U HAZU UZ TITOVO IME STOJI DA JE BIO HRVATSKI POLITIČAR

U HAZU UZ TITOVO IME STOJI DA JE BIO HRVATSKI POLITIČAR

8. ožujka, 2018.

 

Ne možete, poštovani i cijenjeni gospodine Kusić, na bilo koji način osporavati zločinačku aktivnosti Titove komunističke i i ine partije, a ovog tipa držati kao svog ljubimca, kao počasnog člana, tim više što je njegovo ime izbačeno iz svih drugih Akademija u bivšoj, propaloj Jugoslaviji!

Napisao: Mladen Pavković

Još se nije stišala bura oko zaključaka Povjerenstva za suočavanje s prošlošću, odnosno Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, kojeg je vodio predsjednik HAZU Zvonko Kusić. Neki se i dalje pitaju: je li akademik Kusić uopće imao legitimitet voditi jedno ovakvo šareno „društvo“, koje na kraju nije ni glasovalo i u kojem su čak sedmorica, od 17, članova imali nekakvo svoje „zasebno“ mišljenje. A najveći problem je u tome da je predsjednik HAZU prije samog početka rada komisije prvo trebao pomesti pred svojim vratima! Naime, ne može akademik Kusić dovoditi u pitanje Titovu crvenu zvijezdu petokraku, a na popisu počasnih članova HAZU i dalje „čuvati“ ime ovog komunističkog zločinca!

Počasni članovi

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), na čijem sam čelu, još se 2013.(!), prva i tada jedina, javno usprotivila toj činjenici, te je među ostalim u svojem priopćenju objavila i ovo:

Ogorčeni smo što se među imenima 42 počasna člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) nalazi i ime – Josipa Broza Tita (umro 1980.)! To je nedopustivo, to je podmetanje hrvatskom narodu, to je skandal nad skandalima, tim prije što prema organizaciji i članstvu ove ustanove počasni član može biti osoba “koja je zaslužna za razvoj i napredak znanosti i umjetnosti”. Što s ovom rečenicom ima Josip Broz? Bivši komunistički vođa za kojeg piše da je bio “državnik, političar, metalski radnik i partijski vođa” nema, poglavito danas što tražiti među hrvatskim akademicima. Čudi nas da ni jedan hrvatski akademik zbog toga nije prosvjedovao, odnosno tražio da se izbriše ime ovog čovjeka, koji je bio na čelu propale Jugoslavije i koji je među ostalim kriv za smrt na stotine tisuća nevinih Hrvata, osobito nakon II. svjetskog rata. Njega više ne žele ni u beogradskoj Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), pa odakle onda želja i nastojanje da se njegovo ime nađe na ovom časnom popisu. Tražimo od članova HAZU da preispitaju imena onih koje su objavili na svojoj internetskoj stranici pod rubrikom “počasni članovi”, te da odmah izbace ime Josipa Broza, jer ovaj bivši partijski vođa samo i isključivo srozava inače već dobrano marginaliziran ugled ove institucije, u kojoj ne može biti ni obični, a kamoli počasni član.“

Što se nakon toga dogodilo? Gotovo preko noći, u tišini, HAZU je sva imena svojih počasnih članova ostavio, ali (čujte sad ovo!) više nisu „stalni“ počasni članovi, već, svi do jednoga, od vremena kad su to postali, pa do svoje smrti! (To se i danas može pročitati na njihovoj internetskoj stranici). Nu, sad se postavlja pitanje: jesu li oni i dalje počasni članovi HAZU ili nisu?

U tom (novom) popisu akademik Kusić, odnosno HAZU, za Josipa Broza Tita ipak su napisali nešto drugačije nego je to bilo ranije. Sada za njega piše da je „hrvatski političar, vođa Antifašističke borbe, predsjednik Jugoslavije“.

Kao prvo, Tito se nikada nije izjašnjavao kao „hrvatski političar“, a kad mu i dalje ostavljaju titulu „predsjednika Jugoslavije“, možda bi bolje i razumljivije bilo da su napisali „bivše“!

Komunistička manipulacija

Dakle, Josipa Broza Tita treba odmah izbaciti s tog popisa, tim prije, jer to nije ništa drugo nego još jedna komunistička manipulacija, koja je i ovom prigodom pridonijela novim podjelama i tenzijama u hrvatskom društvu.

Ne možete, poštovani i cijenjeni gospodine Kusić, na bilo koji način osporavati zločinačku aktivnosti Titove komunističke i i ine partije, a ovog tipa držati kao svog ljubimca, kao počasnog člana, tim više što je njegovo ime izbačeno iz svih drugih Akademija u bivšoj, propaloj Jugoslaviji!

Kad već govorimo o ovoj velikoj zločinačkoj komunističkoj ličnosti treba istaknuto i to da sada svi pišu da je rođen u Kumrovcu 7. svibnja 1892., ali…njegov rođendan se u ovom malom zagorskom selu i dalje slavi (uz harmoniku, opanke i svinjetinu) 25. svibnja!

Kako, zašto? T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 9 ožujka, 2018, 20:00

  Kusići su meni samo poznati kao srbi

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Akademik
  #2 Akademik 9 ožujka, 2018, 06:40

  Ta akademija je bila i ostala jugoslavenska. Idiot koji je osnovao tako joj je dao ime i značenje, pa je ta jugoslavenska ustanova nanijela hrvatskom čovjeku veliku naugidu i duhovnu bijedu.Ma tko je taj Kusić, koji viče na akademika Glibotu: Ti hoćeš lustraciju.
  Da je provedena lustracija taj komnistički bastrad i bitanga nebi nikad bio to štoi je sada, niti bi postojala ta usrana antihrvatska i prosroska usrana ustanova kojoj je na čelu sa zvijezdom petokrakom drug Kusić. Taj Kusić vješto podvljaju hrvatskom narodu, jebo mat…svoju jugoslavensku!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. zzigho
  #3 zzigho 8 ožujka, 2018, 21:32

  Zašto da ga miču.
  Čovjek je zaslužio mjesto u povijesti.
  Gospodine Pavković, zar vam nije bilo bolje dok ste radili kao novinar u glasilima, kada ste imali u prijeratno doba jako dobru plaću i koristilo sve blagodati.
  sada se jasno borite za prava članova kao predsjednik Udruge, no glas vam se slabo čuje.
  Vratite se malo u bolju zlatnu prošlost…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 8 ožujka, 2018, 08:45

  Kad ćemaknut Tita?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code