TKO JE KRIV ŠTO SE NE PROVODI DEKLARACIJA O DOMOVINSKOM RATU?

TKO JE KRIV ŠTO SE NE PROVODI DEKLARACIJA O DOMOVINSKOM RATU?

13. siječnja, 2018.

 

 

Predlažemo, aktualnim zastupnicima Hrvatskog sabora da prije svega još jednom pročitaju ovu deklaraciju te da u Saboru predlože inicijativu o “zaštiti Deklaracije o Domovinskom ratu”! Također bi trebali donijeti deklaraciju o svima onima koji su se trebali, a nisu se pridržavali ovog dokumenta, odnosno donijeti deklaraciju o kažnjavanju krivca koji su trebali a nisu, procesuirati ratne zločince koji su krivi za brojne zločine u Vukovaru, Škabrnji, Kninu, Osijeku, Saborskom, Gospiću, Karlovcu, Pakracu, Lipiku i drugdje

Napisao: Mladen Pavković

Zbog čega Hrvatski sabor donosi pojedine dokumente koji se ne provode i koji nisu ništa drugo nego – mrtvo slovo na papiru? Eto, primjera radi, mnogi su već zaboravili da je ova najviša politička državna institucija svojedobno (2014.) na inicijativu Jadranke Kosor, jednoglasno, donijela Deklaraciju kojom je Hrvatski sabor osudio puštanje na slobodu ratnog zločinca, psihičkog bolesnika, Vojislava Šešelja, i to kad je već ovaj izašao iz Haaga. Iako su mnogi pozdravili ovaj dokument, on se vrlo brzo „izgubio“, Srbija ga je naravno ismijala i osudila, a u Hrvatskoj o njemu vrlo brzo nije bilo ni traga ni glasa, što će reći da je poput munje pao u – zaborav! Šešelj je uživao što mu se pridaje pažnja kakvu ne zaslužuje, tim prije što ova deklaracija nikog ne obvezuje! Inače, slično se dogodilo još i ranije. Naime, svojedobno je Zastupnički dom hrvatskog državnog Sabora (13. listopada 2000.) donio jednu deklaraciju po kojoj mnogi, prije svega ekstremno lijevi, još i danas, pljuju, gaze i bacaju je u „blato“. Riječ je o Deklaraciji o Domovinskom ratu. Koliko se saborskih zastupnika uopće sjeća ovog dokumenta, u kojem je među ostalim naglašeno da su temeljne vrijednosti Domovinskog rata jednoznačno prihvaćena od cijelog hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske, da je na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskog pučanstva u RH, da nakon što je RH postala samostalna i suverena država nije spremna stupiti ni u kakve jugoslavenske ili balkanske države saveze. (Što na to kaže Mesić, Pusić, Stazić, Josipović, Teršelič i drugi?). Potom se ističe da će (čujte sad ovo!) Republika Hrvatska u okviru materijalnih mogućnosti osigurati svim braniteljima (dakle svima!), obiteljima poginulih i stradalnicima Domovinskog rata, koji su najzaslužniji za njezino stvaranje, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb. Također se navodi da radi dostojanstva Domovinskog rata hrvatsko pravosuđe je dužno (dakle, dužno je!) procesuirati sve moguće slučajeve pojedinačnih ratnih zločina, teških povreda humanitarnog prava i svih drugih zločina počinjenih u agresiji na RH i u oružanoj pobuni, strogo primjenjujući načela individualne odgovornosti i krivnje. Zastupnički dom Sabora putem ove deklaracije pozvao je sve građane, državne i društvene institucije, sindikate, udruge i medije te obvezao (dakle, obvezao!) sve dužnosnike i sva državna tijela RH, da na navedenim načelima štite temeljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti. Na taj će se način čuvati moralni dignitet hrvatskog naroda i svih građana RH i tako štititi čast, ugled i dostojanstvo svih branitelja i građana RH koji su sudjelovali u obrani Domovine-zaključeno je u Deklaraciji o Domovinskom ratu, koju je trebalo zaštiti i Ustavom!

Pitanje svih pitanja

Stoga je za balkanskog krvnika Šešelja možebitno čak i bilo suvišno donositi deklaraciju kad je njegove zločine već odavno trebalo procesuirati hrvatsko pravosuđe, kao i brojne druge srpske i ine zločince, poglavito one koji su ubijali, masakrirali, rušili Vukovar, Škabrnju, Voćin, Dubrovnik i niz drugih gradova i mjesta diljem Hrvatske. Što se čeka još i danas, 26 godina nakon agresije Srbije na državu Hrvatsku, da se ne osude srpski zločinci, od kojih mnogi i danas slobodno šeću hrvatskim gradovima, od kojih su neki čak i zaposleni i u hrvatskim državnim službama? Nu, pitanje svih pitanja je – tko je kriv što se ne provodi Deklaracija o Domovinskom ratu? Da se provodi, hrvatski branitelji i stradalnici danas ne bi gotovo svaki tjedan oduzimali sami sebi svoje živote, već bi i te kako bili ponosni na dane slave, na stvaranje države.

Stoga, predlažemo, aktualnim zastupnicima Hrvatskog sabora da prije svega još jednom pročitaju ovu deklaraciju te da u Saboru predlože inicijativu o “zaštiti Deklaracije o Domovinskom ratu”! Također bi trebali donijeti deklaraciju o svima onima koji su se trebali, a nisu se pridržavali ovog dokumenta, odnosno donijeti deklaraciju o kažnjavanju krivca koji su trebali a nisu, procesuirati ratne zločince koji su krivi za brojne zločine u Vukovaru, Škabrnji, Kninu, Osijeku, Saborskom, Gospiću, Karlovcu, Pakracu, Lipiku i drugdje.

Progon branitelja

S druge pak strane, ti isti koji su morali provoditi ono što piše u Deklaraciji o Domovinskom ratu vrlo su dobro uz ostalo progonili hrvatske branitelje, pa čak i Junake Domovinskoga rata. Sjetimo se samo slučaja Gotovine i Markača. Pa, i generala Glavaša, zapovjednika obrane Osijeka. Ili Tomislava Merćepa., Vladimira Milankovića, Mihajla Hrastova, branitelja iz Lore… Neki saborski zastupnici ala Pupovac ni danas ne priznaju da je Srbija sa svojim kompanjonima izvršila oružanu agresiju na RH. A taj i takvi i dalje sjede u saborskim foteljama i ručaju za „kunu ili dvije“!! Iznimno je važno da se trebaju štititi temeljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, ali taj se dio, kao što rekosmo, neprestano marginalizira, iskrivljuje, pa i prešućuje. A što je s onom točkom da će svi hrvatski branitelji imati punu zaštitu, dostojanstvo i skrb, itd. i tako redom?

Dakle, tražimo zaštitu o zaštiti deklaracije koja je ostala mrtvo slovo na papiru, umjesto da je postala „sveto pismo“, odnosno sastavni dio Ustava RH! T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Iz Hrvatskoga sabora
  #1 Iz Hrvatskoga sabora 14 siječnja, 2018, 07:35

  Plenkovic je bio na utakmicu u Splitu .Nije pove sa sobom bracu M Pupovca?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 14 siječnja, 2018, 15:29

   Samo ne znam kakve bi imali stolice za sjedenja i kakve bi dresove nosili. Tko bi za koga navijao. To bi bio spektakl desetljeća. SVATKO ZA SVOJE….Ali kako za oboje…

   To je sport. Neću politiku u svoju butigu.
   Al na izbornu listu idem..

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 14 siječnja, 2018, 02:08

  ŠTA JE TO UOPĆE DOMOVINSKI RAT ZA HRVATSKOG GRAĐANINA,DANAS SA DISTANCE????
  TO JE KRVOLOČNI OBRAČUN ,POTOMAKA STEPINČEVSKIH BOJOVNIKA ,KRVOLOKA ,PLJAČAKAŠA I KRIŽARA, DA SE PONOVNO REINKARNIRA TA SREDNJOVJEKOVNA KRIŽARASKA SATRAPIJA, SAD U INTERESU VLADAJUĆEG MONOPOLSKOG KAPITALA I NJEGOVOG POKROVITELJA, RIMSKE ZLOČINAČKO-KASTINSKE CRKVE. A POVIJEST ZNA I PAMTI DA JE RIMASKA CRKVA ,UVIJEK U SIMBIOZI ,SA NAJMOČNIJIM POSJEDENICIMA GRADILA I ŠIRILA SVOJE CRSTAVO. PA RAT,KRVOLOČNO-VJERSKI, U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI JE BIO ,,SA SVIM SVOJSTVIMA NACI-RASNE ,KRVOLOČNE,ODREĐENOSTI KAKAV JE RAT BIO ,ONAJ PO SPORAZUMU RIMSKE CRKVE I III-ĆEG REICHA ,POTPISANIM 1935 GODINE.

  DAKLE,TO JE BIO PROGRAM SVETE ZAPADNE VOJNE –KATOLIČKO-KRŠĆANSKE ALIJANSE ZA GEOSTRATEŠKO I GEOPOLITIČKO MIJENJANJE EVROPE .JEDNOM RIJEČJU STVARANJE FRONTA PROTIV ONOG TAMAO KOMNUISTIČKOG,SADA NE SSSR-A ,VEĆ SNAŽNE RUSIJE, KOJA JE ZA ZAPDNI KATOLIČKO-KRŠĆANSKI SVIJET BASTION ATEIZMA I KOMUNIZMA ,A ON JE UKIDANJE ZLOČINAČKE CRKE I PRIVATNOG VLASNIŠTVA. TAJ MODUS ŠIRENJA I ZAŠTITE ZAPADNOG SVETOG ,PLJAČAKŠKO-HEGEMONISTIČKO-ZLOČIONAČKOG CARSTVA ,POD POKROVITELJSTVO RIMSKE ZLOČINAČKE CRKVE , U NOVIJOJ POVIJSTI SE PRAKTICIRA PROIZVOĐENJEM VJERSKIH I NACIONALNIH PODIJELA ,MJEŠOVITIH DRŽAVNIH ZAJEDNICA KOJE SU STOLJEĆMA ŽIVJELE U NEKOJ DRUŠTVENOJ KOEGZISTENCIJI. JER TAJ MODUS ,NE AGRESIJE TAKO MOĆNE I DOBRO ORGANIZIRANE VOJNE POŠASTI , KAKAV JE ATLANSKI PAKT,JE NAJ EFIKACSNIJI NAČIN POMICANJA GEOSTRATEŠKIH I GEOPOLITIČKIG INTERESNIH GRANICA. TAKVU PRAKSU MAJKA AMERIKA ,POD POKROVITELJSTVOM ,KAKO REKOH, ,ZLOČIONAČKE RIMSKE CRKVE, PRAKTICIRA OD ZAVRŠETAK II SV JETSKOG RATA.NAJBOLI PRIMJE SU NAM SVIJEŽA DOGAĐANJA PODIJELA I VJERSKIH RATOVA NA PREDNJEM I SREDNJEM ISTOKU OTKUDA SE SAD ,KAO POSLJEDICA POKRENUO MASOVNI POKRET NARODNIH ISELJAVANJA TRAŽEĆI POKROVTELJSTVO ,SAD OD ONIH KOJI SU IH SVOJOM POLTIKOM ISTJERALI IZ VLASITE ZEMLJE.

  PA RAT U HRVATSKOJ ,KAKO VEĆ REKOH, NIJE UZROK NIČIJE I NIKAKVE AGRESIJE.TOJE BIO KRVOLOČNO-VJERSKI RAT.

  KAO DAR BOŽJI,I PRILIKA ZA REINKLARNCIJA STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE, KAO AMANETA ,KAPTOLSKA ALAŠA SLJEDNBENIKA ,TE ZLOČINAČKE IDEJE ,OBJERUČKE JE PRIHVATILA PRILIKU I KREIRALI KRVOLOČNI OBRAČUN SA ONOM TAMO RASKOLNIČKOM CRKVOM I SVIMA DRUGIM I DRUGAČIJIM.PA KUHARIĆ ,DAKLE, EGZARH KAPTOLA ,ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE, INICIRA IEDEJU KRIŽARSKE POŠASTI PA SVOJIM KRIŽARIMA PODJELIO PATRICE OKO VRATA ,DA SE ODMAH, PO VANJSKOM OBILJEŽJU , VIDI I TKO SU HRVATSKI KATOLICI .ALI ONI NISU BILI HRVATSKI ,NEGO KATOLIČKI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA. NARAVNO ,FRANJO TUĐMAN JE BIO ONA SVJETOVNA STRANA ,A MILOŠEVIĆ, PREDSTAVNIK ONE TAMO RASKOLNIČKE,DAKLE ,IMENOVANI OD SVETE ALIJANSE ,A PRIHVATLJIVI ,APSOLUTNO I OD SVOJIH ZLOČINAČKIH CRKAVA , KAO PREDVODNICI TE KRVOLOČNE UJDURME . MILOŠEVIĆ JE BIO GLAVNI CERIBAŠA RASKOLNIČKO BRADATE POŠASTI ,KOJI SE UDRUŽIO SA TUĐAMANOM I DOGOVORILI KARAKTER I INTENZITET RATA, RAZBIJANJE DOJUČERŠNJE ,ZAJEDNIČKE DRŽAVE NA VJERSKOJ OSNOVI, A ZATIM PRIJENOS RATA U BOSNU KOJU TREBA PODIJELITI. PO OKONČANJU RATA U VUKOVARU .SVE STAJAČE JEDINICE JNA,KOJE SU BILE ZAROBLJENE U SVOJIM KASARNAMA ,PREMJEŠTENE SU U BOSNU I HERCEGOVINU GDJE SU TRANSFERIRANE U TUĐAMANOVU FALANGU I SRPSKE ČETNIČKE BANDE,DA ZAJEDNIČKI ,U RATNIM UVJETIMA, VOJNIČKI ZACRTAJU GRANICE NOVE VELIKE SRBIJE I HRVATSKE.
  .
  UMJESTO MENE GOVORE PRAVI ARGUMENTI NA HAŠKOM SUDU ,PRALJKU I OSTALIM. I REZULTATI TOG RATA SU DANAS POZNATI:DEVASTIRANA I PODIJELJENA BOSNA ,KOJA NE LIČI NA DRŽAVU NEGO NA PODIJELJENE FEUDALNE POSJEDE , LATIFUNDIJE,HRVATSKIH ,SRPSKIH I MUSLIMASKIH VOJVODA.

  DAKLE,, RAT JE BIO DOGOVOREN ,JER SU TAKO TRAŽILI ZAPADNI KREATORI HLADNOG RATA, BAŠ U NAJVEĆEM NALETU ZAPADNOG KATOLIČKOG AGRESIVNOG POHODA NA ISTOK ,OBARANJEM BERLINSKOG ZIDA, ČIJI JE OSNOVNI I JEDINI CILJ BIO ANTIKOMUNISTIČKI ,SRUŠITI KOMUNIZAM KOJEG NIJE BILO. DAKLE, TREBA ZAKLJUČITI, DA NIKAKVE AGRESIJE NIJE BILIO JER SU U HRVATSKOJ KREIRALI RAT ,KAKO U UVODU REKOH ,KATOLIČKA CRKVA POD POKROVITELJSTVOM TUĐAMNOVE FORMALNO SVJETOVNE VLADAVINE. .VUKOVAR JE BIO SARAJEVSKI ATENTAT.TAMO JE DOŠLA PRAVA KATOLIČKA ALAŠA , POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA , NA JEDENOJ STRANI I POTOMAKA ONE BRADATE PRAVOSLAVNE POŠASTI NA DRUGOJ STRANI ,ČIJI SU PRECI ZAJEDNIOČKI ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI 1945 GODINE. CILJ JE BIO DA POTAKNE RAT ZA ČIŠĆENJE HRVATSKE NA JEDENOJ STRANI I SRBIJE NA DRUGOJ STRANMI , OD DRUGIH I DRUGAČIJIH, ZAPOČET JOŠ U II SVJETSKOME RATU .

  I DOK JE TRAJAO POKOLJ U VUKOVARU , U CIJELOJ HTVATSKOJ, BIVŠA JUGOSLAVENSKA ARMIJA JE MIROVALA U KASARNAMA. PA ,O KAKVOJ JE TO AGRESIJI RIJEČ??? VUKOVR NIJE AGRESIJA ,VUKOVAR JE ZAPALIO KRVOLOČNI POTOMAK STEPIČEVIH KRIŽARA , MERČEP ,U ULOZI NOVOG LUBURIĆA. TO TVRDIM NA OSNOVU PODATAKA KOJE JE IZNIO U SVOJOJ KNJIZI DRAGO HEDL ,UGLEDNI HRVATSKI NOVINAR ,KOJI JE U VRIJEME RATA BORAVIO NA TIM PROSTORIMA.. DANAS SE SUDI MALOM LUBURIĆU ,ALI STIDLJIVO ,JER SE UOPĆE NE SPOMINJE NJEGOV POKOLJ U VUKOVARU KADA JE SRBE VJEŠAO PO KLAONIČKIM ČENGELAMA KAO STOKU ,PIŠE DRAGO HEDL.NA OVIM PROSTORIMA JOŠ OD RASKOLNIČKIH VREMENA POSTOJI NETRPELJIVOST A KOJU PERMANENTNO PODRGRIJAVA NE SAMO STOŽER KATOLIČKOG ZAPADA ,VATIKAN ,NEGO I ISTOČNA CRKVA, ORTODOKSNA, ZLOČINAČKA I AGRESIVNA . OD PODGRIJAVANJA MRŽNJE I PERMANENTNIH SUKOBA, OD RASKOLNIČKE PODJELE NA ISTOČNU I ZAPADNU CRKVU, NIJE OSTALA IMUNOM NI KNJIŽEVNOST ,NI POVIJEST,NI POLITIČKA PUBLICISTIKA, S OBE STRANE RASKOLA.
  PA TKO TO NAMA, GRAĐANIMA HRVATSKE, PRODAJE AGRESIJU UMJESTO VJERSKOG RATA KOJI JE ,TO JE ZAPAD I PROTEŽIRAO, BIO EFIKASNA ISKRA RATA NA OVIM PROSTORIMA ,A KOJI JE IMAO JEDAN JEDINI CILJ UNIŠTENJE SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA I NACIŠOVINISTIČKO ČIŠĆENJE GARAĐANA ,SVIH ONIH KOJI SU DRUGI I DRUGAČIJ, ŠTO ZNAČI ČIŠĆENJE DRŽAVE OD SRBA I SVIH DRUGIH NEPOŽELJNIH ,MEĐU KOJE SE UBRAJALO I SOCIJALISTIČKE FUNKCIONERE ,A NAROČITO ONE U POLICIJI I OBAVBJEŠTAJNIM SLUŽBAMA.
  PO OSVAJANJU VALSTI ,TUĐMANOVA FALANGA ,SPOMENUO JE NEKI KOMENTATOR NA PORTALU SLOBODNE DALMACIJE,UBILA JE OKO 6OO LJUDI I NITKO DO DANAS NIJE POKRENUO ISTRAGU O TOME. .OVAJ PODATAK SE MOŽE PROVJERITI U ARHIVU SLOBODNE DALMACIJE.
  PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TO NAMA, U HRVATSKOJ , PRODAJE AGRESDIJU NA HRVATSKU ,UMJESTO KRVOLOČNOG KRIŽARSKOG RATA, STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNOG KARAKTERA,, ČIŠĆENJE SVIJUH DRUGIH I DRUGAČIJIH. STOKO KATOLILČKA, ZATUCANA ,SITNOG ZUBA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. zagorski veseljak
  #3 zagorski veseljak 13 siječnja, 2018, 16:56

  Pogledajte tko je vodio i sada vodi pravosuđe i postupke.
  Ipak se treba pitati Vrh, ako želite opstati.

  O braniteljima…
  samo se vratite na donošenje i primjenu Zakona o braniteljima. Odlagan je obećani datum donošenja, a kasnije i odgoda o primjeni prava iz istoga.
  Što otome predsjednik UHDDR 91. nije pisao ništa. Naravno kad se ne bi oćešao o druge.

  Mnogi su osuđeni ili im se vodi postupak u odsutnosti. samo što su sve to zaštite podataka ili tajne….Ma koga mi farbamo kad je većina stvari dostupna na Internetu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Velebit
  #4 Velebit 13 siječnja, 2018, 14:10

  Ante branitelji su dobili povisicu penzije.Sad ih nije briga .

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ante
  #5 Ante 13 siječnja, 2018, 09:15

  Gdje su branitelji? Sada na ovo vrisnite. Što šutite.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code