OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA ZA HČSP ZBOG PRESICE NA TRGU

OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA ZA HČSP ZBOG PRESICE NA TRGU

17. siječnja, 2013.

Presuda-miljak2013

Na sudu je pala još jedna u nizu policijskih akcija protiv Hrvatske čiste stranke prava, a što uglavnom inicira Prva PP u centru Zagreba. Ova presuda se odnosi na događaj od 08. svibnja 2011.  kada je HČSP imala tiskovnu konferenciju na Trgu bana Josipa Jelačića, a povodom obljetnice pada Zagreba. To se naravno nije svidjelo „profesionalnoj“ policiji, pa je nas petoro opkolila sa snagama od 30 interventnih, temeljnih i policajaca u civilu. Već samo dizanje tolikih policijskih snaga dovoljno govori samo za sebe, i otkriva iznimnu motiviranost policije da se HČSP-u na svaki način onemogući djelovanje, da se zastraši članstvo i da ga se maltretira, najprije policijskim torturama, a onda i razvlačenjima po sudovima. Predsjednik Miljak, je samo po ovomu slučaju morao ići na sud tri puta.

Ova presuda je dokaz da u Hrvatskoj postoje i pošteni suci, koji se drže prava i pravde i koji ne podliježu hirovima i histeriji trenutne antihrvatske politike. Na suđenju je saslušano pet pripadnika policije, koji su se svim silama trudili dokazati krivnju predsjednika Miljka, ali u tomu nisu uspjeli. Posebnu blamažu je iskazao vrlo nadobudni zapovjednik i inicijator cijele akcije Josip Mikić, čije je svjedočenje i sam sud okvalificirao kao neuvjerljivo. Osim što je Mikić lažno svjedočio, i snimka cijeloga događaja je falsificirana, što je ipak previše i to zaista nismo očekivali. Ovime je policija izgubila svaku vjerodostojnost te se nadamo da će njihova tortura ipak prestati i da će HČSP ostaviti na miru i prepustiti nas Ustavnom sudu, koji je jedini nadležan za nadzor političkih stranaka.

U prilogu je izvadak iz oslobađajuće presude koja je inače napisana na 9 stranica, a tu se vidi dokaz da je policija krivotvorila snimku događaja.

U Zagrebu, 17. siječnja 2013.

HČSP – Zagreb T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code