TRIJUMVIRAT CRNI MARKO-ZOKI-KOLINDA

TRIJUMVIRAT CRNI MARKO-ZOKI-KOLINDA

7. lipnja, 2015.

PXL_170914_89379062-660x413

U tom trokutu premijer Milanović ima najveće ovlasti

Napisao: Saša Radović

Htjeli ili ne htjeli – ne možemo pobjeći od činjenice da nam „život znače“ tri markantne figure hrvatske političke scene. U pokeru bi to bila – dva asa i kraljica! Trijumvirat; premijer, šef oporbe i predsjednica RH! Po uzoru na Stari Rim i taj naš Trijumvirat živi raskošno – troše još i mnogo više nego Cezar, Pompej i Kras, jer onda nije bilo zrakoplova, helikoptera i preskupih limuzina s vozačima. Nije se putovalo u Ameriku, Australiju ili Kazahstan… Trijumvirat diktira našu svakodnevicu i srž funkcioniranja Hrvatske – milijardska bogaćenja elite i propast 4 milijuna Hrvata.

Izlaz „iz te kože“ se ne nazire, sreću možemo potražiti jedino u poeziji. Matoš reče:

Među narodima mi Hrvati sada
Jesmo zadnji, robovi bez vlasti,
Osuđeni pasti i propasti bez časti.

O, taj puk što dnevno veći slijepac biva,
O, te šuplje glave, o, te šuplje grudi,
Pa ta svakidašnja glupa perspektiva!

Matoš je u ovim strofama dva puta pogriješio; svakidašnja perspektiva nije glupa, nego žalosna – „Osuđeni ćemo pasti i propasti bez časti!“

I nismo robovi bez vlasti – nego ROBOVI VLASTI, taoci pljačkaša Domovine, ratnih profitera, pretvorbenih zločinaca, bankarske mafije i snažnog državnog aparata koji ih štiti. DORH štiti pljačkaše i nikoga ne pita: „Odakle ti silni milijuni?“ Jučer nisi imao ništa!

U ovom teškom vremenu života na kreditima s lihvarskim kamatama, blokadama, ovrhama i deložacijama – utjehu možemo potražiti samo tako da nastavimo s poezijom. Ne možemo zaobići velikog hrvatskog domoljuba i pjesnika, Bruna Bušića. Ubili su ga Perkovićevi zlikovci, ali stigao je ostaviti tešku istinu o nama:

Vidjet ćete kako naši kradu. Svatko nas je krao

i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali

i prodavali svjetskim jebivjetrima, makrolopovima.

Navalit će na nas velike ptice grabljivice.

Kako nas spasiti od nas?

Porijeklo imovine

Kako nas spasiti od nas? Ovakva vlast, ali i ona koja prijeti doći na vlast 2016. – više nema što uzeti od osiromašenog puka. Nestale su i posljednje mrvice sa stola. Morat će prodati Jadransko more, otoke, rijeke, šume i ceste… I nastavit će enormno trošenje. Dok bude trajao novac od prodaje obiteljskog srebra – egzistirat će i 5697 tijela vlasti, sastavljenih uglavnom od uhljeba i parazita. Imat ćemo i dalje spektakularne, preskupe inauguracije sa smiješnim srednjevjekovnim scenarijima, spinove, veselice, besplatni grah, igrokaze, preskupa putovanja elite u Dubaj, Rio de Janeiro, Afganistan, skijanja ministara u Italiji, možda i na Južni polu… Igara previše i sve manje kruha!

Do sutra, do konačnog Matoševog „pada i propasti bez časti!“

Trijumvirat troši kao pijani milijunaši, kao da smo već najbogatija i najbolja zemlja na svijetu (kako obećava predsjednica RH!). No, oni ni jednom riječju ne spominju temelj ozdravljenja nacije – konfiskaciju nezakonito stečenih stotina milijarda… Trijumvirat ne želi svoje donatore, svoje prijatelje – pljačkaše, kriminalce i lopove – uvrijediti spomenutim pitanjem: „Odakle ti silni milijuni?“ Ne moraju ni pitati, jer sve troje; Zoran, Tomislav i Kolinda dobro i predobro znaju da su tisuće tih bogatih tajkuna opljačkali Domovinu i svoj narod. Možemo na prste prebrojati one tajkune koji su donijeli pošteno zarađeni novac iz inozemstva. Porijeklo imovine za koje u Hrvatskoj ne pita ni Porezna uprava, ni DORH, ni policija, ni sudovi, ni Hrvatski sabor… temelj je svake pravne države.

Ni Trijumvirat ne pita za porijeklo imovine, šuti, podlo, sramotno, ali za sebe i elitu učinkovito. Zlatnu koku ne treba zaklati, jer daje zlatna jaja..

Crni Marko

U Trijumviratu Tomislav Karamarko ima najmanje ovlasti, ali i on živi u izobilju i glamuru. Iako su najmanje, njegove ovlasti ne treba zanemariti. Ima 41 zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru koji ga bespogovorno slušaju. Na prvi pogled Karamarko se ne čini moćnim „voždom“, ni diktatorom, ali on to jest. Učenik udbaških mentora, Manolića, Mesića i iznad svih, Josipa Perkovića, dobro je ispekao zanat. „Doktorat“ je stekao u SOA-i. Pristupom tajnim dokumentima (a navodno i „nestankom“ izvjesnih dokumenata i podataka) stekao je mogućnost discipliniranja kompletne hrvatske elite. Bajić, i danas Cvitan, jedu mu iz ruke, nitko ne otvara silne afere HDZ-a, niti njegovu aferu Soboli d.o.o.

Karamarko je ustrojio stranku HDZ, poljuljanu bezbrojnim kriminalnim aferama, u čvrstu interesnu zajednicu po uzoru na bivše komunističke Partije gdje nije bilo „drugog mišljenja“. Bilo je lako, jer je okosnica HDZ-a stvorena od članstva bivšeg Saveza komunista. Poslušnost šefu Partije genetski je ugrađena u HDZ. Karamarkova moć počiva na opljačkanom crnom kapitalu, ali i više na bilježnici sa spomenutim „podacima“. Ratni profiteri i pretvorbeni pljačkaši, kao i čelnici bankarske mafije – mahom su hadezejci – i ovisnici su o Karamarkovoj bilježnici.

Za Hrvatsku bilo bi veliko zlo eventualna (ali očekujuća!) pobjeda HDZ-a na izborima, što implicira Karamarka kao premijera. Nastavit će se pljačka nacije i apsolutna zaštite opljačkane imovine. Karamarkova totalna nezainteresiranost za egzistenciju Hrvata, te virtualni ratovi partizana, ustaša i četnika – dovest će express linijom Hrvatsku do onog Matoševog kraja „bez časti“.

Zoki

Premijer Zoran Milanović ima „sukno i škare“, najveće ovlasti – izvršnu vlast! Bira ministre, daje upute za rad, posebna zaduženja, zadaće i ovlasti na provedbu projekata – sukladno programu Vlade i Hrvatskog sabora, te sukladno međunarodnim obvezama Republike Hrvatske. Ukratko: vlada!

Milanovićev mandat obilježava raspad svih moralnih i gospodarskih vertikala. Njegov odnos prema krvavim zločinima i pljačkama – na nivou je najgorih svjetskih diktatora. Ovu tvrdnju nitko ne može osporiti ako kažemo – „Lex Perković“! Milanović je svim nelegalnim i „legalnim“ sredstvima pokušao surove Titove ubojice zaštititi od zaslužene kazne. Pokušao je prevariti Europu i Hrvatsku. Zbog krvavih ruku Perkovića i Mustača, Hrvatska mu je bila na zadnjem mjestu, zbog ubojica riskirao je sankcije i izbacivanje iz EU. Pred cijelim svijetom osramotio je naciju.

Što se tiče ratnog profiterstva i privatizacijske pljačke – Milanović štiti te zločince izjavom – „nećemo ganjati vještice“. Među njegovim prijateljima s kojima se druži ima onih koji su novac namijenjen kupnji oružja u Domovinskom ratu, gurnuli u svoj džep.

Sve ostalo; Milanovićeva bahatost, neprimjerena komunikacija s pukom, zanemarivanje branitelja, potpuna nesposobnost u organizaciji gospodarstva, pljačke i krađe njegovih ministara, hedonizam, rastrošnost… prema Lex Perkoviću i zaštiti opljačkanoga – minorno je!

Eventualni novi mandat Zorana Milanovića – noćna je mora svakog mislećeg Hrvata.

Kolinda

Teoretski, ali ne i praktično, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zauzima vrh Trijumvirata. Ovlasti su najvećim dijelom savjetodavne. Izabrali smo elegantnu i atraktivnu damu za predsjednicu RH. Govori jezike, ima diplomatski staž i „svjetska“ poznanstva. S jedne strane – odlično!

Drugu, onu tamniju stranu možemo procijeniti samo na temelju prvih 100 dana mandata. Sam početak, inauguracija, bio je preskupi kić, te zato neprimjeren osiromašenoj Hrvatskoj. Rasipanje se nastavlja. Obećano smanjenje uhljeba u Uredu predsjednice nije uslijedilo. Čak što više, bujaju glomazna (i skupa) savjetodavna tijela. Savjetnici – volonteri(?), uz golemu buljumentu parazita u prevelikom Uredu – preskupa su igra za minorni učinak. Savjetnici Šeks i Valentić, Titovi pioniri i kasnije eksponirani udbaši – mogu nas vući samo u crnu prošlost, u još dublji ponor korupcije i kriminala. U doba „vladavine“ Nikice Valentića – dogodila se eksplozija ratnog profiterstva, pretvorbene lopovštine i kriminala svih vrsta. A, kako narod kaže „gdje se vuk valja dlaka ostaje“ – pa je i sam Valentić postao jedan od bogatih hrvatskih tajkuna.

Predsjednica reče: „Moramo se odlučno istrgnuti iz sveopćeg pesimizma i malodušja, koji su okov društvenom i gospodarskom razvoju naše domovine“. Lijepo rečeno, ali kao ni zazivanje zajedništva – to su samo jalove parole „koje se ne mogu jesti – a mi smo gladni“. Predsjednica je stvorila mnoštvo timova, ali tek na inzistiranje javnosti razmišlja o prijeko potrebnom timu gospodarstvenika.

Predsjednica reče: „Ne može nitko biti iznad zakona u Hrvatskoj“. Međutim nema nikakvih naznaka da će iz Ureda predsjednice krenuti inicijativa za konfiskaciju nezakonito stečene imovine koja se mjeri milijardama. Po Ustavu i po zakonu koji ne zastarijeva!

No, Kolindu Grabar Kitarović ipak treba na neki način izdvojiti iz Trijumvirata. U pozitivnom smislu – dakako!

Što očekivati od Trijumvirata gdje se svaka perspektiva boljitka topi u njihovom hedonizmu, rastrošnosti, svekolikoj jalovosti i fanatičnoj zaštiti nezakonito stečene imovine? Ako kažemo, NIŠTA, pogriješili smo. Mnogo je gore od NIŠTA!

Anno Domini MMXV./29. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. tamburica
  #1 tamburica 12 lipnja, 2015, 14:41

  zanimljivi komentari…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ante Matić
  #2 Ante Matić 11 lipnja, 2015, 19:03

  Radoviću!
  Vi ste citirali dio moje pjesme u prozi iz moje Kamene knjige. Na 75 stranice je pjesma u prozi, koji mnogi krivo i necjelovito citiraju. Evo je u cijelosti.
  .
  Tako je govorio Bruno Bušić
  Frankfurt, 1975.

  Da smo složni davno bi imali državu.
  Biće i rodit će se slobodna Hrvatska
  kad padne berlinski zid
  kad se budu rušila komunistička carstva
  Nema države bez krvavih gaća.
  Pobit ćemo se za slobodu sa Srbima,
  a možda s poturicama i našim izdajicama.
  Teret rata podnijeti svi podjednako.
  Kad se oslobodimo srpskog ropstva,
  komunističkog mraka i zlosilja
  i stvorimo konačno državu,
  vidjet će se kako naši kradu.
  Svatko nas je krao i potkradao,
  oslobađao nas slobode i nade,
  a najteže će biti kad nas naši budalaši
  budu varali, lagali, krali i prodavali
  svjetskim maherima i makro lopovima.
  Navalit će na nas velike ptice grabljivice.
  I zato do neba dižem svoj glas
  Kako tada nas spasiti od nas?’

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. data
  #3 data 7 lipnja, 2015, 19:27

  Po tko zna koji put – detaljan opis situacije u Hrvatskoj, koja je odaaavna (već od 2003.) postala “neucrtana 53. zvjezdica na američkoj zastavi”. Dakle, “nešto” poput Portorika.
  Autor članka očito se, još uvijek, ne miri s “time”.
  Šteta za njega i njegovu okolinu (u kojoj, posebno brinem za moju vječnu simpu-S**).
  I ne, ponavljam, nisam M.B. !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • DON
   DON 8 lipnja, 2015, 18:04

   DATA…mislim da jesi preuranjeno zaključio ono sa 53 zvijezdicom na usa zastavi.Naime u planu je predhodno komadanje Hrvatske baš na način NDH tj. počelo je već sa onim Manastirom i Istri UUUPSSS..nije Manastir već su samostani i njihovi posjedi jer tamo očito nema katolika te je bilo pametnije izgraditi teniske ili pak golf terene…kruha i igara dok Hrvatska izgara.No nije moja briga ne letim već poodavno no zatreba li još uvijek mogu stisnuti crveno dugme na komandnoj palici i to bez imalo grižnje savjesti…eeeh ali ovaj puta idem i ja sa kalkulatorom u rat baš poput nekih iz nadavne povijesti ,dakle tko da više …i kaj me briga tamo za neke manastire …uuuups….samostane i ine bedastoće kada se ionako sve vrti oko love ,čujem i da se oprost grijeha može za lovu ishodovati i dobiješ potvrdu od župnog ureda koju uručiš svetome Peri na ulazu u raj….

   Odgovorite na ovaj komentar
   • DON
    DON 8 lipnja, 2015, 18:11

    NAST…..No, znam što bi mi sveti pero rekao… da je sve to nedolično ponašanje jer da crkva nije platila PDV na lovu kojom sam grijehe otkupio u svezi fiskalizacije tamo dolje kod mojega ex grobničana ,dakle vraćaj se na zemlju i najprije fiskalizacija…..a ja njemu, ma mene si pero našao driblati….

    Odgovorite na ovaj komentar
   • data
    data 8 lipnja, 2015, 18:19

    Bog pomaze, ali “one” jace … do toga su davno dosli Zhidovi – analizirajuci pad njihove Masade pod tadasnje rimsko carstvo.
    Danas su Zhidovi jaci od Rima, i Bog me na njihovoj strani.
    :)))

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code