U SLUŽENJU STRANIM INTERESIMA NEMA RAZLIKE IZMEĐU HDZ-a, SDP-a I PREDSJEDNICE

U SLUŽENJU STRANIM INTERESIMA NEMA RAZLIKE IZMEĐU HDZ-a, SDP-a I PREDSJEDNICE

25. srpnja, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

Naši hrvatski političari drže glavu u pijesku i misle da sve što moraju činiti je slijediti sadašnju već propalu politiku Europske unije tj. Bruxellesa. Nisu Englezi samo tek iz nekakve mode ili trenutnog neraspoloženja glasovali za izlazak iz EU. Oni osjećaju i vrlo dobro znaju što se valja iza brda u odnosima između velikih zemalja u svijetu

Napisao: Antun Babić

Sada više ne može biti nikakve dvojbe oko činjenice da nas naši političari, svih boja, lažu i da ne služe hrvatskim nacionalnim interesima, nego prije svega svojim vlastitim materijalnim interesima kroz služenje vanjskim tj. tuđim interesima. Ako tom sve manje upitnom ponašanju hrvatskih političara dodamo i njihovo veliko neznanje koje svakim danom postaje sve vidljivije, onda mi Hrvati imamo jako puno razloga za zabrinutost. Svijet je već na rubu možda i najvećeg sukoba u povijesti ljudskog roda, a hrvatski se političari ponašaju kao putnici na Titaniku pet minuta prije nego što će taj «nepotopljivi» brod udariti u ogromnu santu leda koja ga je 1912. godine poslala na dno Atlantika.

Prije odlaska u Australiju, u ožujku ove godine, proveo sam tjedan dana u Muenchenu. Svaki dan sam išao u centar grada, gdje sam promatrao prosvjede Nijemaca koji su se bunili protiv plana da se u u središtu grada podigne đamija. S druge strane dosljenici, uglavnom izbjeglice, provocirali su Nijemce starosjedioce s posrdnim riječima i uvredljivim gestama. S nekoliko Nijemaca u ozbiljnim godinama dugo sam razgovarao o problemu prevelikog broja izbjeglica koji dolaze u Njemačku. Ukratko, rekli su mi kako ljutnja Nijemaca koja dopire do javnosti ni približno ne pokazuje stvarno ogorčenje i protivljenje koje raste kod Nijemaca zbog pogrešne politike Angele Merkel. «Vi znate kakavi smo mi Nijemci, kad poludimo bit će svašta», rekao mi je jedan od sugovornika. Nakon serije terorističkih napada na civile u Muenchenu, ni u Njemačkoj neće ništa više biti isto.

Donald Trup najavio borbu za Ameriku

Od utorka do petka prošlog tjedna cijelu sam noć gledao izravan prijenos s Konvencije Republikanske stranke na kojoj je Donald Trump povrđen za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke na dolazećim i povijesnim predsjedničkim izborima u SAD. Vidio sam i čuo nešto što su trebali i morali vidjeti i svi važniji hrvatski političari u domovini. Vidio sam veliku promjenu raspoloženja među Amerikancima. Vidio sam veliki otpor globalizmu i povratak nacionalnim američkim vrijednostima, ma što to značilo. Vidio sam nepokolobljivu odluku velikog postotka tog naroda, čiji je Trump sada glasnogovornik, da zaustavi proces propadanja te donedavno najmoćnije države svijeta i njezino pokoravanje od strane globalista koji žele uspostaviti svjetsku vladu i porušiti sve državne granice na svijetu. «No pasaran», poručio im je Donald Trump u svojem govoru prihvaćanja kandidature za predsjednika SAD. I njegov predizborni kandidat za potpredsjednika Amerike, Mike Pence, guverner Indiane, održao je posebno dojmljiv govor u kojem je najavio veliki zaokret u američkoj unutarnjoj i vanjskoj politici. «Amerika je na prvom mjestu», bila je tema cijele Konvencije. Valja dodati da je Trump u svojem govoru posebno istaknuo kako je Amerika ugrožena iznutra i izvana. Ozračje na Konvenciji bilo je i nabijeno dubokim emocijama, ali i žestokom protivljenju politici Baracka Obame i Hillary Clinton. Kod spominjanja imena Hillary u govorima na Konvenciji, nazočni su uzvikivali: «u zatvor, u zatvor…». Tako nešto nije se nikada prije čulo za kandidate za predsjednika Amerike u povijesti konvencija Republikanske ili Demokratske stranke.

CNN kao državna televizija Sjeverne Koreje

Kako nigdje na svijetu nema istinske slobode medija i objektivnog izvješćivanja, pa tako ni u demokratskoj zemlji kao što su SAD, u izvještajima i komentarima s Konvencije Republikanske stranke CNN se pokazao jednostraniji nego državna TV u Sjevernoj Koreji. Novinari i komentatori CNN tražili su i najmanju sitnicu u govoru Donalda Trumpa i drugih govornika kako bi skrenuli pozornost s glavnih poruka koje već sada imaju jako veliki odjek u širokim slojevima američkog društva. U unutar stranačkim izborima za predsjedničkog kandidata za Donalda Trumpa glasovalo je 14 milijuna članova Republikanske stranke, dva milijuna više nego za bilo kojeg republikanskog predsjedničkog kandidata u povijesti američkih unutarstranačkih izbora. Naravno, CNN je koristio i svaku mogućnost za posebno pozitivno promoviranje i uljepšavanje super liberalne Hillary Clinton, koja zagovara globalizam i uništenje nacionalnih država. Nažalost, zbog svoje lijeve osobne ili obiteljske tradicije, većina hrvatskih političara podržava Hillary Clinton, što je velika pogrješka. Već nakon prvih nekoliko tjedana ulaska Donalda Trumpa u unutarstranačku predizbornu kampanju rekao sam, pa i napisao, da će on biti novi predsjednik Amerike, jer najbolje čita raspoloženje svojeg naroda.

Nažalost, hrvatski političari, u svim vodećim strankama, jako malo ili gotovo nikako ne prate što se u svijetu događa i koji su novi trendovi, pa i pozicioniranje u međunarodnim odnosima. Naši hrvatski političari drže glavu u pijesku i misle da sve što moraju činiti je slijediti sadašnju već propalu politiku Europske unije tj. Bruxellesa. Nisu Englezi samo tek iz nekakve mode ili trenutnog neraspoloženja glasovali za izlazak iz EU. Oni osjećaju i vrlo dobro znaju što se valja iza brda u odnosima između velikih zemalja u svijetu.

Hrvatski političari su samo promatrači kod donošenja velikih odluka

Naravno, nisam ja toliko ignorantan da ne znam kako hrvatski političari, bilo za njihovim stolovima u Zagrebu, ili za stolom na zajedničkim sastancima u Bruxellesu ili na sjednicama UN-a, nisu niti malo ravnopravani partneri političarima iz velikih zemalja kad se donose velike odluke. Političari velikih zemalja vode se i ravnaju isključivo interesima svojih naroda i svojih država, što ćemo u skoroj budućnosti još bolje vidjeti. No, ono što imamo pravo je tražiti da nas naši hrvatski političari prestanu lagati, da se prema nama, hrvatskom narodu, više ne ponašaju kao da smo svi mala i nepunoljetna djeca, pa oni najbolje znaju što je dobro za nas. U zadnjih sto godina svjedoci smo kuda i u što su nas doveli takvi političari. Tu trebamo biti posebno iskreni. Naši se političari tako ponašaju zato što im mi vjerujemo i zato što za njih glasamo i onda kad znamo da nas lažu. To je čisti masohizam.

Hrvatski narod ima puno pravo u ovim sudbonosnim i nemirnim svjetskim vremenima tražiti od hrvatskih političara da nam prestanu lagati i da se prestanu ponašati oportunistički. Kad se bude krojila nova karta svijeta i stvarao novi svjetski poredak, a to se već događa (Turska se već odvaja od Europe i SAD) opstat će samo oni veliki, ali i mali narodi, koji su imali hrabre i beskompromisne političare koji su imali znanje i viziju u trenutku kad se odlučivalo o vitalnim nacionalnim interesima njihovih naroda i država. Mi danas, nažalost, takvih političara u Hrvatskoj nemamo. Nema više jednog Tuđmana, jednog Radića, jednog Starčevića itd. Naši su današnji političari samo pijuni u rukama Bruxellesa i drugih vodećih zapadnih centara moći. Ako tako i ostane, oni će nas kao državu i kao narod odvesti u potpunu propast.

Služenje stranim interesima

Duboko sam svjestan da na dolazećim prijevremenim izborima nećemo imati jasno povučene crte razdjelnice između jedne i druge koalicije. Na našu veliku opasnost, pa i moguću tragediju, i HDZ, na čelu s Pleknovićem i SDP na čelu s Milanovićem, samo su mala i poslušna podružnica Bruxellesa. Što je alternativa, ja u ovom trenutku ne znam, jer velike stranke u Hrvatskoj sustavno sabotiraju svaki pokušaj promjene izbornog zakona, koji bi otvorio prostor za ulazak u politiku kvalitetnih domoljubnih osoba. Ne, ja ne zagovaram radikalan razlaz s EU u ovom tenutku, niti sam sklon nerazumnim potezima. Međutim ono što čvrsto zagovaram je to da nas naši političari prestanu lagati, da se prestanu isključivo boriti za neke «više ali i vrlo tajnovite ciljeve» globalista», te da se počmu beskompromisno boriti za interese svojeg hrvatskog naroda koji je uistinu na rubu nestanka.

«Dragi naši političari», prevarili ste nas oko davanja suglasnosti za otvaranje pregovora Srbije s Europskom unijom, a da o tome niste pitali ni hrvatske branitelje koji su zbog toga najviše ugroženi, a da ne govorim o nama ostalim građanima ove zemlje. Neka vam to bude zadnja prijevara hrvatskoga naroda. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Joža
  #1 Joža 25 srpnja, 2016, 10:11

  …. samo glup narod može ishoditi svoju nezavisnost sa tolikom plaćenom cijenom – i onda sve to pokloniti strancima da vladaju, odreknuti se samostalnosti, financijske neovisnosti… sada ćemo vjerojatno i valute. I nikome ništa. Godišnje našim sugrađanima banke pravarom i pljačkom uzimaju cca 6000 nekretnina i pomalo uz blagoslov naših mudrih glavica političara postaju vlasnici naše zemlje. Pitajte Orbana da li to rade Mađarima, Britancima, Austrijancima….
  Naši inspektori isključivo i za beznačajne prekršaje naplačuju enormne kazne isključivo našim tvrtkama u hrvatskom vlasništvom i na taj način ubijaju poslovanje domaćih tvrtki otvarajući tržište stranim u koje ne smiju niti prismrditi. Takav način rada je uveo čovjek psihopata, koji u jutro mrzi sebe, a popodne čitav svijet i uz to jedan je od bogatijih hrvata. Užas…….. Kažu neki da su nam izgleda cijevi bile okrenute na krivu stranu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. JOSIP
  #2 JOSIP 25 srpnja, 2016, 09:57

  JOŠ BOLJA FOTKA IZNAD NASLOVA KOJA GOVORI SVE – NARAVNO, ONOM TKO MALO PRATI ZBIVANJA OKO SEBE… TEŠKO ĆE SE NEŠTO PROMJENITI JER SMO BILI UVIJEK DUPELISCI SVJETSKIM SILAMA, RADILI ISKLJUČIVO ZA NEČIJE DRUGE INTERESE, A DIO NAŠIH ŽIVOTE GDJE SMO IMALI SVE SVOJE – TVORNICE, NADZOR NAD HRANOM, HOTELE ….DANAS TAKO OLAKO BLATIMO I OMALOVAŽAVAMO. ZASLUŽILI SMO DA BUDEMO ROBOVI JER SMO GNJUSAN I POKVAREN NAROD. SVE NAM JE DOBRO I BOLJE OSIM NAŠIH SUSJEDA, PRIJATELJA. PA I U KONC LGORIMA NAJVEĆA ZVJERSTVA PREMA PRIPADNICIMA NAŠEG NARODA RADILI SU UPRAVO DOMAĆI, PREMA PREPORUKAMA STRANACA. USPOREDITE PROFILE DANAŠNJIH ” MANAGERA” KOJI RADE U STRANIM KOMPANIJAMA U HR I KOJI “GULE DO KOŽE” NAŠE DOMAĆE TVRTKE DA BI STRANCIMA OSTVARILI ENORME PROFITE I UVJERAVAJU NAS DA JE TO TAKO…. DANAS “MANAGERI” SUTRA IZVRŠITELJI U NEKIM LOGORIMA – POVIJEST SE PONAVLJA….ŠTETA GOLOG OTOKA…. ZNAL JE ZAGOREC S KIM IMA POSLA…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Miki
  #3 Miki 25 srpnja, 2016, 09:45

  …dobar članak….

  Odgovorite na ovaj komentar

<