U VUKOVARU URUČENO PRIZNANJE MARIJANU ŽIVKOVIĆU

U VUKOVARU URUČENO PRIZNANJE MARIJANU ŽIVKOVIĆU

15. travnja, 2015.

heroji1
U utorak, 14. travnja s početkom u 19 sati u Ružičkinoj kući u Vukovaru priznanje „Junak hrvatskog Domovinskoga rata“ primio je hrvatski branitelj-dragovoljac i stradalnik Marijan Živković. Priznanje mu dodjeljuju Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata.
Živković je otac i dvojice sinova, koji su na žalost poginuli u Domovinskome ratu: Marka koji je poginuo kao pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Nikole, koji je poginuo kao pripadnik vukovarske policije i za kojim se još traga.
Riječ je o časnom hrvatskom branitelju koji je sve dao za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a priznanje je tek mali poticaj i zahvalnost – da se ne zaboravi.
Prigodom dodjele priznanja, koje su mu zajednički uručili Mladen Pavković i Vlado Iljkić, govorili su Tomislav Josić, Franjo Šoljić, fra Vjenceslav Janjić i drugi.
Nakon uručenja priznanja, održano je predstavljanje knjige Mladena Pavkovića – „Veljko Marić- nisam kriv“, koja je nedavno uspješno predstavljena i u Zagrebu.
D. VickovićT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code