TRIBINA O RADNIČKOJ SIROTINJI

TRIBINA O RADNIČKOJ SIROTINJI

27. travnja, 2018.

 

Pokret za modernu Hrvatsku uoči Praznika rada organizirao je tribinu o stanju rada i radničkih prava nazvanu „Za Hrvatsku radnika i Hrvatsku rada“. U Europskom domu, Jurišićeva 1, tog posljepodneva, u četvrtak 26. travnja, prisutnima su se obratili bivši hrvatski predsjednik dr. Ivo Jospipović i poznati sindikalisti: Boris Kunst, Tomislav Rajković, Miljenko Goćina i Mirjana Mihelja. Voditelj je bio Damir Gašparović iz Pokreta za modernu Hrvatsku.

Sindikalisti su iznijeli iskustva iz sindikata koje vode, dok je bivši predsjednik govorio o pretvorbi i privatizaciji, navodeći tu „ozbiljnu pljačku pod pokroviteljstvom države“, kako je rekao glavnim uzrokom sadašnjeg nepovoljnog položaja radnika.

Svi govornici su se složili da se u 21. stoljeću radnicima, točnije radničkoj sirotinji, u Hrvatskoj nije dogodilo ništa dobro. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. anno
  #1 anno 29 travnja, 2018, 20:53

  O čemu vi to komentirate.
  Kunst je bio sindikalac, pa završio u saboru.
  Sindikat štiti prava radnika.

  Na žalost to je lijepo zamišljeno.
  No u stvarnosti je poslodavac Bog i batina.
  Može li se to uopće promijeniti da u Hrvatskoj radnik bude cijenjen i kvalitetno plaćen.
  E onda gazde ne bi sebi trpali džepove.

  Proleteri svih zemalja ujedinite se.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Udbaška guja
  #2 Udbaška guja 28 travnja, 2018, 08:03

  Baš lijepo, gotovo nevjerojatno. Prasac i čuveni jugosrbin, udbaški sin i vlasnik šest-sedam stanova hrvatske sirotinje, suprug četnikuše đujić, DHS mučitelj hrvatskih studenata na pravu, na našu žalost prijatelj bg tadića i uvaljeni predsjednik države, ivo josipović, o sirotinji?!. S njim i usrani sindikalni kradezejac boris kunst drže tribine o temi siromaštva hrvatskoga. Dobri Bože, siđi pa vidi što se to u Lijepoj Našoj zbiva, nakon svega što su nam srbijanski svinjari žandari u stoljetnoj hegemoniji učinili. Srljali smo kao guske u maglu.Pokret za naprednu Hrvatsku? Opet ćemo od takvih najebati…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 28 travnja, 2018, 04:48

  OVI,POŠTOVANI I DOBRO-NAMJERNI ,ALI NEUKI ,GOVNARI POSTAVLJAJU PITANJE ,ZAŠTO U HRVATSKOJ,KATOLIČKOJ,DEMOKARATSKOJ ,STEPINČEVSKPOJ DRŽAVI ,EGZISTIRA SKUPINA GRAĐANA OD 28,I KUSUR % KOJI ,KAŽU JAVNE INFORMACIJE,GLADUJU ILI SU NA STUPNJU GLADOVANJA. PA EVO JEDN OG MOGA KOMENTAR KOJEG VAM NUDIM, A KOJI JE OBJAVLJEN SKORO,TIČUĆI SE NAJAVE JEDNOG NAUČNOG SKUPA NAŠE STEPINČEVSKO-TUĐAMANOVE -KATOLIČKE AKADEMIJE I NJENIH KORIFEJA ,KOJI ĆE UTVRDITI ,ŠTA SU TO DEMOKRACIJE, A ŠTA TOTALITARIZMI.
  PA JA PŠRILAŽEM SVOJ KOMENTAR O TOPME,KOJI SLIJEDI;
  RAZLIKU IZMEĐU DVAJUH,KLASNIH ,EKSPLOATATORSKIH DRUŠTVENIH USTROJA ,DEMOKRACIJE I TOTALITARIZMA ,DAĆE NAM , USKORO, NAŠI AKADEMICI!!!!
  O ČEMU ĆE ,TO SLIJEDEĆIH DANA, MOZGATI STEPINČEVSKA AKADEMIJA DEKADENTNIH KORIFEJA,KATOLIČKIH UMOVA.???
  JA NE ZNAM DA LI IMA IJEDNOG LJUDSKOG UMA KOJI BI MOGAO ,OSIM SOCIJAISTIČKIH DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZODNIH ODNOSA, NAZVATI IJEDNO POVIJESNO RAZDOBLJE LJUDSKE ZAJEDNICE U KOJEM SU LJUDSKE ZAJEDNICE BILE ORGANIZIRANE NA PRINCIPIMA DEMOKRACIJE -ODNOSA,U KOJEM JE LJUDSKO DRUŠTVO BILO DEMOKRATSKI USTROJENO. OD STARIH GRKA JE POGREŠNO PREUZETA IMENICA ILI LEKSEM,=DEMORACIJA= ,KOJU SU IDENTIFICIRALI SA USTROJEM DRUŠTVENIH ODNOSA ,U GRČKOM POVIJESNOM RAZDOBLJU BIVSTVOVANJA. MEĐUTIM ,TO JE TOTALNO PROMEŠENO,JER SU DRUŠTVENI ODNOSI U GRČKOM DRUŠTVU STALNO BIVALI KASTINSKO-ROBOVASKI USTROJEN. PA I DANAS NJENA UPARABA JE KAPITAISTIČKO-KRŠĆANSKA HIPOKRIZIJA, KRŠĆANSKOG DUHA I PRAKSE .SVE DO DANAS ,PA I DANAS ,KROZ CIJELU POVIJEST LUDSKA ZAJEDNICA JE ŽIVJELA I RAZVIJALA SE,UVIJEK , STRATIFICIRANA KLASNO ,ŠTO TREBA REĆI, DA SU SE DRUŠTVENO-PROIZVODNI ODNOSI ,UVIJEK ,KAKO TUMAČI DRUŠTVENA ZNANOST , ZASNIVALI NA PODIJELI ,NA ONE KOJI GAZDUJU I ONE KOJI SLUŠAJU.DAKLE,MODERNIJIM ,POLITČKO-EKONOMSKIM JEZIKOM REČENO,KLASNO -ROBOVSKI .
  PA JE N AJVEĆA BEDASTOĆA ČUTI OVE NAŠE STEPINEVSKE AKADEMIKE ILI NEKE DRUGE KAPITALISTIČKO-KRŠĆANSKE ,NADRI ZNANSTEVNIKE ,KAKO JE KROZ POVIJEST LJUDSKO DRUŠTVO BIVALO PODIJELJENO NA DEMORATSKE USTROJE I ONE KOJI TO NISU ,A NJIH,SMJERNI ,ZATUCANI KATOLICI, I NJIHOVI DEKADENTNI KORIFEJI, DIJELE NA DEMOKATSKE I TOTALITARNE .A ZNA SE DA JE KRŠĆANSTVO KAO IDEJA I RELIGIJA ,OD SVOGA USTOLIČNEJA ,MILANSKIM EDIKTOM 315 GODINE,UVIJEK POČIVALO NA APSOLUTNOJ VLADAVINI KASTE ILI KLASE NAD ONOM DRUGOM PLEBEJSKOM,RADNOM . PA JE U KRŠĆANSKE POSTULATE VJERE I VJEROVANJA ,UPISANO,DA JE BOG STVORIO DRUŠTVENU ZAJEDNICU PODIJLEJNU NA ONE KOJI VLADAJU I ONE KOJI SLUŠAJU. I TAKO JE KAPITAKLISTIČKO USTROSTVO LJUDSKIH ODNOSA UVIJEK STRATIFICIRANO ,NA ONE KOJI VLADAJU I ONE KOJI SLUŠAJU.
  PA ĆE BITI VRLO-INTERESNTNO ČUTI I VIDJETI KAKO SU STEPINČEVSKO-KLERIKLALNO-NACISTKIČKO-ŠOVINISTIČKI KORIFEJI PODIJELILI POVIJEST LJUDSKIH ODNOS A NA ONE DEMOKRATSKE I TOTAALITARNE, I KAKO SU IH ILI KAKO ĆE IH SMJESTITI ,KADA I U KOJE POVIJESNO RAZDOBLJE.ALI ĆE BITI ODLUČUJUĆE ČUTI ILI PROČITATI,KAKVA JE RAZLIKA IZMEĐU NJIHOVE DEMOKRACIJE I TOTALITARIZMA.
  TO ĆE ZASIGURNO DOBRO OBJASNITI VRSNI ,STEPINNČEVSKI AKADEMICI,KAO ŠTO SU ,POŠTOVANI PEČARIĆ,ARALICA,BIONDIĆ,REINER,KUSIĆ I OSTALA GALERIJA KATOLIČKIH UMOVA,UGNIJŽĐENIH U STEPINČEVSKOJ KATOLIČKOJ AKDEMIJI

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code