TRIBINA O MEDIJSKOM NASILJU NAD DJECOM

TRIBINA O MEDIJSKOM NASILJU NAD DJECOM

19. prosinca, 2012.

 31742729

Na  edukativnoj tribini  održanoj na Kaptolu 27 u prostorijama Tribine Zagreb  18. prosinca  govorilo se o svim vidovima  medijskog i drugog nasilja u odgoju i obrazovanju djece.

Doktorica Snježana Sekušak – Galešev govorila je o nasilju među djecom, predočujući zorno zašto se djeca počinju nasilno ponašati i kako na vrijeme prepoznati nasilnika kako bi ga se onemogućilo u nasilju.

Profesorica psiohologije Marija Crnković izložila je podrobno kako zaštititi djecu od medijskog nasilja, od interneta, pa preko bloga, četa, raznih foruma, televizije do mobitela. U tomu je najbitnije preopoznati znakove cyberbullynga kako bi se na vrijeme otkrilo je li dijete uključeno u neprikladne aktivnosti putem virtualne komnikacije, bilo kao nasilnik ili kao žrtva.

Gospođa Vesna Budalk iz Udruge Put u život –PUS, iznosila je primjere iz prakse.  

Gospođa Dinka Vukić  iz Hrvatske zajednice za Down sidrom  predočila je teškoće na koje nailaze odgojitelji u vrtiću i nastavnici u školama s djecom s teškoćama u razvoju i odgoju.

Nakraju predavanja i diskujsije, došlo se do spoznaje, da živimo u vrijeme medijskog nasilja nad čovjekom, koji se čitavo prošlo stoljeće borio za slolbodu medija i kad se postigla ta sloboda, mediji se okrenuli protiv čovjeka.

Ante Matić

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code