MEĐUNARDNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

MEĐUNARDNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

4. prosinca, 2012.

Ivalidi Lisinski-2

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i ove se godine uključio u organizaciju obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se temeljem preporuke Komisije za ljudska prava UN-a od 1993. godine u zemljama članicama obilježava  3. prosinca s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.

U suradnji s Ustanovom za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem URIHO, koja na taj datum ujedno slavi dan Ustanove, u ponedjeljak  3. prosinca, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog organiziran je svečani program.

Program je počeo u 15,00 sati prodajnom izložbom radova udruga osoba s invaliditetom te srodnih ustanova (30-ak udruga i ustanova s područja Grada Zagreba, a štand je postavio  i Informacijski centar Europske unije). Izložba je trajala do 20,00 sati.

U vremenu od 16,00 do 17,30 sati održao se  okrugli stol pod nazivomPristupačno društvo za sve“, na kojem će predstavnici Grada Zagreba, ustanova i udruga osoba s invaliditetom iznijeli ocjenu stanja prostora i objekata u Gradu Zagrebu s obzirom na elemente pristupačnosti i dostupnosti te predložiti rješenja i strateške prioritete za dugoročno razdoblje.

Po završetku okruglog stola, dodjeljena su priznanja i zahvalnica Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom.   

Na humanitarnom  koncertu, na kraju dana nastupili su:  Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije i gosti Ricardo Luque, Davor Gobac i  Sandra Bagarić. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code