Tukao mentalno obolelog dečaka!

Tukao mentalno obolelog dečaka!

28. lipnja, 2011.

Danijel Stojanović (21), kog je pre četiri godine u policijskoj stanici zlostavljao policajac Aleksandar Adamov, koji radi u interventnoj jedinici 92, mentalno je nerazvijena osoba, zaključak je lekara specijaliste iz 2003. godine, saznaje „Alo!“.

Zbog svog stanja upućen je tada u specijalnu školu „Mara Mandić“ u Pančevu.
U policijsku stanicu u Vršcu juče su na prepoznavanje došli otac i sin Gani (45) i Danijel Stojanović i policajac Adamov, koji na snimku napada Danijela, kao i ostali vinovnici tuče.
– Nakon što su nas policajci iz Kovina dovezli u Vršac, usledio je razgovor sa inspektorima. Svi su bili ljubazni prema nama, iako sam bio vrlo uplašen šta će biti sa sinom i sa mnom. Nakon davanja izjave odveli su nas u prostoriju i postrojili petoricu policajaca. Danijel je odmah prepoznao Adamova i rekao da je to osoba koja ga je zlostavljala. Doveli su još policajaca da ih ja prepoznam, ukazao sam na nekoliko, ali nisam bio siguran jer je suviše vremena prošlo. Nadam se da će se ova noćna mora završiti što pre – ispričao je Gani Stojanović juče za „Alo!“.

Adamov se juče ispred kancelarije inspektora sve vreme držao za glavu i na sav glas ponavljao: „Bože, šta me snađe?“ Njegove kolege i dalje su u šoku. Znaju ga kao požrtvovanog i dobrog policajca koji je čak ranjen na dužnosti u Novom Pazaru.
O celom skandaloznom događaju Stojanovići su prekjuče saslušani i u stanici policije u Kovinu.
– Tukli su me po glavi. U jednom trenutku, jedan od policajaca udario je glavom o moju glavu, a zatim nogom po jednoj i drugoj nozi. Čuo sam jauke svog oca iz susedne kancelarije. Ispratili su nas automobilom do izlaska iz Vršca i rekli: „Nemojte slučajno negde da stanete do Kovina“. Nismo se obratili lekarima jer nismo imali lekarska dokumenta – objasnio je u nedelju inspektorima Danijel.
U svojoj izjavi u policiji rekao je da su ga posle batinanja noge bolele i dva dana je ležao u krevetu. Iako ga je nekoliko meseci kasnije o svemu ovome policija ispitivala, istinu nije smeo da kaže da ne bi ponovo dobio batine.
– Policajac me je tukao drvenom motkom. Čuo sam da u drugoj kancelariji kuka moj sin – rekao je prekjuče Gani, koji se posle batinanja nije obraćao lekarima niti je smeo pre tri godine u policijskoj stanici u Pančevu da govori o torturi jer se plašio da se ne ponovi.
Kako saznajemo, Adamov i Biserčić juče su privedeni i određen im je policijski pritvor od 48 sati.
Ganija i Danijela Stojanovića danas će u Beogradu primiti Ivica Dačić, ministar policije. Sindikat srpske policije je sinoć kritikovao ovu odluku Dačića, navodeći da je reč o ljudima iz kriminogene sredine.

Izvor: alo.rs

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code