TV- WD i VD

TV- WD i VD

22. svibnja, 2011.

Moj majstor “Pućo”, automehaničar, vrhunski koristi WD. Muškarci bolje od nas žena znaju koliko može biti dobar WD. Pućo podmaže moj stari Golf trojku i kada vidi mjesta gdje nema kvara kaže: “Od viška glava ne boli.” I stvarno, moj Golf ide k’o podmazan. Kad jest podmazan, uglancan, raskužen, blistav, dezinficiran…

VD Uprava HRT-a (v.d.- vršitelji dužnosti), naprotiv, ne vozi podmazano. Kod njih sve škripi, jeca, škrguće, cvili…

Kuloari pričaju da je Zlatko Mateša glatko odbio biti glavni na HRT-u. Pristojno se ispričao, on je inače zagrebački pristojni dečko. “Hvala vam velika, imam dosta važnog posla u HOO-u”, rekao im je.

Isti kuloari pričaju da Ivicu Vrkića nitko neće. Od lijevih do desnih. Lijevima je on prikriveni desničar (pouzdano znam da g. Vrkić, kad okopava vinograd, drži desnu ruku naprijed. Čisti desničar. I ima vrhunsko vino, da usput izvijestim čitatelje). Desnima taj isti Vrkić ne paše, bez obzira kako drži ruku kad okopava vinograd, jer potječe iz nekadašnjeg HNS-a. A desnima to ne ide u plus jer su zaboravili veliku Savku i HNS izjednačavaju s Pusićkom. I s Čačićem. A znate koliko to nije dobro. Mislim, to izjednačavanje Savke i spomenutih.

Što je onda činiti VD Upravi? Nemaju pravog kandidata za Glavnog njihove katedrale. Bozanić ide u Rim čim se dobro izrukuje s Benediktom šesnaestim-Ratzinngerom prvim. Ostali pretendenti su na ovaj ili onaj način izvisili (pokazali se u pravom svjetlu) u ondašnjim pokušajima izbora pravog, a ne VD ravnatelja, koji je nalikovao na trakavicu. Sjećate se koliko je bilo tih pokušaja! Nakon jednog je Anja Šovagović, inače deklarirana desničarka, dala svoj glas izvjesnom Veljku Jančiću, Srbinu, čistom ljevičaru. I taj je, bez obzira na Šovagovićkin glas, izvisio. Možda je Anja to zato i uradila, da svi izvise. U drugom od bezbroj pokušaja je Siniša Grgić, tadašnji član vijeća (zamalo sam rekla ‘vijećnik’ i ugrizla se za jezik) dao glas Dušku Radiću. Kojeg nije volio. Radić nije imao šanse. Ostat će vječiti kandidat iako na Hrvatskom radiju kažu da je Duško najbolji. Zašto vas, dragi čitatelji, podsjećam na Grgića? To je onaj lik koji je na ‘Otoku znanja’ (jednom od Elafitskih otoka) maznuo dvadesetak milijuna raznim marifetlucima i prevarama. Taj se lik, Grgić, bio obećao Popovcu, sadašnjem VD-u koji također ne zna koristiti WD kao moj majstor Pućo. Kad je Popovac skužio da ga neki pouzdanici kao Grgić napuštaju, pribjegao je drugačijoj taktici. Držati one svoje suradnike, koji su također VD, znači privremeni, čija je odgovornost minimalna, a pitanja koja bi trebali riješiti krucijalna. Držati ih dok mu mogu biti od koristi. Kao Hloverka.

Njezina smjena je dio igre koju je shvatio Popovac. Smjenom Hloverke Novak Srzić i postavljanjem za glavnu šeficu programa Gogu Mrđen ugodio je donekle ljevici na državnoj razini od koje ovisi njegova “podobnost”. A bogme je ugodio i ljevici unutar katedrale koja nije zanemariva. Ta će televizijska ljevica svojim kanalima doći do Milanovića i Pupovca i skandirati: “Bravo, Popovac!”

No hoće li to biti dovoljno VD-u Popovcu da napokon skine stigmu privremenog i zasjedne za stalno?

Sada će morati ugoditi i desnici na svim razinama. Ili je i on (Popovac) shvatio da Jaca i HDZ na sljedećim izborima nemaju nikakve šanse pa im više ne treba ugađati? Moglo bi biti. Očito Popovac nije onoliko glup koliko bi čovjek na prvi pogled odmjerio.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code