U SISKU NE OBJAVLJUJU KAKO SU ZARAŽENI NOVOZARAŽENI

U SISKU NE OBJAVLJUJU KAKO SU ZARAŽENI NOVOZARAŽENI

21. travnja, 2020.

 

 

Građani Siska i Sisačko – moslavačke županije imaju opravdan razlog za zabrinutost. Dok mnoge druge županije već danima ne bilježe novooboljele, na području Siska imamo 4 oboljele osobe od nedjelje.

Nažalost županijski stožer civilne zaštite kojim rukovodi dožupan Roman Rosavec u svojim izvješćima ne navodi kako su se osobe zarazile, jesu li bile u samoizolaciji, jesu li kontakti oboljelih ili virus Siskom kola bez nadzora?!

Nesigurnost kod građana izaziva i činjenica da je ravnatelj zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije dr. Inoslav Brkić u nedjelju dao negativno mišljenje o ukidanju propusnica zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Također ravnatelj zavoda nije jučer sudjelovao niti na press konferenciji Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije na kojoj je župan priopćio da ima pozitivno mišljenje epidemiologa za ukidanje propusnica na području Sisačko – moslavačke županije, iako imamo javno dostupno mišljenje od dan ranije koji navodi upravno suprotno!

Građani Siska i Sisačko – moslavačke županije zaslužuju transparentnost kao i svi drugi građani u Hrvatskoj i moramo imati informaciju što se u Sisku događa i gdje su i kako zadnje 4 osobe zaražene.

Stožer u našoj županiji nažalost igra se sa zdravljem naših sugrađana i ne daje dovoljno transparentne podatke, što direktno ugrožava zdravlje naših sugrađana.

Dajemo primjer kako to rade druge županije:

na području Zadarske županije imamo jednu novooboljelu osobu te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus na našem području 82. Novozaražena osoba djelatnica je Ortopedske bolnice u Biogradu.”

Na primjeru transparentnog i jasnog izvještaja građani znaju gdje je povećana opasnost i kako se mogu ponašati, dok se kod nas Stožer igra i tko zna što skriva?! Župane Žiniću i dožupane Rosavec nije vrijeme za igru i nije vrijeme za skrivanje podataka ili političke igre! U pitanju je zdravlje i životi naših sugrađana.

Postanite ozbiljni, poštujte i slušajte savjete struke, nacionalnog stožera i radite na zaštiti zdravlja i života naših sugrađana.

Predsjednik SDP SMŽ

Nikola Domitrović T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code