U MOSKOVSKOM KAZALIŠTU „ET CETERA“ PREMIJERA KOMADA „SVE O ŽENAMA“

U MOSKOVSKOM KAZALIŠTU „ET CETERA“ PREMIJERA KOMADA „SVE O ŽENAMA“

29. listopada, 2015.

pO6mExPc_unnamed_1

Hrvatski književnik Miro Gavran imat će 27. listopada 2015. svečanu premijeru svoje drame “Sve o ženama” u Rusiji u glasovitom moskovskom kazalištu “ET CETERA”, kojeg je ipak ne tako davne 1992. godine osnovao karizmatični glumac Alexandar Kalyagin kojemu je i dan danas umjetničkim ravnateljem. Redateljica Gavranove drame je mlada i talentirana Viktorija Pečernikova koja je bila najbolja studentica  Fakulteta GITIS i dobitnica Efrosove stipendije. Stoga ćemo spomenuti kako su svojedobno i Efros i Kalyagin svoju afirmaciju ostvarili baš u legendarnom Teatru na Taganjki.

Gavranovoj drami prijevod na na ruski jezik učinio je Sergej Girin. Scenograf i kostimograf je Asya Skorik, skladatelj Natalija Ruchina dok je koreograf Eugene Milyaeva. U predstavi glume Angela Belian Skaya, Natalija Zhitkova, Olga Belova, Elizabeta Ryzhikh, Katarina  Buylova i Anastasia Kormilitsyana.

Gavranova drama “Sve o ženama” do sad je imala 41 kazališnu premijeru u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, ali i u Indiji, počevši od Zagreba, Praga, Bratislave, Krakova, Ljubljane i Sarajeva, pa sve do New Yorka, Rio de Janeiroa, Buenos Airesa, Mumbaia, Pariza, Augsburga, Novosibirska…

Djela dinamičnijeg i uglednijeg hrvatskog književnika Mire Gavrana do sad su prevedena na 38 jezika. Po njegovim kazališnim tekstovima nastalo je  i izvedeno više od 300  premijera diljem svijeta, dok je predstave na njegove tekstove vidjelo više od tri milijuna gledatelja diljem svijeta.

Ivan Raos

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code