U SRBIJI REHALIBITIRAN NIKOLA KALABIĆ

U SRBIJI REHALIBITIRAN NIKOLA KALABIĆ

27. svibnja, 2017.

 

 

Srbi su oprostili Mihailovićevom četniku i koljaču, koji je bez milosti i sam klao i nevinu djecu, žene i starce, i time se ponosio. Bio je zloglasan zbog okrutnosti, tako da su čak i njegovi podređeni zabrinuto pisali Mihailoviću i preklinjali ga da zaustavi Kalabića i njegove koljače. Tog i takvog četnika, kojeg majka rađa jednom u stotinu godina, Srbi su rehabilitirali

Napisao: Mladen Pavković

Što se sada ne javlja srbijanski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalnu pitanja Aleksandar Vulin? Nedavno je za komemoraciju u Bleiburgu izjavio da je to bio „najveći skup fašista u Europi, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora“, dok blaženog Alojzija Stepinca proglašava – ustašom!

A Viši sud u Valjevu, javljaju srbijanski mediji, pod predsjedavanjem suca dr. Draga Obradovića, donio je nepravomoćnu odluku kojom je usvojen zahtjev za rehabilitaciju jednog od najvećih ratnih zločinaca iz II. svjetskog rata, četnika Nikole Kalabića, nekadašnjeg „komandanta Gorske garde Jugoslavenske vojske u otadžbini“ i jednog od najbližih suradnika četničkog krvnika Draže Mihailovića.

Četnik i koljač

Sud je donio i rješenje da “ništavnim smatra i rješenje Sreskog suda u Mionici od 11. septembra 1946. kojim je Kalabiću konfiskovana nepokretna imovina te sve pravne posljedice ove odluke“.

Na taj način, Nikola Kalabić smatra se – neosuđivanim!

Gdje si sada Vuline, koji se „boriš“ protiv fašizma i ustaštva u Hrvatskoj, kojem smetaju čak i domoljubne pjesme Marka Perkovića Thompsona?

Srbi su oprostili Mihailovićevom četniku i koljaču, koji je bez milosti i sam klao i nevinu djecu, žene i starce, i time se ponosio. Bio je zloglasan zbog okrutnosti, tako da su čak i njegovi podređeni zabrinuto pisali Mihailoviću i preklinjali ga da zaustavi Kalabića i njegove koljače.

Tog i takvog četnika, kojeg majka rađa jednom u stotinu godina, Srbi su rehabilitirali!

Bio je i uzor srbijanskim četnicima u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu!

Nepoznata sudbina nakon 1945.

Nakon poraza u Drugom svjetskom ratu, Kalabić se skrivao u zabačenim krajevima Srbije sve dok ga zloglasna Ozna nije uhitila krajem 1945. Službene su vlasti kasnije govorile da je Kalabić otvoreno nudio suradnju Ozni u zamjeni za imunitet od kaznene odgovornosti, odnosno da je bio jedan od onih koji su četničkog vođu Mihailovića namamili u klopku, ali to nikada nije dokazano.

Njegova sudbina ostala je nepoznata sve do današnjih dana. Službeno je proglašen mrtvim tek 2011. !

Dakle, kao što se vidi, Srbi nastavljaju rehabilitirati najgore, zloglasne četnike i fašiste, dok s druge pak strane, kao ministar Vulin, tobože se „bore“ protiv fašizma.

(Srpska posla!)

Ako je Vulin uistinu takav borac, neka odmah danas podnese ostavku na svoju dužnost, jer ne može i ne će „jedan dan nositi vijenac zaklanoj djeci Jasenovca i Vukovara, a drugi moliti i plakati nad Kalabićevom sudbinom“!

U povodu rehabilitacije zloglasnog četnika, trebao bi se oglasiti i hrvatski državni politički vrh i oštro osuditi ovakvo ponašanje naših susjeda, koji se „bore za istinu“, a sad najbolje vidimo kakvu!

Sve dok imaju te i takve političare i sudove, Srbiji nije mjesto u Europskoj uniji (EU), a Hrvatska bi i te kako trebala razmisliti o daljnjoj suradnji s tom i takvom državom. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ujo Mijo
  #1 ujo Mijo 30 svibnja, 2017, 05:00

  Srska posla, srpska stvar.Čemu se čuditi,pa to je četnička zemlja i posve je za njih normalno da veličaju svoje koljače

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ustani bane
  #2 Ustani bane 27 svibnja, 2017, 11:28

  Cetnici vole svoje Srbija ima vladu.Mi u Hrvatskoj nemamo vladu nego IZDAjNIKE Hrvatske I Hrvatskoga naroda Hrvatskom vladaju juoslavenske nakaze i sinovi komunjara.Za Dom Spremni

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code