U SISKU SE NASTAVLJAJU SMJENE HANESOVACA

U SISKU SE NASTAVLJAJU SMJENE HANESOVACA

14. lipnja, 2016.

Ranije sporadične priče i spekulacije o smjeni HNS-ovih direktora u gradskim poduzećima, Andučić je potvrdio na susretu s novinarima. Kaže, počelo je prije 30-ak dana: kao zamjenik gradonačenice razriješen je dužnosti člana skupština svih trgovačkih društava

Napisao: Josip Frković

Sisačka SDP-ova čelnica i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u dobro znanom autokratskom stilu očigledno nastavlja bespoštedni rat s narodnjacima svoga koalicijskoga partnera i zamjenika Vlade Andučića. Ranije sporadične priče i spekulacije o smjeni HNS-ovih direktora u gradskim poduzećima, Andučić je potvrdio na susretu s novinarima. Kaže, počelo je prije 30-ak dana: kao zamjenik gradonačenice razriješen je dužnosti člana skupština svih trgovačkih društava.

– Smijenjen sam, vidi se to iz opsežnih materijala Gradskoga vijeća, ali nisam dobio nikakvo pisano rješenje. Bilo bi pristojno da se to desi, kaže Andučić, kojem je, dodajmo, Ikić Baničekova zabranila protokolarno pojavljivanje u ime grada. Tražio je, doduše, objašnjenje, ali ga je službenica zadužena za protokolarne poslove Irinka Vidović, na temelju “dnevne zapovijesti” uputila naredbodavki koja popis imena i obveza uredno prosljeđuje službama grada. Članovima nadzornih odbora i upravnih vijeća gradskih tvrtki i ustanova – poglavito iz redova HNS-a i HSU-a – pisana razrješenja počela su pristizati. U Gradskoj tržnici “Sisak”, gdje su članovi Nadzornoga odbora prihvatili izvješće o poyitivnu poslovanju i proslijedili Skupštini GTS-a, došlo je do proceduralne stanke. Skupština je sazvana, ali i odgođena. Vjerojatno samo partijski oktroiranoj šefici grada iy znanih razloga. Da je lako zbrojiti dva i dva, neka potvrdi činjenica da je KIB protiv direktorice Adeline Ivković, još jučer bliske suradnice, tajnice gradskoga HNS-a i predsjednice Gradske četvrti Zelenoga Brijega, podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu i istraga traje?!Nakana razrješenja s dosadašnje dužnosti dostavljena je Adelili Ivković, uz osmodnevni rok očitovanja. Čeka se, dakle, sazivanje Skupštine i najavljeni “odstrel” uspješne direktorice.

Na nišanu direktorica placa GTS

Već dugo oporbeni čelnici, pod sumnjom u neregularnosti nabave prodajnih drvenih kućica za vanjski i dodatno natkriven plato pod mero-konstrukcijom pokojnoga “Metalinga”, predviđaju kako će od velikoga posla ispasti skandal. Usprkos činjenici da je gradonačelnica osobno nazočila i na svečanosti primopredaje novih butiga govorila afirmativno o razvoju GTS-a. Tvrdoglava i bahata gradska dužnosnica, navodna “financministrica” kampanje CK SDP-a i “paklenoga političkog mešetara” Zorana Milanovića (navodno je u inozemstvu viđena u društvu s češko-američkim PR- stručnjakom u najmu SDP-a Brownom – op.a.), pročula se nedavno i po bezobraznu javnom napadu na sisačko-moslavačkoga župana Ivu Žinića. Dakako, u stilu predizborne kampanje, zbog zastoja ulaska u definiran projekt gradnje središnjega paviljona Opće bolnice, zanemarujući činjenicu da se takve odluke vrijedne 150 milijuna kuna donose na razini ministarstva i Vlade RH. Nazvala je spomenutog dužnosnika jedinice regionalne samouprave akterom diverzije i sabotaže prema Sisku i njegovu zdravstvu. Odmah potom, nakon svečane sjednice u Starom gradu, pune međusobnoga “režanja i škrgutanja zubima” prema narodnjacima, uputila se – uvjerena u svoj više nego uspješan aktualni, prvi mandat “Sisak raste” – traljavo je krenula u inspiciranje gradskih četvrti i mjesnih odbora u kojima narodnajci i penzići imaju odlučujuću odgovornost. Zaiskala je drugarica Kiki da se za njen posjet upriliče i zborovi građana s temom malih komunalnih projekata. U najsjevernijem I najvećem naselju Zelenoga Brijega tako je priopćila da za te svrhe u proračunu ima “cijelih” 165.000 kuna. Sasvim dovoljno za redovitu košnju gradskoga Trga sv. Kvirina, s puno ironije komentirali su područni čelnici stranaka…

Nezgodne asocijacije na “Kopa beach”

Ista ili gotovo ista je situacija i u petrinjskoj Vodoopskrbi “Kupa” iz Novoga Selišća, tvornici Siščanima preskupe pitke vode, u kojoj je Nadzorni odbor prihvatio izvješća direktora Svetozara Krotina, ali to nije učinio i sastav Skupštine. Hoće li Nadzorni odbor, koji je ranije pozitivno ocijenio stanje u VK-u, dati razrješnicu direktoru tek će se vidjeti. Hoće li se potom – kad su se već Petrinjci vratili starim i kvalitetnijim gradskim bunarima izvorske vode – netko sjetiti crpilišta olako napuštene “Kope” (nema veze s kriminalnom aferom “Kopa beach” Kristine Ikić Baniček otprije tri godine, demontiranja 10 milijuna kuna vrijedne pruge Sisak-Karlovac – nap.a.) i mogućnosti jeftinije javne vodoopskrbe integracijom Sisačkoga vodovoda i “Kupe”? Možda će se pri tome raspetljati i slučaj nepovlasnog” “mažnjavanja stotinjak tisuća proračunskih kuna” Ikićkina zamjenika Marka Kričke u aferi jubilarca HNK “Segeste”. Ali, vratimo se opširnim objašnjenjima Vlade Andučića o trenutnoj “ratnoj situaciji” u palači Gradske vijećnice. On tvrdi da su tvrtke narodnjaka poslovale poizitivno i da je namjera smjenjivanja njihovih ravnatelja isključivo metoda političkoga pritiska i progona, praćena korupcijom goropadne drugarice KIB. Iste one koja je “vjerojatno uz naputke savjetnika iz Zagreba zaključila kako kraj čudnih zbivanja u HDZ-ovoj Vladi ima realne šanse za još jedan dobro naplativ mandat”. Nema, očito misli ona, što je ishodila “poticajan” HBOR-ov i Marasov kredit promjenjive kamate za pješačke i biciklističke staze, capraški bazen i natkriveno klizalište “Zibela”. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Milorad
  #1 Milorad 16 lipnja, 2016, 18:19

  Dru\e Markane75, možda je to pisao netko sličan tebi, a još teži slučaj koji uneređuje pustio u tisak. Ne podučavaj pismene i popove mašiti. Znaš li kako se piše tvoje ime i prezime?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Jovo Jovin p. Jovandeke
  #2 Jovo Jovin p. Jovandeke 16 lipnja, 2016, 16:23

  Da, da, ali rvatine biraju tu drolju baniček ikić; ne marsovci, rvatine. I tu leži problem, da joj nije rvatina morala bi u srbiju na “pečalbu”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Hrvoje
  #3 Hrvoje 16 lipnja, 2016, 15:16

  E, moj mudonjo, što ti znaš o materinskom, dakle, hrvatskom jeziku. Ne znam na što ciljaš tako kratkovidan, ali je evidentno da učiš s Baukovih ćiriličnih ploča vukovarskih. Namoči, dvonošče, neke genitalne i anus dijelove tijela, pa pitaj milorada pupavca, sveznajućeg posrbicu….

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. marco75
  #4 marco75 14 lipnja, 2016, 13:52

  Koji je ovo nepismenaković pisao a urednik odobrio. Uobičajeno je reći “haenesovci”.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code