IZLOŽBA JOSIPA FALICE U CRNOGORSKOM DOMU

IZLOŽBA JOSIPA FALICE U CRNOGORSKOM DOMU

10. prosinca, 2015.

falica izložba (2)

Izložba slika poznatnijeg jaskanskog slikara Josipa Falice otvorena je do 17. prosinca u galeriji “Montenegrina” u Crnogorskom domu u Zagrebu, Trnjanska cesta 35. Izložbu je organiziralo Društvo Crnogoraca u Hrvatskoj i prijatelja Crne Gore u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom. Nazočnima se najprije u ime domaćina obratila zamjenica predsjednika Vijeća crnogorske narodne manjine u Gradu Zagrebu Milanka Bulatović.
Dok je član predsjedništva jaskanskog Ogranka Matice Nino Škrabe govorio o slikarstvu i umjetničkom putu Josipa Falice, i o značju svestrane suradnje hrvatskog i crnogorskog naroda tijekom povijesti i sadašnjosti. Poglavito je Škrabe istaknuo pojedine Crnogorce koji su ostavili zapažen trag u kulturskom i športskom životu Jastrebarskog i čitavog jaskanskog područja. Marina Bastašić, jaskanska pjesnikinja, koja je kao profesorica djelovala nekoliko godina među Hrvatima u Boki Kotorskoj, prisjetila se tih dana i pročitala svoje pjesme inspirirane boravkom u Boki. Na kraju se nazočnima riječima zahvale obratio i slikar Josip Falica.
Otvorenju izložbe 2. prosinca nazočilo je mnoštvo posjetitelja, među kojima je bilo poznatih i uglednih Zagrepčana i Jaskanaca koji su znatiželjno sa zanimanjem razgledavali dojmljivu izložbu, pomno promatrajući svaki umjetnički izraz Josipa Falice, na kojoj je autor izložio djela iz svih faza svojeg bogatog umjetničkog puta. Nakon čega je na prigodnom domjenku dogovorena daljnja suradnja Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code