U KNJIŽNICI I ČITAONICI U TOPUSKOM ČITAJU SAMO PUPOVĆEVE „NOVOSTI“

U KNJIŽNICI I ČITAONICI U TOPUSKOM ČITAJU SAMO PUPOVĆEVE „NOVOSTI“

25. travnja, 2015.

Topusko_foto

Topusko je jedan od hrvatskih gradova u kojem je utemeljena današnja samostalnost Republike Hrvatske. Međutim, što se tiče kulture i kulturnih sadržaja, čini se da nije baš tako. Naime, u jednom od glavnih središta kulture u Topuskom, gradskoj Knjižnici i čitaonici, već više od godinu i pol dana ne primaju za svoje članove kao ni za ostale građane hrvatski dnevni i tjedni tisak osim tjednika „Novosti“ kojeg izdaje SNV na čijem je čelu saborski zastupnik Milorad Pupovac. Nažalost, zašto je tome tako, u lokalnoj Knjižnici i čitaonici Topuskog ne znaju odgovoriti na postavljeno pitanje koje im već duže vrijeme upućuju stanovnici Topuskog.

Slučajno ili ne, u istim prostorima u Topuskom gdje je smještena gradska Knjižnica i čitaonica nalazi se i sjedište udruge HVIDR-a. Što u HVIDR-i misle o tom iskrivljenom pristupu kada su u pitanju kulturni i dnevno-informativni sadržaji servirani na policama gradske čitaonice, za sada nismo uspjeli saznati.

Inače, u Topuskom, poznatom turističkom mjestu, 1990. godine novu i lijepo uređenu Knjižnicu i čitaonicu osnovala je Općina Topusko u suradnji s Regionalnom matičnom službom Karlovac.

Ta javna ustanova u Topuskom godišnje bilježi oko 10 tisuća posudbi knjiga i drugih publikacija.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code