TKO JE UBIO 174 BRANITELJA TIJEKOM OLUJE?

TKO JE UBIO 174 BRANITELJA TIJEKOM OLUJE?

5. kolovoza, 2017.

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) podnosi kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) protiv NN (nepoznatog) počinitelja, a u svezi 174 poginula hrvatska branitelja tijekom Vojno-redarstvene operacije Oluja 95. Naime, u vrijeme oslobađanja Knina i okolice, od tzv. Republike Srpska Krajina srbijanski i ini agresori, potpomognuti sa domaćim izdajicama ubili su i masakrirali hrvatske branitelje iz gotovo svih krajeva Republike Hrvatske samo zato što su bili Hrvati i što su oslobađali svoje. Mi još uvijek ne znamo na koji su način ubijeni svi ti ljudi, a jedino što znamo da počinitelji ni nakon toliko godina još nisu kažnjeni. A već se zahtjeva i traži da se uhite, kazne i zatvore hrvatski branitelji koji su se u ovoj akciji branili! Oni koji nisu okusili rat, krv i znoj, nemaju pojma da su baš u Kninu, ali i u drugim okupiranim područjima, tzv. civili bili itekako aktivni, da su osim što su pucali na hrvatske vojnike, postavljali eksplozivne naprave i drugo.

Stoga je Državno odvjetništvo dužno, 22 godine nakon Oluje, da sve zločince koji su ubili 174 hrvatska branitelja privede pravdi. Ne može biti da nitko ne zna tko je kriv za njihovu smrt, baš kao i za ranjavanje preko tisuću hrvatskih nevinih civila i vojnika.

Lijepo je što se svaki puta za sve te ljude, Junake Domovinskoga rata, održi minuta tišine, ali mi moramo znati – tko je imenom i prezimenom kriv za njihovu sudbinu i kada će biti uhićeni i procesuirani!

Dakle, tko je ubio 174 hrvatska branitelja, tijekom Vojno-redarstvene operacije Oluja 95?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code