TALIJANI SU OBRANILI ČAST NOGOMETA

TALIJANI SU OBRANILI ČAST NOGOMETA

13. srpnja, 2021.

 

Ukratko, ne samo u nedjelju navečer, Englezi su praktički tijekom cijelog trajanja turnira, još jednom pokazali svoje pravo lice. Tiha, podzemne, diplomacija je činila sve da postanu prvaci, a razlog zbog kojeg su sinoć praktički svi u Europi navijali za Italiju leži u činjenici da su Talijani ipak obranili čast nogometa

Napisao: Ivica Granić

Tako to ide kod Engleza, kleče na početku utakmice, kritiziraju druge ako ne kleče, na kapetenskoj traci piše ‘no racizm’… a onda trojica tamnoputih igrača koji nisu uspjeli realizirati jedanaesterac dobiju more rasističkih komentare od ‘tolerantnih’ Engleza koji se, eto, nisu mogli pomiriti s porazom.

Rashfordu, Sanchu i Saki na Instagramu su, odmah poslije završetka utakmice, ostavljali komentare s majmunskim emotikonima.

Internetski rasizam

Čak se i ngleski nogometni savez morao oglasiti priopćenjem:

‘Oštro osuđujemo sve oblike diskriminacije i zgroženi smo internetskim rasizmom usmjerenim na neke naše igrače. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da podržimo naše igrače, a istovremeno tražimo najstrože moguće kazne za sve odgovorne. Što se nas tiče, ne možemo biti jasniji – netko tko stoji iza ovakvog odvratnog ponašanja nije dobrodošao u praćenju naše reprezentacije’.

Ni to nije bilo dovoljno, čak je i premijer Johnson morao osuditi rasističke ispade protiv tih igrača.

Europa za Italiju

Ukratko, ne samo u nedjelju navečer, Englezi su praktički tijekom cijelog trajanja turnira, još jednom pokazali svoje pravo lice. Tiha, podzemne, diplomacija je činila sve da postanu prvaci, a razlog zbog kojeg su praktički svi u Europi navijali za Italiju leži u činjenici da su Talijani ipak obranili čast nogometa. I ništa drugo. A mi, koji posebni poznamo i jedne i druge, nemamo nikakvih drugih iluzija. Neke škole smo ipak odavno naučili. T

29 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code