TKO I ZAŠTO POKRIVA LEĐA TITOIZIRANOJ AKADEMIJI?

TKO I ZAŠTO POKRIVA LEĐA TITOIZIRANOJ AKADEMIJI?

4. lipnja, 2016.

 

«Dok sam bio sekretar Izvršnog komiteta CK SKH […]

došao mi je predsjednik JAZU s molbom da odobrim popis novih akademika

i da zatražim mišljenje drugova iz Savske (tamo je bilo sjedište Udbe za Hrvatsku).

Očigledno je to tada bila takva praksa prije nego se akademici predlože za izbor»

(Miko Tripalo, «Razgovor», Erasmus, br. 15, Zagreb, 1996.)

Napisao: prof. dr. sc. Ivan Biondić – IVOT

Glede nedavne tematske etičke tribine „Osuđujemo JB Tita i jugokomunizam“, potpisom svojega predsjednika (prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović), Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) poslao je priopćenje javnosti.

U spomenutom se priopćenju – uz nekoliko „antititovskih zahtjeva“ koji su „aklamacijom prihvaćeni“ – bilježi kako je „Iznijet je i prijedlog Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti da skine ime Josipa Broza s liste počasnih članova Akademije“. Međutim, iako ranije službeno upućen, sa strane nekoliko hrvatskih akademskih zajednica, spomenuti prijedlog na tribini nije javno iznijet, niti se o njemu odlučivalo.

Tko i zašto pokriva leđa nacionalnoj Akademiji, iako je, glede težine stvari, štoviše, taj prijedlog mogao biti čelni na listi „antititovskih zahtjeva“ ?

Akademska detronizacija

Naime, kako je naglašeno, Brozova „akademskadetronizacija predstavljala bi simbolički iskorak glede, prioritetne, željkovane uopće „znanstvene lustracije” (Stjepan Šterc) i, posebno, „autolustracijenašega nacionalnog panteona. S tim u svezi, naspram posvjedočenih skandaloznih masonskoboljševičkih (v. niže tablicu), HAZU bi se, konačno, identitetski mogao odrediti prema znanstvenim kriterijima.

Antititovski zahtjevi

U suprotnom, posebno kad je riječ o „akademskim“ preporukama (v. moto), mora se zapaziti „apsurd da unutar Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, koje će za veleizdaju osuditi Tita, sjede i neki akademici koji do sada nisu poduzeli ništa da se bravar i masovni ubojica izbaci s liste počasnih članova HAZU-a“ (7Dnevno, 27. svibnja 2016).

Zbog svega toga – ne samo radi spomenuta apsurda, pače, i moguća sukoba interesa – toplo smo zaufani: kako će, uz javno očitovanje njegova predsjednika, HNES dopuniti katalog svojih „antititovskih zahtjeva“. U svakom slučaju, parafrazirajući pothvat astronauta Neila Armstronga, bio bi to „mali korak za prof. Šeparovića, ali veliki iskorak za hrvatsku naciju“. Živi bili, pa vidjeli!

NACIONALNO-AKADEMSKI IDENTITETARIJ*

HAZU „najveća je konstanta,

najveći simbol i savjest nacije”

(Zvonko Kusić)

SVJEDOK

(J)HAZU IDENTITET

IVO

SUPEK

(1981.)

IMMER WIEDER – JAZU (1945.):
«…predana je u ruke jugomasonima sa starim šefom Štamparom
i kojemu će članovi Partije s Krležom samo sekundirati».

MIKO

TRIPALO
(1960-ih)

PARTIJSKO-(S)UDBONOSNI KRITERIJI – JAZU (1960-ih):
«…predsjednik JAZU došao mi je s molbom

da odobrim popis novih akademika i da zatražim mišljenje

drugova iz Savske (sjedište Udbe za Hrvatsku)».

HODIMIR
SIROTKOVIĆ
(1971.)

IMMER WIEDER SLAVISMUS – JAZU (1971.):

Na Drugom zasjedanju ZAVNOH-a:

udareni su temelji velike slavenske zajednmice od Vladivostoka

do Jadranskog mora”

DUŠAN BILANDŽIĆ
(1990.)

SALDO SC. KOMUNIZMA – (J)HAZU (1990.):
«…preko noći su obezvrijeđeni milijuni pseudoznanstvenih radova,

koji su postali pravo smeće».

JAKOV SIROTKOVIĆ
(1996.)

IMMER WIEDER SANU/TALAC – (J)HAZU (1996.):
«…još nemamo posve zaokruženi i cjelovit, povijesni i politički, a ne samo ekonomski odgovor na srbijanski Memorandum” (1986.).

DALIBOR BROZOVIĆ
(1999.)

IMMER WIEDER BALKAN – (J)HAZU (1999.):
«Ne bi bilo loše kada bismo radi potpunosti svoje prirode i bitka obnovili svijest da smo ipak dio (južno)slavenskog svijeta».

IVAN

JURIĆ

(2003.)

IMMER BALKAN-RASSISMUS – (J)HAZU (2005.):

ekipa na čelu s Pavlom Rudanom, „koji je (potom) izabran za akademika“, manipulirajući s geno-uzorcima, potvrdila je „dotadašnju teoriju o etnogenezi  Slavena” i, s tim u svezi,

Hrvatima „balkanski identitet“

DUBRAVKO JELČIĆ
(2009.)

IMMER WIEDER MASOHISMUS – (J)HAZU (2009.):
«…sve do danas HAZU je ustrajala na svojoj odluci, da ne će obnoviti suradnju sa SANU dok se ona javnom izjavom

ne odrekne svoga Memoranduma».

ZVONKO

KUSIĆ

(2013.)

IMMER WIEDER KAPITULATION – (J)HAZU (2013.):

Deklaracija o zapadno-balkanskoj strategiji istraživanja i razvoja vizija je osnivača HAZU-a Josipa Jurja Strossmayera,

koja je još prije 150 godina govorila o tome što mi danas činimo“.

____________________________________

* vidi: www.hrsvijet.net/index.php?option…id…postati…nacija T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Bosanski akademik
  #1 Bosanski akademik 6 lipnja, 2016, 16:58

  Hrvatski akademici su hrpa komunističkih rujina, olupina…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 4 lipnja, 2016, 23:17

  Tako dakle,FRANE je iz komunistickog legla.I on da prica o necijoj zatucanosti ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 4 lipnja, 2016, 18:06

  O ČEMU NAS IZVJEŠATAVA OVAJ ZATUCANI KATOLIČKI PROFESOR ,NEUKI ,DINARSKO.-TRIBALNO-ANTROPIDNI DRIPAC, SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA ,SKOLASTIČKO-DOGMATSKI SLJEDBENIK ZLOČINAČKOG DUHA KRŠAĆNASTVA I NJENOG KRVOLOČNOG ,HOLOKAUSTSKOG KORIFEJA STEPINCA,TAKOZVANI PROPFESOR BJONDIĆ.TAJ ČOVO ,ZAJEDNO SA SVOJOM ALAŠOM ,KATOLIČKIH ,ZATUCANIH ISTOMIŠLJENIKA ,JOŠ ŽIVI U SVOJIM KATOLIČKO-KRVOLOČNIM FANTAZ-MAGORIJAMA ,TRAŽEĆI OD ,GLE OD KOGA ,OD KATOLIČKE .SREDNJOVJEKOVNE,TUĐMAN-STEPINČEVSKE AKADEMIJE ,SKOLASTIČKO-DOGMATSKIH NAUKA ,DA SE IZJASNE ,OVAPUT SLUŽBENO,DA POTVRDE DA SU I SLUŽBENO U SREDNJOVJEKOVNOJ SKLOASTIČKOJ FILOZOFIJI I DOGMI POIMANJA SV IJETA U KOJEM ŽIVE I DA SVE ŠTO SU HRAVTSKI AUTOHTONI GRAĐANANI CIVILAZACIJSKI OSTVARILI PROGLASE ,ANTI- KATOLIČKIM ,NAZADNIM, A POSEBNO DA PROGLASE ,TITA ATIFAŠISTIČKOG TRIBUNA ,KOJI JE DVADESETO STOLJEĆE NAGALAVAČKE PREOKRENUO,TIČUĆI SE POVIJESNO -NAUČNOG ISKORAKA ,PREDVODEĆI HRVATSKI KORPUS U DRUŠTVENE I DRUŠTVENO-PROIZVODNE PROMJENE ODNOSA , U PODRUČJE OSLOBOĐENJA RADA ,U PRVI STUPANJ PRAKTIČNOG DJELOVANJA I ŽIVLJENJA HRVATSKIH GARAĐANA ,DAKLE ,U DRUŠTVENEO-SAMOUPRAVNE ODNOSE,KOJI SU BILI PRVIJENAC TAKVIH DRUŠTVENIH ODNOSA NA NAŠOJ GEJI,ŠTO ZANČI APSOLUTNO DOKAZALI ,TI HRVATSKI,AUTOHTONI GRAĐANI ,PREDVOĐENI SVOJIM KORIFEJOM TITOM ,DA SE SVIJET ,OVAJ N AŠ ,MOŽE IZBAVITI SVIH DUHOVNIH I MATERIJALNIH NEDAĆA I PREDRASUDA , ORGANIZIRAVŠI DRUŠTVO PRAVDE I PARVEDNOSTI U KOJEM NIJE BILO EKSPLOATACIJE ČOVJEKA PO ČOVJEKU. PA UPRAVO ZBOG TIH NOVIH I JEDINIH PERSPEKTIVNIH ODNOSA USTROJA DRUŠTVENE ZAJDNICE, TITO I CIJELA HRVATSKA ANTIFAŠITIČKA ZAJEDNICA BILI SU TRN U OKU SVIM EVROPSKIM KRŠAĆNSKO-ZLOČINAČKIM NARODNIM ZAJEDNICAM ,KOJE I DANS ŽIVE U ROPSTVU VLADAJUĆEG KAPITALA, PA ZBOG TOG MATERIJALISTIČKO-DIJALEKTIČKOG POHODA,TITA HRVATSKE GRAĐANE JE POVEO U REVOLUCIONARNO MIJENJANJE TADAŠNJIH V LADAJUĆIH ,KATOLIČKO-STALEŠKO ROBOVSKIH ODNOSA KOJIMA JE UPRAVLJALA ZLOČINAČKA RIMSKA CRKVA I BOGATILA SE DO STUPNJA KASTE ,ZBOG ČEGA JE TITO SA CIJELIM HRVATSKIM KORPUSOM,REVOLUCIJOM MIJENJAO TE ODNOSE ,A CRKVU POSTAVIO NA MARGINE DRUŠTVENIH HTJENJA ,NA SLUŽBU ONIM GRAĐANIMA KOJI SE NISU OTARASILI ATAVISTIČKIH PREDRASUDA . I GLE NAŠEGA ZATUCANOG ,TAKOZAVNOG PROFESORA ,KATOLIČKOG DRIPCA ,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA ,OBAVJEŠATAVA HRVATSKI,AUTOHTONI NAROD ,ANTIFAŠISTE ,DA SU ONI , KAO STEPINČESKI SLJEDBENICI,I JOŠ NEKI PREOSTALI ZATUCANI STEPINČEVSKI SLJEDBENICI ,KRVOLČNOG KATOLIŠTVA, ODLUČILI UPOZOPRITI SVOJU AKADEMIJU DA SE I ONA ,KAO STEPINČEVSKO-TUĐAMANOVA ODRLIJA ,IZJASNI PROTIV TITA I SVEGA ŠTO IH PODSJEĆA NA NJEGOVO RAZDOBLJE PROGRESA I CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA ,JER SU TA DOSTIGNUĆA OBILJEŽENA ATEISTIČKI,ŠTO JE BOGOHULNO ZA DINRASKE ZATUCANE DRIPCE ,STEPINLČVESKE KRVOLOČNE SLJEDBE..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code