TORCIDA PROTIV OPATIJSKE INCIJATIVE

TORCIDA PROTIV OPATIJSKE INCIJATIVE

3. travnja, 2018.

 

 

NK OSIJEK – NK SLAVEN BELUPO 3 : 0

Na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku odigrana je u subotu 31. ožujka. Utakmica koju je pratlo nešto više od 2.000 gledatelja, a među njima i sedamdesetak pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka).

Susret je protekao u sportskom ozračju bez navijačkih ispada.

HNK HAJDUK – HNK RIJEKA 1:1

Utakmica 27. kola Hrvatski telekom Prve lige između HNK „Hajduka“ i HNK „Rijeke“ odigrana je 31. ožujka 2018. na stadionu Poljud u Splitu pred oko 16.000 gledatelja, od čega blizu 5.000 pripadanika navijačke skupine „Torcida“ (HNK „Hajduk“), te oko 500 pripadnika navijačke skupine „Armada“ (HNK „Rijeka“). „Torcida“ još prije početka utakmice nekoliko minuta skandira „I purgera i Riječana, i šakama i nogama, bocama i letvama, sve za našeg Hajduka“. U 5. minuti „Armada“ uzvraća sa „Tovarske pičke“, što se ponavlja i u 29. minuti.

Od 10. pa sve do 13. minute „Torcida“ pali 12 baklji koje su ugašene na tribini, a u nastavku od 14. minute u više navrata skandira „Ubij, ubij Srbina“.

U 37. minuti „Torcida“ upućuje ksenofobno šovinističku poruku pjevajući „Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba“. Oglasio se nakon toga i službeni spiker pozivajući navijače na korektno i fer navijanje i ponašanje. uslijedio je simptomatičan odgovor „Torcide“ koja skandira „Riječki Srbi, riječki Srbi“.

Uslijedilo je u 47. minuti skandiranje „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, a od 50. minute istaknuli su transparent s porukom vodstvu HNS-a: „Kustić (Izvršni direktor HNS-a, op.promatrača), Mišković (predsjednik HNK“Rijeka“ i dopredsjednik i član IO HNS-a.op.p), Herak i Mađar (članovi Uprave HNS-a) vi ste uglađeni Mamić, Hanžeković vas čeka u paklu, odjebite od Hajduka! Torcida protiv opatijske inicijative.“

U 53. minuti „Armada“, čijih je pripadnika bilo oko 500, na jugoistoku stadiona aktivira 2 baklje i potom jednu u 88. minuti.

U 63. minuti „Torcida“ baca jednu petardu na tartan stazu, a u 64. minuti pali jednu baklju.

Prava piromanska eksplozija uslijedila je u razdoblju između 68. i 73. minute kad „Torcida“ pali preko 60-ak baklji. Sedam (7) ih je ubačeno na travnjak, a 10-tak na tartan stazu, dok su preostale izgorjele među „torcidašima“ na tribini. Sudac je bio prinuđen prekinuti susret na gotovo pet(5) minuta, zbog gustog dima, koji se nadvio nad cijeli stadion. Od 68. minute „Torcida“ u nekoliko navrata baca na tartan stazu sedam (7) topovskih udara, te ponovo jedan (1) u 81. minuti. Tijekom susreta aktivirano je i nekolikon dimnih kutija. Tri dimne naprave aktivirane su u 68. i nekoliko sljedećih minuta, a u 80. minuti gori još jedna dimna naprava, te još jedna na samom kraju susreta. U 82. minuti „torcidaši“ pale jednu stolicu.

INTER – DINAMO 0 : 0

Utakmica 27.kola HT prve HNL između NK”Intera” i “GNK Dinama” odigrana je 31. ožujka na stadinu Intera u Zaprešiću pred oko 800 gledatelja od kojih oko 200 pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys (BBB, GNK Dinamo). Susret je uglavnom protekao u korektnoj navijačkoj atmosferi.

U 12. min. BBB skandiraju “HNS pederi, nogomet ste sjebali”, a uz to BBB su već uobičajeno istakli 2 transparenta s prekriženom glavom Zdravka Mamića.

Za HHO:

Ivan Zvonimir Čičak T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code