TREĆI SINGL TAMBURAŠA SLAVONSKE KRVI

TREĆI SINGL TAMBURAŠA SLAVONSKE KRVI

11. studenoga, 2013.

Tamburasi slavonske krvi

Već poznati po hitovima „To nisam ja“ i „Komadić vjetra“ s kojima su se u protekloj godini predstavili široj publici, Tamburaši slavonske krvi (TSK) ovih dana svoje vrijeme provode završavajući novi video spot za svoj treći službeni singl. Pjesmu naziva „Nemir“ prvi put su izveli i tako predstavili svojoj vjernoj publici na ovogodišnjem Festivalu graševine i pjesme u Kutjevu. Tamošnja publika njihovu novu pjesmu popratila je silnim aplauzom, a ovi mladi glazbenici sličnoj reakciji nadaju se i od publike koja će ih tek upoznati.

Dok traju završne obrade novog video spota, ovih pet veselih mladića, za one koji čekaju, pripremili su neobičnu i simpatičnu najavu koju možete pogledati na linku:

http://www.youtube.com/watch?v=MF7DlhsEx8I

Tekst i glazbu pjesme „Nemir“ potpisuje Boban Dževerdanović, dok se za aranžman pobrinuo Željko Nikolin. Tamburaši slavonske krvi kojeg čine članovi Vjekoslav Filipović (kontra i glavni vokal), Božidar Grgić (bas), Ivan Rendulić (prima), Vjekoslav Gregić (basprim) i Davor Mihaljević (basprim), svoj glazbeni put započeli su još prije četiri godine u Osijeku. Kroz mnogobrojne nastupe TSK postali su prepoznatljivi po svom bogatom glazbenom repertoaru koji obuhvaća žanrove od slavonskih, srijemskih, vojvođanskih i zabavnih pjesama pa sve do rock’n’rolla. Zanimljivo je da su kao tek novi sastav svojom prvom pjesmom „To nisam ja“, koja danas broji preko 600.000 pogleda na stranicama Youtubea, u jako kratkom roku uspjeli ‘zaraziti’ svaki kutak Lijepe naše.

***

NEMIR

Zafali mi katkad šešir pa da sakrijem,
Nemir koji ti doneseš da ga prekrijem,
Kao pijetlu krila skrešem da ne poleti,
Na obalu vežem lađe kad vjetar zaprijeti.

Ref.

Dugo je dugo za njom hodala,
Ta njena štikla što zvoni ranjivo,
U moj je život tek nemir dodala,
Ko karanfilić u vino kuhano.

Pobjeći mi nije lako srastao sam s njim,
Došao je tim sokakom kojim si i ti,
Ko praporci s čeza kada drumom projure,
Nosio je štap sa frakom i ruku sudbine.

Ref.

Dugo je dugo za njom hodala,
Ta njena štikla što zvoni ranjivo,
U moj je život tek nemir dodala,
Ko karanfilić u vino kuhano.
T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code