U ZAGREBU JAVNA  POTPORA HAŠKOJ ŠESTORICI

U ZAGREBU JAVNA POTPORA HAŠKOJ ŠESTORICI

3. lipnja, 2013.

Haag
Studentske i zavičajne udruge bosanskohercegovačkih Hrvata, razočarane neočekivanom Haškom presudom u predmetu “Prlić i ostali”, kojom se Republika Hrvatska imenuje jednim od sudionika u međunarodnom ratnom sukobu u BiH, najavile su skup potpore nepravomoćno osuđenim čelnicima Herceg Bosne.
Preko facebook stranice “Podrška haškoj šestorki Herceg Bosne” organizatori pozivaju sve hrvatske domoljube da im se priključe u mirnom javnom okupljanju na Trgu sv. Marka u Zagrebu u ponedjeljak, 3. lipnja u 17 sati, na kojem će bit  upućene prigodne poruke:
– Podršku nepravedno optuženoj šestorci i njihovim obiteljima zbog prije svega nehumanog dugotrajnog postupka.
– Podršku Herceg-Bosni kao legitimnoj i legalnoj zajednici koja je djelovala u okviru BiH i za obranu BiH.
– Osudu svih pojedinačnih zločina koje su poduzimali pripadnici HVO-a, ali i ukazivanje na očiti nesrazmjer s onima koje je sustavno činila ABiH.
– Kritiku svim dosadašnjim vladama RH zbog pasivnosti u postupku i financijskih prijevara na račun Slobodana Praljka i Brune Stojića te imperativni poziv sadašnjoj vladi  da se uključi u žalbenom postupku jer o tome ovisi i ugled RH. Kritika i hrvatskim političarima u BiH zbog pasivnosti.
– Poruku svima na strpljenje i dostojanstveno iščekivanje oslobađajuće pravomoćne presude.
Javno okupljanje završit će recitacijama i citatima, a prisutnima obratit će se i neke javne osobe koje su bile aktivni sudionici tadašnjih zbivanja.
Nakon okupljanja na Trgu čega povorka ide na Trg svetog Marka.

IZVOR:www.hrsvijet.net T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code