U  22. KOLU NAJVIŠE BENGALKI NA POLJUDU

U 22. KOLU NAJVIŠE BENGALKI NA POLJUDU

18. veljače, 2014.

bengalka Custom

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkog nasiljapromatrači HHO-a pratili su utakmice 22. kola Prve HNL i zabilježili sljedeća događanja:

HNK Hajduk  – NK Hrvatski dragovoljac 2:1

Utakmica odigrana u petak, 14. 02. 2014. na stadionu Poljud u Splitu, pred oko 7.000 gledatelja od kojih oko 3000 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduk). U 32. minuti Torcida skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, te u 65. minuti „Hrvatska policija, mito i korupcija“. U 42. minuti Torcida je na Istoku upalila 12 bengalki, dok su na sjevernoj tribini, u 47. minuti upaljene tri bengalke, a zatim se čuo i jedan topovski udar.  U 50. minuti Torcida je  zapalila dvije, te u 61. minuti 6 bengalki.

NK Zadar – HNK Rijeka 1:0

Utakmica odigrana u nedjelju, 16. 02. 2014.,na stadionu Stanovi u Zadru, pred oko 2.000 gledatelja, od kojih 100-injak pripadnika navijačke skupine Armada (HNK Rijeka). Utakmica je protekla u mirnom tonu, a sportsku atmosferu  narušilo je jedino Armadino skandiranje „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ i to u 22., 46. i 64. minuti, te dvije zapaljene  bengalke u 74. minuti.

GNK Dinamo – RNK Split  2 : 1

Utakmica je  odigrana u subotu, 15. veljače 2014, u 17.00 sati, na stadionu u Maksimiru, pred oko 5000 gledatelja,

među kojima se isticala skupina od oko 500 pripadnika Bad Blue Boysa (grupa koja sebe naziva navijačima GNK Dinama) smještenih na istočnoj tribini, te oko dvadesetak na sjevernoj tribini, s transparentom „Izopačenici“ . Već prije početka utakmice s istočne tribine odjekuje „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, da bi se idućih desetak minuta konstantno, uz bubnjeve, pjevalo „Zdravko Mamić, ratni profiter”. Istodobno grupica na sjeveru stadiona skandira u 11. i 17. minuti „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“. U 40-oj minuti na Istoku su zapaljene dvije baklje.

Drugi dio započinje isticanjem parole „Stop vaučerima“. Taj je napis istakla grupica na sjevernoj tribini, uporno skandirajući „Mamiću, Cigane“, a odmah , početkom drugog poluvremena uslijedilo je i „HNS pederi, nogomet ste sjebali“. U 69. minuti na istočnoj tribini počinje pjevanje koje traje gotovo do kraja utakmice „Jebi se Zdravko, ale, ale, ale, s tobom je gotovo, ale, ale, ale!“. Dvije minute potom jedna je bljeskalica bačena na tartan stazu, a u 71. i 72. minuti pale se bljeskalice, čuju  2 petarde i jedan topovski udar. Kraj utakmice BBB završavaju s „Mamiću, Cigane“ i „Mamiću znaj, došao je kraj“.

NK Osijek – NK Slaven Belupo  4 : 1

Utakmica odigrana u Osijeku, u nedjelju 16. veljače 2014. u 15.oo sati na stadionu u Gradskom vrtu pred 2.000 gledatelja od kojih 150 pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka) i manjeg broja Slavenovih navijača, koji se, međutim, nisu čuli tijekom utakmice.

Od navijačkih ispada zabilježili smo skandiranje Kohorte  „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ u dva navrata, u 36. i 65. minuti, te jednu baklju u 85. minuti.

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code