U „MARKOVOM TRGU“: BUDIMIR LONČAR JE NALAGAO DA SE ANTIKOMUNISTI UBIJAJU

U „MARKOVOM TRGU“: BUDIMIR LONČAR JE NALAGAO DA SE ANTIKOMUNISTI UBIJAJU

18. lipnja, 2015.

 

images_cms-image-000016360

U emisiji „Markov trg“ u utorak 16. lipnja gostovao je tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić. Matica je prva državna institucija koja je sačinila prijedlog kako i zašto provesti lustraciju u Hrvatskoj. 
Lukić je sa sobom donio prepisku dokumenta koji jasno govori kako je Budimir Lončar naredio sudu da se neimenovani okrivljenik osudi na smrtnu kaznu. ”Ja nemam sa sobom dokument, ali imam prijepis. I jamčim da se radi o autentičnom prijepisu. Radi se o dokumentu koji je Lončar propisao i uputio 30. lipnja 1945. godine kao načelnik OZNA-e. Okrivljeni je pokazao neprijateljski stav prema narodnoj vlasti kao i namjeru da svim sredstvima radi protiv interesa naroda. Težina krivične odgovornosti zahtijeva najstrožu kaznu izrečenu od suda, napisao je Lončar”, rekao je Lukić.

Istaknuo je kako je Lončar naredio sudu da protiv jednog okrivljenika provede smrtnu kaznu. ”Tu imamo dramatičan i radikalan obračun. Najradikalniji oblik državnog terorizma, gdje se politička tajna policija nameće sudu i nalaže da se čovjek ubije”, nastavio je Lukić te napomenuo kako zbog zaštite obitelji stradalog čovjeka ne bi smio iznositi još podataka.

”Ako taj čovjek i nije strijeljan, sam nalog za to je dovoljan da se brarem raspravi o nekoj moralnoj, ali i kaznenoj odgovornosti Budimira Lončara i da se raspravi o tome može li taj čovjek danas biti javni čimbenik u društvu. Možemo barem raspravljati o tome”, rekao je Lukić.

Osvrnuo se i na to kako je Lončar 1991. godine u jesen pokrenuo raspravu u Vijeću sigurnosti UN-a te predlagao da se donese embargo na uvoz oružja u tadašnju Jugoslaviju i Hrvatsku.

Lukić je napomenuo kako je Lončar Vijeću rekao sljedeće: ”Nitko od jugoslavenskih čimbenika nije potpuno čist. Svi su u stanovitoj mjeri zatajili svoju povijesnu odgovornost, tko je prvi započeo u ovom trenutku postaje manje bitno.” Lukić je rekao kako je jasno da se radilo o glasnogovorniku JNA, jer je bilo bitno donijeti embargo i izjednačiti odgovornost te Hrvatsku izručiti na pladnju srpskoj vojsci.

”Tko je njega ovlastio da govori da Hrvatska mora ostati u Jugoslaviji? Hrvatska se prije toga s 94 posto izjasnila da želi živjeti u samostalnoj državi”, rekao je Lukić. 
U emisiju se javio Marko Marković urednik Maxportala koji je opisao Antu Barišića kao nevjerodostojnog čovjeka. Ispričao je kako je Ante Barišić 2002. godine kod javnog bilježnika ovjerio izjavu u kojoj je tvrdio da Karamarku nije bila oduzeta putovnica osamdesetih, a ovih je dana u intervjuu izjavio da mu jest bila oduzeta.

Barišić je bio sitni Udbin doušnik ‘brojač bandera’ i nije mogao znati tko radi za Udbu, prepričao je Marković izjavu jednog visoko pozicioniranog Udbaša.
U emisiji je bilo riječi i o zločinima koji se pripisuju Manoliću te o udbaškom puču Mesića i Manolića protiv Tuđmana, ali i o udbaškoj hobotnici koja je premrežila Hrvatsku.

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=oSwNhOLRc38 T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. RuW
    #1 RuW 20 lipnja, 2015, 20:43

    Gospodin Lukić nije objasnio dal se lustracija odnosi i na one kosovce, sdbovce i ostale brojače bandera koji su u međuvremenu umrli.No ako se odnosi i na njih tada će jamačno lustracija biti post humno provedena na način likvidacije vampira poput onoga Jure Granda iz Kringe u Istri,glogovim kolcem u srce.Ako bude tako rješavano nestati će gloga te ćemo i to morati uvoziti.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code