitivno najveće iznenađenje ovog natjecanja. U 19 međunarodnih utakmica upisali su 14 pobjeda i ostvarili uspjeh u koji zaista nitko nije vjerovao.

TSIMAFEI ŽUKOVSKI I IVAN RAIČ

Tsimafei Žukovski, Matija Sabljak, Darko Nojić, Nikola Ščerbakov, Ivan Raič, Sven Šarčević, Marko Sedlaček, Ivan Ćosić, Mladen Jurčević, Fran Peterlin, Goran Išek, Ivan Tropan ponosno su primili srebrne medalje. Upravo onako kako su zajedno s Danijelom Galićem, Stanislavom Zimakijevićem i Krešimirom Prlićem tijekom Europske lige branili hrvatske boje. Naravno, pod dirigentskom palicom Igora Šimunčića i Milorada Krunića.
Potrebna je kvalitetna analiza i onda nakon nje odluka što ovoj momčadi treba da bude još bolja. Igrali smo s izuzetno tankim kadrom. Hrvatska ima kvalitetnih igrača, no kroz Europsku ligu pokušali smo dati priliku mlađima. Ova ekipa je postavila neke standarde po kojima će svi koji žele u reprezentaciju biti promatraniistaknuo je izbornik Igor Šimunčić.

Posebna, pojedinačna priznanja primili su Tsimafei Žukovski kao najbolji server te Ivan Raič kao najbolji skorer Europske lige.

NEPOZNATI LIMITI

Finale je izboreno  pobjedom nad Turskom 3:2 (15:21, 21:10, 17:21, 21:12, 12:15). U uzavreloj atmosferi dvorane Amiral Orhan Aydin u turskom turističkom središtu Marmaris, hrvatska odbojkaška reprezentacija pobijedila je tursku ekipu.  Iako se nije bilo lako koncentrirati uz sve povike, zviždanja i navijanja bučnih turskih navijača, hrvatski odbojkaši pokazali su stabilnost i mentalitet pobjednika.
– Jedan od ključeva naše pobjede nad Turskom bila je pravovremena psihološka priprema. Tražili smo od igrača da ne ulaze u konflikte s protivničkom momčadi, da ne stvaraju pritisak na suce. Kad se to napravi onda je to voda na mlin domaćinu, posebno u Turskoj.  Znao sam da ćemo imati dobre i loše faze i trebalo je samo preživjeti te loše – analizirao je Šimunčić koji smatra da u Final Fouru nema mjesta za opravdanja, da se na ovo natjecanje došlo prikazati što bolju igru.
– Ponovit ću kako ćemo limite ove reprezentacije vidjeti tek kad počnemo gubiti. Do sada nam je te limite pokazala samo Slovenija. Kroz Europsku ligu smo, podcrtavam, pobijedili kompletne dvije momčadi koje idu na Europsko prvenstvo. Kompletne. To treba naglasiti.

Naglasiti treba i da je zaista mali broj onih koji su ovoj ekipi davali ikakve šanse u Europskoj ligi bez Omrčena, Sikirića, Kovačevića… Međutim, preostali igrači, trener Krunić i ostatak stručnog stožera sve su demantirali.  Stoga možemo samo reći: Bravo dečki!

Belgija je u drugom polufinalu sa 3:0 slavila protiv Češke.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code