U SISKU SE UOČI IZBORA FORSIRAJU RADOVI NA ULICAMA

U SISKU SE UOČI IZBORA FORSIRAJU RADOVI NA ULICAMA

1. svibnja, 2017.

 

Gotovo na svim gradskim prometnicama traju radovi obnove ivičnjaka, izrade kružnih tokova, asfaltiranja novih parkirnih mjesta i frezanja dotrajalih asfaltnih tepiha. SDP-ova gradska vlast, koja traje od lipnja 2013., bez pravih nadzornih tijela, uspjela je – na primjer – u središtu stare gradske armiranom betonskom dekom zamaskirati oštećenu arheologiju i kanalizaciju

Napisao: Josip Frković

Nakon zamagljivanja istina o graditeljskim podvalama na moderniziranoj pješačkoj zoni , za koju su gradonačlenica Kristina Ikić Baniček i članovi Gradskoga vijeća kreditom HBOR-a s promjenjivom kamatom obmanuli Siščane, puknuta betonska cijev sada zagorčava život stanarima tzv. Lojdove zgrade u Frankopanskoj ulici.

Rimska arheologija

Ništa manje ni radnicima Sisačkoga vodovoda s poslovođom Bogdanom Demićem, koji su nedaleko gradske busne postaje, ispred staroga svratišnoga „Šandora“ i novouređenoga trga, duboko u tlu pronašli mjesto puknuća cijevi, ali i dio cijevi uobičajene rimske arheologije.

Bez pravnih nadzora

Istodobno, gotovo na svim gradskim prometnicama traju radovi obnove ivičnjaka, izrade kružnih tokova, asfaltiranja novih parkirnih mjesta i frezanja dotrajalih asfaltnih tepiha. SDP-ova gradska vlast, koja traje od lipnja 2013., bez pravih nadzornih tijela, uspjela je – na primjer – u središtu stare gradske armiranom betonskom dekom zamaskirati oštećenu arheologiju i kanalizaciju. U ciljanoj brzopletosti, četiri su kuće u Ulici braće Radića ostale bez kanalizacijskoga priključka, pa se za čišćenje prepinjenih septičkih jama iz 19. stoljeća mogu očekivati kamionske cisterne za odvoz fekalija. Bez obzira na to što sisačka „samoupravljačica“ Kristina Ikić Baniček, zlorabeći svoje ovlasti, mnogobrojne radove u „cityju“ forsira uoči skorih lokalnih izbora, Siščani jedva čekaju službeni završetak graditeljske sezone SDP-a. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 2 svibnja, 2017, 08:45

    Ma neka se gradi i uređuje. Samo neka ovi iz Vodovoda to kvalitetno naprave i neka ne naplačuju ZRAK umjesto vode i nabijaju visoke račune građanima. Neka autor teksta pogleda samo strukturu i funkcije zaposlenih u ovom katastrofalno loše organiziranoj firmi. Imaju i osobu zaduženu za OVRHE. I time gule i ovako napačen narod u Sisku i okolici. nabijaju troškove da boli glava, narod nam je jadan i gladan.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code