U ZADRU ODRŽANO KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U JEDRENJU

U ZADRU ODRŽANO KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U JEDRENJU

10. rujna, 2014.

VID 8153

Od 31. kolovoza do 6. rujna održalo se prvenstvo Hrvatske za kadete u klasama Optimist, Laser 4.7.,420, i Techno. Na prvenstvu je sudjelovalo  oko 220 takmičara  iz Hrvatske.
JK Horizont Poreč na prvenstvo je došao sa 6 natjecatelja. Mare Milić, Val Ivančić, Ulika Ivančić, Jana Tomičić i Luka Poropat jedrili su u momčadskom i flotnom djelu natjecanja dok  je Mauro Mendiković odjedrio flotno.
Momčadsko PH jedrilo se prva dva dana. Takmičilo se 14 ekipa te su one podijeljene u dvije grupe. Ekipa JK Horizont smještena je u B grupu s ekipama: JK Split, JK Mornar, JK Uskok 1, JK Uskok 2, JK Val Crikvenica i JK Galeb Kostrena.
U grupama se jedrilo po sistemu svaki sa svakim  te su se po dva veoma hladna, kišna i vjetrovita dana odjedrili svi mečevi.
Ekipa JK Horizont upisala je 4 pobjede i 2 poraza i to protiv JK Splita i JK Val- Crikvenice, no ipak to je bilo nedovoljno da se plasiramo u polufinale gdje idu 4 najbolje ekipe. Iako smo imali isto bodova kao i JK Val, izgubili smo od njih u međusobnom susretu te su oni prošli dalje.
Pobjednik Momčadskog PH u klasi Optimist postao je JK Split, dok je JK Vega zauzela 2. mjesto a JK Val Crikvenica 3. mjesto.
Flotni dio natjecanja počeo je 3. rujna s predviđenih 12 plovova a konkurenciju je činilo više od 160 natjecatelja.
Nažalost zbog veoma loših uvjeta i slabog i vrlo nestabilnog jedrenja odrađena su samo 2 plova što je nedovoljno  da bi se PH važilo.
Natjecanje će službeno otvorila predsjednica Hrvatskog jedriličarskog saveza Anka Mrak Taritaš.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code