PREMINULA SUPRUGA MUSTAFE NADAREVIĆA

PREMINULA SUPRUGA MUSTAFE NADAREVIĆA

8. lipnja, 2012.

slavicaRadovic_Kopiraj-543x253

Scenografkinja i kostimografkinja Slavica Radović Nadarević (1965.) preminula je u četvrtak, 7. lipnja nakon duge i teške bolesti.
U bogatom umjetničkom  djelovanju (ostvarila je oko 60 samostalnih scenografija u kazalištu i na filmu) zadnjih je godina više puta surađivala sa Zagrebačkim kazalištem mladih.

Njezin posljednji scenografski angažman u ZKM-u na predstavi Ivora Martinića „Moj sin samo malo sporije hoda“, u režiji Janusza Kice iz 2011. godine, donio joj je dvije važne nagrade – na ovogodišnjim Marulićevim danima te na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci u svibnju 2012.  

I za predstavu „Skakavci“ iz 2006. godine, nastalu po drami Biljane Srbljanović, također u Kicinoj režiji, dobila je nagradu za najbolju scenografsko rješnje na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.  Slavica Radović Nadarević osmislila je i scenografiju za predstavu „Krijesnice“ iz 2008. godine po tekstu Tene Štivičić u režiji Janusza Kice, za koju je , također primila nagradu za scenografiju na Marulićevim danima.

Smrću Slavice Radović Nadarević hrvatsko glumište pretrpilo je nenadoknadiv gubitak, a djelatnici Zagrebačkog kazališta mladih pamtit će ju kao nadarenu umjetnicu, profesionalnu, susretljivu, dragu i toplu osobu.

www.zekaem.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code