TRUBAČ VALDEMAR KUŠAN OBJAVIO DEBUT ALBUM

TRUBAČ VALDEMAR KUŠAN OBJAVIO DEBUT ALBUM

25. studenoga, 2023.

 Valdemar Kušan mladi hrvatski trubač i skladatelj s bogatim iskustvom uz pomoć Roka Zalokara na klaviru te Žige Smrdela na bubnjevima, objavio je debitantski album sa sedam skladbi “Music of the Mind, Music of the Moment”.

Ova blještava avantura jazz trija poziva Vas na glazbenu Odiseju – glazbeno putovanje nošeno glasovima trube, glasovira i bubnjeva predstavljajući izuzetne vještine, zanimljive i nadahnute aranžmane i nesputanu improvizaciju. Ovaj projekt nastao iz susreta interesa i intrige, započeo je opažanjem interesantnih glazbenih razgovora u dosluhu s osobnostima solista, njihovim improvizacijama kroz međuigre boja i oblika, harmonije i ritmova, a sve zajedno u duhu jazz glazbe, to jest glazbe općenito.

Album je snimljen u GMPU u Klagenfurtu, a za miks i master je zaslužan dobitnik Grammyja Ed Reed iz Lighthouse Recordinga. Autor slike na coveru je Marko Brajković, a dizajna Aldus dtp. Izdavač je Mudri Brk.

Valdemar je svirao s mnogim jazz orkestrima i s nekim snimio albume, kao što su JMI Jazz World Orchestra, Jazz orkestar Hrvatske radio televizije, Mimika Jazz orkestar, EBU-ov Euroradio Jazz orkestar i Kelag Big Band. Dobitnik je nagrade Hrvatske glazbene unije „Status“ za najperspektivnijeg mladog jazz glazbenika. Valdemar je studirao s Jimom Rotindijem, Danielom Noessigom i Luisom Bonillom a imao je priliku usavršavati se i svirati s Boškom Petrovićem, Johnom Thomasom, Alexom Sipiaginom, Dick Oatsom, Karlheinz Miklinnom, Johnom Rileyem, Klemens Marktlom, Mihael Aerianom, Lasse Lindgrenom, Sigi Feiglom, Robom Bargadom, Ines Reiger, Bruce Barthom, Marko Churnchetzom, Famadou Don Moyeom i mnogim drugima.

Rok Zalokar (pijanist, skladatelj i producent) sastavni je dio ljubljanske alt-jazz scene. Vodi spiritualni jazz kolektiv Zhlehtet i ima poseban zvuk kao solo izvođač na klaviru, elektronici i orguljama. Od 2013. objavio je 15 albuma kao voditelj ili suvoditelj grupe zapažene izdavačke kuće ZARŠ, Celinka, RTV ZKP, Kamizdat i Modigo records. Osim sviranja na velikim festivalima kao što je North Sea Jazz i Jazz festival Ljubljana, Rok je nagrađen nagradom za skladbu Jazzon i Erasmus Jazz Prize za sviranje u triju.

Žiga Smrdel je mladi bubnjar, skladatelj i band lider iz Slovenije. Dugogodišnji je član ritam sekcija i vođa raznih bendova te je izuzetno aktivan na slovenskoj i inozemnoj glazbenoj sceni – kako s bendom WCKD Nation i klavirskim triom Mind Tree, tako i u suradnji sa značajnim imenima slovenske jazz scene. Dugogodišnji je učenik velikog majstora jazza Gregoryja Hutchinsona, a usavršavao se i kod Douga Hammonda, Jeffa “Taina” Wattsa, Joea Sandersa, Shaija Maestra, Charlesa Alture, Joela Rossa i Kurta Rosenwinkela. Žiga je također dobitnik nekoliko međunarodnih nagrada kao što su: The Hub for Exchange of Music Innovation (HEMI), koju dodjeljuje Europska inicijativa za potporu umjetnicima, Zlatna plaketa na nacionalnom natjecanju Temsig i državna nagrada Zlatna piščal (Zlatna Flauta). T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. MARIJANA
    #1 MARIJANA 22 prosinca, 2023, 15:52

    Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

    Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected]) {{{}}}{{}}

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code