U ZDRAVSTVENOM TURIZMU OSTALI BEZ 500 MILIJUNA EURA IZ EU

U ZDRAVSTVENOM TURIZMU OSTALI BEZ 500 MILIJUNA EURA IZ EU

26. srpnja, 2015.

Ljec. Kalos V. Luka

Iako su vlada Zorana Milanovića i resorni ministar zdravstva Republike Hrvatske, Siniša Varga godinama očekivali i planirali da će bespovratnim sredstvima iz fondova EU u visini od pola milijarde eura financirati kapitalne investicije koje su trebale nositi razvoj hrvatskog medicinskog turizma, osnivači i uprave specijalnih bolnica neugodno su se iznenadili doznavši da na novac iz EU nemaju pravo jer su javne ustanove RH. U planu su bili projekti nadogradnje i rekonstrukcije zdravstvenih specijalnih bolnica Biokovka, Kalos, Varaždinske Toplice, Naftalan, Topusko, Daruvarske Toplice, Lipik te Stubičke Toplice.
Umjesto propalog novca iz EU fondova, država im sada nudi kredite HBOR-a, međutim, to se ne uklapa u već izrađene studije isplativnosti većine projekata ukupne vrijednosti oko 500 milijuna eura. Županije i uprave bolnica sada prozivaju državu i kažu da ih je zaboravila u pregovorima u operativnim programima s EU.
Kako se neslužbeno može saznati, u međuvremenu iz EU fondova domaći zdravstveni turizam može dobiti tek novac za tzv. energetsku učinkovitost. No, teško da će im obnova fasada riješiti kroničan manjak i zapuštenost kapaciteta, bez kojeg mogu dugoročno zaboraviti na konkurentnost i moguću daljnju profitabilnost.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 28 srpnja, 2015, 00:08

  Budale gledaju u tudji tanjur
  ++++++++++++++++++++++
  I zaborave trpati u svoj
  ======================
  A kuhar ode!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code