“U ŠUMI” OD 8. SIJEČNJA U KINIMA

“U ŠUMI” OD 8. SIJEČNJA U KINIMA

28. prosinca, 2014.

U sUMIOD 8SIJEcNJA U KINIMA

Osuvremenjena verzija najpoznatijih bajki braće Grimm spojenih u jedinstven filmski doživljaj – to je film “U šumi” koji se od 8. siječnja 2015. počinje prikazivati u hrvatskim kinima.

Radnja filma smještena je u alternativnom svijetu braće Grimm. Isprepletene su priče i likovi iz nekoliko najpoznatijih bajki braće Grimm, poput Crvenkapice, Zlatokose i Pepeljuge. Brojni likovi iz bajki susreću se u istovremeno magičnoj te nevjerojatno zabavnoj i duhovitoj priči koja, kao i svaka prava bajka, istražuje različite posljedice ispunjenja želja likova, podsjećajući nas da je uvijek korisno dobro razmisliti što uistinu želimo i koje su to prave ljudske i životne vrijednosti.

Polazišna točka ove raskošne, maštovite i vizualno atraktivne bajke, bitka je jednog mladog bračnog para, pekara (James Corden) i njegove supruge (Emily Blunt) s neplodnošću. Kad otkriju da ne mogu imati djece zbog toga što ih je začarala zla vještica (Meryl Streep) koja živi u susjednoj kući, mladi par napravit će sve kako bi poništio njenu vradžbinu, a to uključuje zabavne interakcije sa čitavom paletom poznatih likova iz još poznatijih bajki, prikazanih na poprilično nekonvencionalan način. Pa tako upoznajemo Crvenkapicu kao drsku lopovicu, Pepeljugu kao neodlučnu „gnjavatoricu“, Princa kao ljepotana, koji baš i nije previše ozbiljan, ni bistar…

Iako kino distribucija filma “U šumi” u SAD-u počela  tek 25. prosinca, film je već osvojio važne nominacije za Zlatni globus i tu u tri kategorije: kao najbolji film u kategoriji mjuzikla ili komedije, za najbolju glavnu glumicu u u kategoriji mjuzikla ili komedije – Emily Blunt, i za najbolju sporednu žensku ulogu u kategoriji mjuzikla ili komedije – Meryl Streep.

Ova potonja osobito je impresionirala svojom sposobnošću transformacije u filmu “U šumi” što je uz njen neupitni glumački talent, zasigurno jedan od razloga za nominaciju za prestižnu nagradu. Kako je istaknuo kritičar Raul Gaztambide (Entertaimentaffair.com) “Streep ukrade svaku scenu u kojoj se pojavi kao vještica”. S takvim se ocjenama slaže i utjecajni The Hollywood Reporter čiji je autor David Rooney naglasio da je Streep veličanstvena. “Ona ulogu iznova gradi od početka, unoseći u lik Vještice moćan glas, zabavne komičarske instinkte, hrabru fizičku pojavu i sirove osjećaje”. Možete li uopće prepoznati tu veliku glumicu na fotografijama iz filma U šumi ?Film je režirao Rob Marshall („Chicago“, „Pirati s Kariba: Nepoznate plime“) prema scenariju Jamesa Lapinea, koji je uz Stephena Sondheima autor nagrađivanog (nagrada Tony) broadwayskog mjuzikla U šumi koji je poslužio kao  predložak za film.

Teaser filma je dostupan na linku: http://vimeo.com/113374251

U ŠUMI

(Into The Woods)

Produkcija: Walt Disney Pictures, 2014.

Režija: Rob Marshall

Uloge: Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Johnny Depp, Anna Kendrick, Chris Pine

Scenarij: James Lapine

Glazba: David Krane

Kamera: Dion Beebe

Montaža: Wyatt Smith T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code