TRAVANJ U KLOVIĆEVIM DVORIMA

TRAVANJ U KLOVIĆEVIM DVORIMA

2. travnja, 2016.

klovicevi_dvori_0_0_468X10000

Galerija Klovićevi dvori ovo proljeće započela je velikom retrospektivnom izložbom Mencija Clementa Crnčića otvorenom u veljači 2016. Zbog velikog interesa publike, Galerija je u travnju pripremila brojna događanja i pogodnosti za sve posjetitelje te na taj način obilježila rođendan ovog umjetnika.

Na sam rođendan Mencija Clementa Crnčića, u nedjelju, 3. travnja pozivaju se svi građani da razgledaju izložbu, uz besplatno stručno vodstvo za građanstvo u 12 i 17 sati, a Galerija Klovićevi dvori će ih počastiti s 50 % popusta na svaku kupljenu ulaznicu.

Lijepo je vrijeme, vani je toplo i dan je duži pa su za posjetitelje otvorili Galeriju Klovićevi dvori svakog četvrtka do 22 sata kako bi opušteno mogli prošetati po gradu i razgledati izložbu.

Uz razgledavanje ovih vrhunskih remek-djela s početka 20. stoljeća možete saznati nešto više o opusu umjetnika kroz niz predavanja četvrtkom u 19 sati koja će voditi autorica izložbe Petra Vugrinec i povjesničari umjetnosti dr. sc. Irena Kraševac i dr. sc. Frano Dulibić.

Predavanja će se održati u prostoru izložbe na drugom katu Galerije u sljedećim terminima:

14. travnja u 19 sati – Petra Vugrinec: Menci Clement Crnčić u kontekstu hrvatskog pejzažnog slikarstva

28. travnja u 19 sati – dr. sc. Irena Kraševac: Austrijski pejzažisti oko 1900.

5. svibnja u 19 sati – dr. sc. Frano Dulibić: Menci Clement Crnčić kao karikaturist T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code