PROTUUSTAVNA JANDROKOVIĆEVA PROMAKNUĆA

PROTUUSTAVNA JANDROKOVIĆEVA PROMAKNUĆA

20. studenoga, 2011.

 

zagorscak
Dobili smo pismo koje detaljno opisuje kršenje zakona ministra vanjskih poslova

Piše: Mihovil Tomić

Proteklih dana dobili smo pismo s datumom od 17. studenog u kojem nas Davorin Zgorščak obavještava o nizu nezakonitih postupaka u Ministarstvu vanjskih poslova. Davorin Zgorščak je zaposlen u Upravi za konzularne poslove Odjel za državljanstvo i putne isprave. Isto pismo kao portalu Tjedno ovaj službenik MVP-a poslao je načelniku Samostalnog odjela za unutarnji nadzor, financijsko upravljanje i kontrolu Damiru Božiću, te na znanje: Uredu predsjednika Republike Hrvatske, Uredu predjsednice Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvu uprave Kabinet ministra, DORHU i USKOK-u.

Predmet pisma je opis nezakonitih napredovanja i kaznena djela državnih službenika u Ministarstvu vanjskih poslova. Upozorio je na političku korupciju jer je ministar Gordan Jandroković pogodovao određenom krugu službenika u MVPEI-u. Upozorio je na štetu nanesenu proračunu RH jer je 100 plaća nezakonito povećano. Upozorio je na političku štetu na međunarodnoj razini i nemire koji su nastali jednostranim i nezakonitim odlukama ministra Jandrokovića.

Mediji su o činu promaknuća stotinjak djelatnika MVPEI-a pisali kao o uhjebljavanju HDZ-ovih kadrova, a Davorin Zgorščak nas precizno upozorava kako pri tom svom činu ministar Jandroković nije poštivao Ustav i zakonske akte. Iz pisma se može vidjeti da su neki službenici ljubimci ministra Jandrokovića nezakonito u nepunih godinu dana unaprijeđeni tri puta. Premda postoje precizno propisani akti koji određuju kako se može napredovati ministar Jandroković se nije obazirao na njih, o čemu u svom pismu Davorin Zgorščak precizno citirajući zakonske odredbe također piše.

Do sada smo više puta pisali o nepravilnostima u MVPEI-u posebice o kadrovskim rješenjima  od strane Boys kluba, kako se interno nazivaju vodeći ljudi u Ministarstvu na vanjskih poslova i europskih integracija. Vrijeme je pokazalo da je sve još mnogo gore nego što smo pisali.

Pismo Davorina Zgorščaka donosimo u cijelosti bez skraćivanja i intervencija. T

PISMO

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. uf !
  #1 uf ! 24 studenoga, 2011, 13:31

  Jandroković nastavlja štiti kriminal – proganja Škelju a brani Tinu Krce,poručuju sindikati…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Platon
  #2 Platon 22 studenoga, 2011, 02:52

  Ako je ovo pisamce utemeljeno postoji velika mogućnost da Tatjana Kralj Draganić , rekorederka MVPEI po minimalnom stažu u veleposlanstvu RH u Ateni bude nadmašena nekom od popisanih osoba s inicijalima .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code